Thursday, December 30, 2010

The dahmengantuktidurjelahder band

Thursday, December 30, 2010 21
Dah lame dah en gua tak update lagu2 baru? Korang mesti boring punyer tiap2 hari dengar lagu yang same saje...
gua paham....gua paham....tiap2 hari makan nasi lemak sambal sotong kadang kala membuatkan kita rase nak tukar kepada sambal udang.

Sebenarnye boleh je kalau gua tukar playlist gua setiap kali gua online
tapi sajer gua tak buat pasal gua nak member gua dengar banyak2 kali lagu pe'lampi'asan cintamu-butterfly tu...
nak kasi die sedar betapa 'lumpy' nyer cinta die...ehe.

Jadi sebagai penutup bagi tahun 2010....
Khas untuk korang semua...gua telah rekod sebuah lagu baru...
Gua rekod sendiri lagu ini pasal tak banyak lagu indo2 best di penhujung tahun ini...
mungkin sebab diorang nak tunjuk protes agaknya atas kekalahan diorang untuk untuk piala AFF aritu

ini dia band gua: dahmengantuktidurjelahder.Baru sahaja ditubuhkan tempoh hari di bawah Hollywood sign

dan lagu baru yang gua update ni bukan lagu daripda band gua.
Ini single terbaru daripda Wali Band untuk tahun 2011 bartajuk Aku Bukan Bang Toyib *keling en gua?
Sila dengarkan...fresh lagi lagu ni....baru je keluar semalam kat indon.Kat Malaysia pun tak masuk lagi...

untuk mendownload lagu ini
sila klik di sini,

p/s: nikmat beb dengar lagu2 yang masih lagi fresh.

Wednesday, December 29, 2010

pengalaman saya menaiki 'roller coaster'....

Wednesday, December 29, 2010 25
Untuk soalan gua yang lepas....ramai yang jawab bunyi kebaaabooom tu bunyi kentut
tapi korang silap bunyi tersebut adalah bunyi bunga api.Tahniah kepada Kimmy Ai kepada jawapan yang tepat lagi padat daripada anda.Hadiah nanti lu claim bile lu jumpa gua nanti okay? 

Tadi gua ke Six Flags...sebuah theme park yang terkenal dengan roller coaster nye....

Superman The Escape...antara roller coaster terlaju dan tertinggi di dunia

Goliath...antara roller coaster ke tertinggi di dunia....

Dahsyat en kedua-dua roller coaster ni?
tapi sayang...satu pun gua tak naik...
Gua tak naik pasal yang roller coaster superman tu tetiba lak tak bukak harini...
mungkin sebab cuaca hari ini yang windy2 gitu....

Yang goliath tu gua tak naik pasal.....
hehe....
Cube korang tengok balik gambar kat atas ni...kalau koranglah...korang nak naik ke?
Jangan naik roller coaster tinggi2...Ingatlah orang yang tersayang. *tetiba

Jadi gua main yang biasa2 sajer.First timer macam gua ni kang naik yang extreme2 terus trauma taknak naik roller coaster lagi.
Selain roller coaster...gua main bumper car...
Pastu gua ingat gua nak main yang kuda pusing2 tu....tapi segan pulak...kang member2 gua taknak mengaku gua member diorang pulak.haih....

p/s: sorry kengkawan...takdapat lepak blog korang.Gua kene checkout motel sekarang...lepas ni nak gi santa barbara...tengok laut pastu tengok permandangan2 indah di tepi pantai.ehe...

Monday, December 27, 2010

Kebaaaaboooommmm!

Monday, December 27, 2010 23
Errr...dah berapa hari dah gua tak update blog ni?
Baru seminggu en? Emm...tak cukup lame lagi...
Gua baru ingat nak buat rekod tak update blog sampai tiga minggu.
Haih...apsal lah kat sini ade internet connection...kan gua dah terupdate blog ni harini.

Tadi gua jalan2 kat downtown Disneyland..gua tengok idola zaman kanak2 gua: Mickey Mouse dan Donald Duck.
Walaupun binatang2 ni hanyalah sekadar costume yang dipakai oleh orang2 biasa...tapi gua macam kanak2 kecil....masih lagi teruja ya amat tengok diorang2 nih.
Percaya atau tidak...dalam mase 2 jam gua kat sane...5 minit mase gua dihabiskan dengan melihat diorang je...
lagi 1 jam 55 minit....gua tertengok awek2 cun yang gua agak...sengaja jalan2 depan gua....
ade yang sanggup buat u-turn lagi beb...haih...
Memang betullah cakap Karim Cibai(member gua)...memang besar betul dugaan jadi orang hensem ni.

Di dalam kesibukan gua memerhatikan keindahan ciptaan tuhan...tiba2 gua terdengar bunyi 'kebaaabom' berdentum di langit.
eeeeiiiiiu...kebaaaabooommm
eeeeiiiiu....kebaaabooommmm
pssss pssss prrroootttt... tetiba terselit sekali bunyi member gua kentut

Jeng jeng jeng....

agak2 korang bunyi apekah itu?

Saturday, December 18, 2010

Hangat! PhatLee ke Hollywood?

Saturday, December 18, 2010 59
Gua mula menceburi bidang lakonan ini semenjak daripada gua kecil lagi.
Contoh paling mudah bila gua terpecahkan pasu bunga mak gua...gua akan berlakon buat muka tak bersalah supaya kesalahan yang gua lakukan tak terkantoi dengan beliau...
"Mat,ko pecahkan pasu bunga mak ye?"
"Aaah mak".Sambil buat muka tak bersalah.         *Apekah...?

Selain berlakon...gua turut mempunyai bakat dalam bidang nyanyian...
Sebut sahaja Kapten Un Phat Lee.Mesti semua penghuni2 blog Saidina Umar akan kenal gua..Seorang Kapten rumah Laksamana yang terkenal dengan kenyaringan suaranya menanyikan lagu "lights off...lights off...lights off" tepat jam 11 pm setiap malam.
Bukan sekadar itu sahaja....gua juga pernah dinobatkan 'the best singer of the year' bagi tandas aras 2 blok saidina Ali mengalahkan 'the best singer of the year' pada tahun sebelumnya,M Daud Sengau yang akhirnya terpaksa berpuas hati ditempat yang kedua.

Kebolehan bermain alat muzik? 
Selain reti bermain congkak dan pandai memasak maggi gua turut berkebolehan bermain kompang menggunakan kedua-dua belah tangan gua.
Pendek kata..bila tangan kiri gua lenguh memalu kompang..gua akan switch ke tangan kanan.dan bila tangan kanan rase lenguh pulak gua akan switch balik ke tangan kiri .Begitulah yang akan berlaku seterusnya sehinggalah Mak Bapak pengantin sound suruh stop.

Jadi bersempena dengan ujibakat rancangan realiti televisyen  'Omaigod You Ade Talent ke?' Bakat terpendam gua ini telah dikenalpasti dan gua telah ditawarkan untuk mengikuti band2 yang terkenal di dunia seperti band 'Muthusamy','Mayatmu di bahu jalan' serta band 'Kusarung cincin di ibu jari kakimu' ke west coast(bahagian barat) Amerika Syarikat untuk mengadakan persembahan.

Ok dah cukup.Penat mengarut.Kembali ke cerita yang sebenar....
Esok gua akan mengikuti satu roadtrip bersama dengan member2 gua ke West coast Amerika Syarikat (Ke Texas,Arizona,Los Angeles,Las Vegas dan bla bla bla) Dan roadtrip ini akan mengambil masa selama tiga minggu.Lame pasal US ni besar dan kitorang travel naik kereta bukan helicopter.Jadi kira tiga minggulah lepas ni gua tak update blog? 
Itu gua tak pasti.Jika tiada kekangan masa.,ada tenaga dan yang paling penting ade internet connection di mana2 tempat gua beristirehat...gua akan update blog ini.
Ape2 pun doakan keselamatan perjalanan gua dan member2 gua yek.

Ok gua nak gi check balik doa menaiki kenderaan.Kang tak pasal2 esok gua terbaca doa masuk tandas.

"Kau Tunggu Hollywood!!!"


Friday, December 17, 2010

Dia gay...benarkah dia okay?

Friday, December 17, 2010 43
Tadi gua tengok satu video kat youtube bertajuk 'saya gay saya ok'.Relaks je mamat dalam video tu confess "Saya gay".Waduh kok.Apekah...
Dari sudut kotak penalti otak gua berkata...takkan sebab harga minyak naik tetiba mamat ni mengaku jadi gay?.Dari sudut islamiknya pula adakah dia lupa bahawa dia beragama islam? Errmmm...

Gua pernah cakap dulu gua sekolah lelaki.Tiap2 hari bila kami nampak cikgu...kami akan beri salam tanda hormat.Tapi bila kami jumpa sesama member "Kelepekkkkkkk.....", kami tampar punggung masing2.
Panas...memang panas.....Panas bontot satu.Panas hati pun satu.
Kadang2 diorang strike tepat2 kat tempat kene sebat dengan ustaz pasal lewat bangun subuh.Grrr....

Walaubagaimanapun itu tak bermaksud kami gay kerana tujuan kami melakukan kegiatan tersebut hanyalah untuk bergurau semata-mata,bak kata falsafah urban lelaki kurungan 'friendship", itu adalah sebagai satu cara mengeratkan lagi hubungan silaturrahim sesama kami.Di luar...kami normal seperti lelaki2 yang lain kecuali mamat gay tadi.

Ali: Ko tak sekolah hari ni?
Sapek : Aku cuti dua minggu
Ali : Pasal Ape?
Sapek : Aku strike punggung cikgu.

p/s: dah habis final.hoyeah...

Monday, December 13, 2010

Fungsi kamera kepada jejaka-jejaka

Monday, December 13, 2010 46
Lusa exam tapi hari ni gua relaks sajer...sangkut jawab satu soalan physics...
gua tarik bantal gua sambung tido...mane tau nasib gua baik tetiba Taylor Swift  datang kat dalam mimpi gua bagi solution.

Tadi gua bukak amazon.com.Gua usha kamera
Dah dekat dua minggu gua usha kamera nih tapi gua tak beli2.
Tiap2 hari bukak laman web ni macam gua bukak wallet gua tengok gambar mak gua.
Gua takde awek lagi    *tetiba
Tapi hari ni gua nekad....
"Aku mesti beli jugak"  *muka penuh berwawasan sambil tahan gelak.tak tahan tengok muka sendiri macam nih.hahadoi.

"Nak beli tak nak..nak beli taknak"  Gua was2.Gua rase niat gua tadi dah batal.
Macam ustaz gua ade cakap dulu "Kalau kamu was2,wuduk kamu itu dikira batal ye..."
Errm memang sah niat gua batal.

Gua fikir dalam2.Fikir baik2.Beli kamera untuk ape?
Pertama boleh amek gambar banyak2 pastu simpan buat kenangan...
Kedua boleh buat baling kat mamat2 gay kalau tetiba diorang datang kejar gua...
Ketiga....boleh amek gambar member gua tido pastu hantar kat salam perantaun.haha. *ini yang sodap nih

Tak nak fikir panjang lagi...laju2 masukkan nombor debit card gua.
Dan muktamad...gua dah beli.


ini baby kedua gua selepas ipod touch gua aritu.Name die Lumix bin PhatLee.
Comel en? Tali pusat die tak nampak sebab baru je kena potong tadi.

sambung study balik...

Sunday, December 12, 2010

hujan panas di LembahKelang hujan ais dekat sini tadi

Sunday, December 12, 2010 24
Hari ni gua bangun pagi laju2 gua usha luar rumah gua.Nasib baik rumate gua takde kat bilik mase tu kalau tidak gua pasti die terkejut beruk bagai melihat michael jackson yang mati hidup semula.

Putih....semua putih.
Kalau semalam gua boleh nampak Ibrahimovic saper entah kaler pink kat halaman apartment gua...
tapi hari ni gua tak nampak dah....
Jadi ada tiga teori yang bemain difikiran gua...
Pertama,same ade tuan empunya dah amek balik.
Kedua,ia sudah ditengelami salji.
Tiga...orang2 nomad dah bawak balik jadikan mangkuk maggi...

Jalan raya yang semalamnya hitam kini sudah bertukar menjadi putih....
rumput yang kehijau-hijaun turut jadi putih...
tetiba gua terlihat sorang mamat black melintas sebatang jalan.
Owh yang ni special case.Die pakai fair and lovely pun belum tentu putih.haha *astaghfirullahalazim

sambung study balik...

Saturday, December 11, 2010

Kejap lagilah study...

Saturday, December 11, 2010 38
Penat gua cari instructor lab gua tadi...tapi sayang gua tak jumpa.Kalau tidak memang sah dahi die melekat kat bibir gua.kah kah kah.....ok gua gurau.Walaupun dulu gua sekolah lelaki...tapi gua normal.
Hanya tiga benda sahaja yang pernah gua cium setakat ini... (setakat yang gua ingat)
Pipi mak gua...hamster gua dan stokin  gua.
Kalau busuk gua basuh...kalau tak berapa nak busuk gua letak je balik kat dalam kasut.
Macam cogankata Malaysia jugak 'Satu bangsa untuk satu Malaysia' jadi satu mesin basuh untuk satu stokin yang tak busuk....ermm membazir air.

Gua ingat gua nak study...next week final exam.Semangat ni datang bermula daripada pagi tadi lagi...
"kejap lagilah study...lepak dulu" hati gua berkata.
Jadi gua pun usha blog...usha je gua malas nak update.
Lagu indo takde yang best.Ade band macam kugiran untuk majlis kahwin pun boleh lepas syarat buat album.Hadoyai....lagi sedap gua nyanyi gua rase (gua raselah...biasa nyanyi dalam toilet)

"Kejaplah lagilah study" hati gua berkata lagi.
Gua tengok pulak video Johan dan Zizan yang sampaikan "Hot Chick Award" kat shout award  aritu.Perrhh.Best2.Saper tak tengok lagi sile tengok.Korang boleh search kat youtube.
Bile dah habis gua klik video lain pulak...
Klik punyer klik....sampailah akhirnya gua terklik video Megan Fox.Omaigod.

Baik gua study sekarang....

Wednesday, December 8, 2010

rase macam nak cium je dahi die

Wednesday, December 8, 2010 44
Fuhh...habis jugak lab physics gua hari ni...lab terakhir gua untuk semester ini.Perrrhh.....
Kerja lab yang susah,complicated lagi mencabar minda membuatkan gua seringkali menjadi orang yang terakhir meninggalkan lab.Jadi hari ini adalah hari yang paling gua tunggu2 selama ini....

Yehaaa...
Tiada lagi adengan2 gay yang akan berlaku selepas ini...gua tengok member gua...member gua tengok gua.Pastu member gua senyum.Damn.

"Sejak bile lu jadi gay ni?"
"Pale mu...kawe pun takdo ideo(idea) nak buat bondo ni..tu pasal kawe senyum" **die bukan orang kelantan mahupun orang negeri sembilan

Bace lab manual pulak macam bace karangan member gua, Kodak bertajuk "Pengalaman ngeri di Sungai Congkak". Bace dua tiga kali tapi masih tak paham2.haha.


Lab physics dah habis jadi sekarang gua dah rase seronok...rase bebas....
Rase macam nak cium je dahi instructor lab gua (seorang lelaki Chinese daripada China) sambil berkata: "Omaigod omaigod finally I'm free to fly like a bird"

kah kah kah......


Tuesday, December 7, 2010

gua.... kahwin bulan ni....

Tuesday, December 7, 2010 43
"Sebab ape bulan dua belas adalah bulan favourite untuk orang berkahwin?", tanye member gua kat gua.Grrr....die ingat gua tok kadi hape nak explain benda2 ni semua.

"Sebab biasanya orang akan bertemu dengan jodoh pada bulan januari.Rase kasih berputik semase Februari 14 valentine's day,gaduh2 kejap pada bulan march, berbaik2 semula mase bulan april, terpaksa stop jap berdating pasal ade midterm exam mase bulan may, june bertunang, july melatih diri berjauhan dengan tunang ,ogos busy dengan latihan kawad kaki untuk hari kebangsaan, september fokus belajar...mak cakap tak dapat dean list tak boleh kahwin, october final exam, november result exam keluar.....dapat dean list.Terus buat persiapan berkahwin, december kahwin."

Memang dah jadi satu budaya dalam masyarakat kita....perempuan mahupun lelaki.....akan pakai cantek2 hensem2 bila ke majllis2 perkahwinan.Yela...kang pakai baju tidur ade pulak yang tak mengaku member nanti en.Walaubagaimanapun pengaplikasian budaya ini yang telampau (perrh ayat...) kadang kala boleh menimbulkan kekeliruan pada sesetengah pihak...

Mak cik bedah : Wah Limah cantiknya baju pengantin kamu...ade labuci2 gitu..Semoga berbahagialah ye kamu di samping suami....Nah ini die hadiah untuk kamu daripada makcik sekeluarga....
Ain : Err makcik..saya ni tukang basuh pinggan je.Yang pengantinnya ade kat sebelah sana.
Mak cik bedah: Owh ea? damn damn.

p/s: Tiga orang sedara gua akan berkahwin serentak pada 11hb ni.Harapan gua...semoga mereka bertiga tak tertukar pasangan semase bersanding nanti.ehe.

Sunday, December 5, 2010

Nak mama nak mama...

Sunday, December 5, 2010 46
Comel en tajuk gua? he he he.

Hujung2 minggu macam ni biasanya gua akan skype dengan mak gua.
dan soalan biasa yang beliau akan tanya kat gua....

"Mat...subuh tadi amacam?"
Gua."err....macam biasa lah mak burn".(Alamak kantoi imam muda burn subuh)

Tanpa mengelipkan mata....laju2 beliau bagi ceramah kat gua.
Arrghh....gua memang susah bangun subuh weekend2 macam nih.

Tapi untuk weekend ni...gua rasa gua terpaksa miss ceramah beliau pasal takde saper kat rumah yang boleh 'on'kan skype untuk beliau.Nak harapkan abang2 gua...semua busy kerja.
Nak harapkan kakak gua...die pulak takde kat rumah minggu ni.(Damn lu kakak...lu pegi Turkey tak ajak gua).

Jadi izinkanlah gua nangis sorang2 sekarang ni...
Waaaa...nak mak....rindu mak.....(comel tak? comel tak? ehe)
Ape2 pun gua yakin boyfriend kakak gua sekarang ni mesti macam orang giler sebab tak dapat nak mesej dengan kakak gua.haha.(Padan muka lu kena tinggal)

Malas nak tulis panjang2 lagi pasal gua nak berehat.Penat main badminton tadi tak habis2 lagi beb.Jadi akhir kata....dengarlah cakap mak...jangan keras kepala dan jangan buat mak terguris hati...kerana ingatlah...walau ade tahi cicak melekat kat bawah kaki mak korangpun...syurga tetap di bawah telapak kaki ibu.

p/s: Rase macam bagi tazkirah pulak.
------------------------------------------------------
New song update!
Lagu baru daripada Hello bertajuk Keras Kepala
Sila dengarkan....

untuk mendownload lagu ini.
Sila klik di sini.

Wednesday, December 1, 2010

duit owh duit,bile lu nak masuk ni...

Wednesday, December 1, 2010 62
Gua rase gua nampak hensem kat dalam gambar ni.Jadi gua pun letaklah gambar ni kat sini.
(sumpah takde saper hack blog gua sekarang)
- gambar ini diambil mase gua kat Hollywood house of wax tempoh hari.

Okeh,kembali kepada tajuk asal....
Duit elaun tak masuk2 lagi.
Dan kini kebanyakan member2 gua kat sini semua tengah sengkek(takde duit)

"Kalau kat Malaysia sekarang nih,nasi bujanglah makanan aku tiap2 hari..."
"Duit Tinggal 17 dollar sekarang ni,please sponsor please...."
"Homeless lah aku lepas ni sebab takde duit nak bayar sewa rumah ("- -") "

Itu antara status2 member2 gua kat Facebook.
[status telah diedit sedikit supaya kelihatan tidak memburukkan mane2 pihak dan supaya difahami oleh semua pembaca]

sedeh en?
lagi2 status nih ....

"Handphone Nokia N-series yang baru aku beli semalam terjatuh kat dalam lubang jamban.sob sob sob.(T_T) "
Walaupun takde kaitan dengan topic sebenar,tapi gua rase status ni yang paling menyayat hati.haha.

Ape2 pun gua taknak complain akan kes duit elaun yang lambat masuk sebab gua dah cukup bersyukur kerana diberikan biasiswa untuk belajar di sini.
dan lagi satu sebab...duit gua sebenarnya banyak lagi nih.he he he.Ini berkat gua tak beli PS3 aritu.ehe.

Sebagai seorang insan bergelar kawan kepada member2 gua...gua tak lupe peranan gua membantu mereka2 yang yang memerlukan bantuan kewangan.
Yela...duit dengan friendship mane lagi penting?
Duit boleh cari beb.Kawan? Pun senang je nak cari.
Jadi terpulanglah.Nak tolong...pegi tolong
Taknak tolong...lu buat2 pengsan bile diorang datang nak pinjam duit lu orang.
(giler nice idea gua nih)

Irine: Assalamualaikum
Phatlee: Waalaikumussalam
(Sorry semua.gua dah abis idea dah.haha)

p/s: Mee maggi Harmee perisa udang gua dah abis.haih.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Okeh.New song update
Lagu baru daripada Butterfly bertajuk Pelampiasan Cintamu

untuk mendownload lagu ini
sila klik di sini.

Thursday, November 25, 2010

Bestnye cuti

Thursday, November 25, 2010 51
Gua kat US ni cuti tak banyak.Sepanjang tiga bulan lebih gua kat sini,cuti yang gua dapat hanyalah cuti pekerja (selama satu hari) dan thanksgiving day(seminggu).
Berbanding dengan korang di Malaysia : hari kebangsaan,hari raya puasa,deepavali dan aidiladha.
Banyak en cuti korang? 
Jadi bersyukurlah anda kerana menjadi rakyat Malaysia.

Kelantan menang Liga Malaysia pun korang dapat cuti.(untuk orang kat Kelantan je maksud gua). Pasukan bola sepak Malaysia dapat masuk worldcup pun insyaAllah nanti korang akan dapat cuti.
Sultan mangkat pun...cuti lagi.Perrh....best tak best jadi rakyat Malaysia nih.
Hinggakan birthday sultan pun ade cuti jugak tu.Fuyyoo...
Kat sini birthday Britney Spears pun takde cuti beb.haih.

Ape2 pun sekarang ini gua tengah cuti bersempena dengan thanksgiving day.Gua pun tak tahu apekah itu thanksgiving day tapi yang pasti gua dapat cuti selama seminggu.Owh yea...

Jalan2 di nebraska tempoh hari.

di omaha zoo,nebraska

Bersama Paul The Octopus

p/s: esok berjalan-jalan di Missouri pulak.he he he.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
New song update!

Tadi gua check2 balik folder januari 2010 gua dan gua terjumpa sebuah lagu ini.
Tajuknya adalah dua cincin daripada Hello.
Boleh tahan jugak lagunya(bagi gualah).Sayang dulu gua boleh pulak terlepas pandang.

Untuk mendownload lagu ini.
Sila klik di sini.

Sunday, November 21, 2010

selamat ke syurga kambing2 sekalian....

Sunday, November 21, 2010 38
Burrrpppp....
Perrhh kenyang giler gua hari ni.
Sup gearbox,daging kambing masak kurma dan daging kambing BBQ.
Semua itu gua telah gua sebat hari ni.
Puas oh puas....
Berape trip entah gua makan tadi gua pun dah lupe.
Mungkin lebih daripada sepuluh kali gua rase pasal angka sepuluh itu nampak macam banyak dan gua saje nak poyo kat korang semua yang gua makan banyak hari ini.he he he.
Saper bilang perut kecik macam gua ni tak boleh makan banyak? Saper bilang? Siti Sifir? Jangan percaya cakap die pasal dia tak reti bilang,die reti bersifir je.hoho.(giler hambar lawak lu PhatLee)
Sory2 semua...lawak gua tak berapa nak menjadi hari ni mungkin pasal gua banyak ratah lemak kambing kot tadi.ehe.

Karim :Aku makan lima pinggan tadi beb.Ko berapa banyak?
PhatLee :Memang sah ko giler.Orang semua makan daging kambing.Ko pulak makan pinggan.Haih.
Karim : grr....

Ape2 pun tahniah kepada budak2 Drake University kerana buat julung2 kalinya berjaya mengadakan majlis Sambutan Hari Raya Aidiladha dengan jayanya.Terasa sungguh kemeriahan di sini tadi dengan kehadiran kesemua student2 daripada Iowa yang meramaikan suasana....bergotong royong melapah dan memasak daging2 kambing yang telah disebelih pada pagi tadi.(untuk pengetahuan semua,sebanyak lapan ekor kambing telah berjaya dikorbankan.Alhamdulillah)

Meriah en?
Tulah saper bilang sambut raya haji di us tidak meriah? Saper bilang? 
SIAPA BILANG GADIS MELAYU TAK MENAWAN.TAK MENARIK HATI,TIADA MEMIKAT...(sambung sampai habis lagu Gadis Melayu oleh Jamal Abdilah)

Anonymus: Ko ape kes ni Phatlee? hambar dowh lawak ko.Takkan kerana lemak kambing yang ko makan tadi kot.It doensn't make sense.
Phatlee : Lah,lawak ni aku copy paste daripada blog ko jugak.
Anonymus: Oh ea? Damn damn.

p/s: Bau asap BBQ sudah melekat kat rambut gua.Emm....seminggu lebih lah nampaknya rambut gua bau asap.owh yea. 

Tuesday, November 16, 2010

Esok rupenye raya haji

Tuesday, November 16, 2010 49
Tadi gua check facebook gua.Gua terlihat ucapan2 'Selamat Hari Raya' memenuhi newsfeed facebook gua.Owh damn.Baru gua sedar yang esok rupenye hari raya haji.

Mungkin pasal gua ni orang Johor kot sebab tu gua tak amek kesah sangat pasal raya haji ni.Almaklumlah orang2 johor ni biasanya sambut raya haji tak semeriah mereka2 di utara sana.Ape2 pun sebagai seorang Imam muda merangkap  bekas ajk keselamatan kelas 5 khaldun(errk?),gua terasa rugi sebab gua terlepas puasa sunat hari ni.Arrrggghhhhh....(Muke penuh kekesalan)

Anonymus "Huh, iyolah tu kesal."

Tambah2 sekarang ni maghrib masuk dalam pukul lima petang.Jadi kalau berpuasa tu serious tak terasa.Yela....lepas sahur tidur.Bangun2 tidur tau2 je dah bukak puasa dah.haha.
Tapi janganlah ek buat macam tu.Solat subuh,zohor dan asar burn macam tu je betul tak? Jadi kepada member2 gua kat us ni,kita pikirlah same2 ok.ehe.

Phatlee : Weyh Karim.Raya haji yang mendatang ni ko tak terasa nak contribute sesuatu ke kat masyarakat?
Karim : Err...ak mane ade duit dowh nak beli lembu.Sekarang ni pun ak hidup dengan berhutang dengan orang...
Phatlee : Emm...aku tengok perut ko dah macam perempuan mengandung 12 bulan...Sihat pun pun sihat.Cacat....emm sempurna je ak tengok ko nih.Ape kate ko....
Karim : *&^%$#@!

Hassan : Apelah Karim.Kalaulah manusia ni boleh dibuat daging korban,serious ak nak.Sah2 masuk syurga beb.
PhatLee : Tapi ak rase ko tak bolehlah pasal ko pakai spek.
Hassan : Ape kaitan spek dengan korban?
PhatLee : Ko rabun jadi ko ni dikire cacat.So tak bolehlah buat daging korban.
Hassan : *&^%$#@!
(ini hanyalah gurauan semata-mata yek. ehe)

Jadi sebelum gua akhiri entry gua kali ini terimalah serangkap pantun daripada gua...

Cik Irine Nadia bertudung pelangi,
Selamat Hari Raya AidilAdha.

p/s: gua dah lupelah format nak tulis pantun camne.Damn damn.
---------------------------------------------------------------------
Bersempena dengan hari raya aidiladha ini,marilah sama2 kita dengarkan sebuah lagu baru
bergenre religi daripada Taxi bertajuk Sebelum Menutup Waktu.

untuk mendownload lagu ini
Sila klik di sini.

Thursday, November 11, 2010

PhatLee Cipta Lagu?

Thursday, November 11, 2010 42
Ehem Ehem by PhatLee

Lagu gua tu.Gua sendiri yang cipta.
Tak caye en?
Gua tau korang tak percaya,tapi gua tak kesah pasal lecturer psychology gua pernah cakap dulu...

"Humans tend to deny something extraordinary created by an ordinary person."
Paham tak ni? Maksudnya "Manusia cenderung untuk menafikan sesuatu yang luar biasa yang dicipta oleh orang biasa".
'Sesuatu yang luar biasa' itu adalah lagu yang gua cipta dan
'Orang biasa' di sini adalah gua.Paham tak?
Tak paham salahkan google translator pasal die yang translate kan untuk gua.he he he.

Walaubagaimanapun lagu ini masih belum boleh diperdengarkan lagi di sini
pasal gua hanya sempat buat tajuk die je tadi.Haha.

dan belum sempat gua nak jadi composer lagu gua dah ade dah peminat...


Ok yang bab nak sebar2 kan nombor gua kat tiang trafic tu korang abaikan.
Yang selebihnya itu korang amek.

Amacam?
Ehem ehem.haha.

Section tiang trafic light Irine dah amek.Ade saper2 lagi yang nak volunteer distribute nombor gua?
Section2 yang masih lagi kosong :seksyen 7 shah alam,seksyen 506 kanun keseksaan dan ...(Alamak terlebih suda...Damn damn)

p/s: Hati riang  pasal minggu test 2 dah abis.Rase macam dah habis final je.hohoyea...

Tuesday, November 9, 2010

Gak mau....

Tuesday, November 9, 2010 41
Mase rehat2 jap lepas habis main badminton dengan senior2 gua...

Mr obese "Confirm berat aku banyak turun arini.Mesti kalori aku banyak dah burnt"
Mr overweight "Dietitian aku cakap,satu hari memang kena exercise lebih kurang satu jam.Baru berat boleh turun"
Mr Normal (gua) "Err macam mane nak gemuk?"
Mr underweight "Tetiba aku rase nak berak". (Apsal aku pegi cerita pasal mamat nih?Damn Damn.)

Mr overweight "Tak payah buat pape.Ko kahwin nanti confirm gemuk punyer"
Mr obese "Betul2.aku dulu sebelum kahwin kurus giler kot.Tengok haa sekarang..."

Kiranya Gua yang normal nanti akan jadi overweight.
Saper2 yang overweight akan jadi obese manakala mereka2 yang overweight akan...???
Fuhh....satu rantaian makan yang menarik.haha.

Bile gua fikir balik.Bile kita kahwin.
Isteri pasti akan buncit.  PASTI.
Dan secara tidak langsung suami pun turut buncit.

Emm...seimbang2.
Memang satu gaya hidup yang sihat.haha.

PhatLee "Ko nampak tak orang yang tengah makan sup gearBox tu?"
Karim "Nampak.Tapi kenape kau tanye?"

PhatLee "Cube ko tengok cara mamat tu makan.Dia letakkan straw kat dalam tulang yang berlubang tu dan kemudian dia sedut..."
Karim "Lah.Memang macam tu pun cara nak makan sup gearbox.Cakaplah ko tak pernah makan lagi".

PhatLee "Emm,kalo aku pakai cara tu untuk sedut lemak ko boleh tak? Ko kate nak buang lemak tadi en".
Karim "*@#$%^ ! "
------------------------------------------------------------------------------
Mahu gemuk?
Enggak mau en?
So ini dia lagu baru daripada Duamata bertajuk Gak Mau

untuk mendownload lagu ini
sila klik di sini.

Saturday, November 6, 2010

dating laju-laju

Saturday, November 6, 2010 57
Tadi gua check emel gua
dan gua dapat satu invitation daripada universiti gua:
'Speed Dating Event'.
Fuyooo.menarik beb.

Tapi sebelum tu korang tau tak apekah 'Speed Dating' nih?
'Speed dating' ni adalah dating dalam masa yang singkat. (biasanya masa yang diberi adalah tiga minit)
Dalam masa tersebut korang bolehlah borak2,mintak no telefon,tanye soalan fizik ataupun untuk imam muda macam gua nih,berdakwah dan sebagainya.

Paham en? 
Cantek.Esok kalau korang kena buat karangan pasal pembangunan modal insan ataupun ataupun 
faktor2 hakisan tanah,korang ceritalah pasal 'speed dating' nih.
Sah2 markah korang kosong sebab takde kaitan.haha.

Ade ke event macam ni kat Malaysia? takde en?
Pasal ape?
Susah beb nak tackle awek2 Melayu.
Dalam tiga minit.Ape je lu boleh dapat.No telefon?
Nurlela "Sorrylah beb,you nak nombor telefon I ,you kena jumpa mak bapak I dulu".

Nampak tak?Susah en?
Contoh lain...

Tambun. "Ko gay ape mintak no telefon aku ni?"
(Grr...ni padahnya kalau lu dapat member yang sengal macam nih.)

"Nak mengurat...die jual mahal.
Nak kahwin pun...mahal jugak.Hantaran bukan sikit beb sekali diminta dalam tiga puluh ribu" kata Tambun lagi.

Jadi langkah penyelesaian?
Gua kena kumpul duit banyak2 nih.ehe.

p/s: takdapat nak lepak2 blog korang pasal macam biasa,gua busy.
---------------------------------------------------------------------------------
okey new song update!
Lagu baru daripada Mahkota bertajuk Rindu Yang Terlarang

Untuk mendownload lagu ini
sila klik di sini.

Monday, November 1, 2010

siti nurhaliza dan lisa surihani pun datang comment...

Monday, November 1, 2010 58
Dalam entry gua yang lepas gua perasan Irine Nadia Marcello comment kat situ.Perrh...
Lepas tu terus gua pegi makan roti cicah peanut butter sebab gua lapar.(macam biasa takde kaitan.ehe)
Thank you Irine sebab datang lepak dan comment kat sini.Terharu beb.

Kalaulah lepas nih Siti Nurhaliza ataupun Lisa Surihani datang lepak pastu comment kat blog gua...

emm...bersempena dengan cerita Saw 3D yang baru je gua tengok kat panggung tadi...
gua ingat gua nak bagi kat anak gua name 'Jigsaw'. (watak pembunuh dalam cerita tersebut)

Anonymus "Palotak ko,name anak jangan dibuat main"
Phatlee "Emm,nampaknya terpaksalah aku berbalik semula kepada 
idea asal aku: 'Optimus Prime'. "

p/s: Dah2.sumpah gua gurau je tuh.

p/s:Gua baru perasan mende ni beberapa minit yang lalu.Irine ade post entry terbaru bertajuk Indo bukan sebarang indo dan kat situ die ade sharekan sekali lagu2 indon daripada blog gua.
Cantek.Kini usaha2 meng'indon'kan orang bukan sahaja gua sorang yang handle.haha.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gua dah letak lagu ni beberapa ari yang lalu kat playlist gua.
Cuma tajuk lagu dan link mendownload je gua tak bagi lagi.
Sorry ye Puteri sebab lambat.

So ini dia lagu baru daripada Kangen Band bertajuk Jangan Bertengkar Lagi.
Untuk mendownload lagu ini 
sila klik di sini.

Friday, October 29, 2010

Sebab gua minat die...

Friday, October 29, 2010 45
Setiap hari gua akan terima beberapa buah lagu indon yang baru2.
dan kerja gua ialah menilai lagu2 tersebut mengikut halwa telinga gua.
Mane yang gua rase best, gua akan kongsikan kat blog ini dan bagi link untuk orang2 lain mendownload.
Mane yang kureng gua akan simpan sahaja kat dalam harddisk gua.
Gua buat benda ni semua sebab gua minat....


Gua rase puas bile dapat kongsikan sesuatu yang best dengan orang2 lain.

anonymus: Pehal entry ko arini tetiba jadi serious ni PhatLee? sakit hape?
Phatlee : Pensil tekan-tekan aku hilang dowh.Grr....

p/s: masalah hosting dah setel.Yeaaa. (muka masih lagi serious)

Thursday, October 28, 2010

Name LeeosDOTfm tapi mane lagu?

Thursday, October 28, 2010 42
Aman en?
Senyap je.
Nasib baik gua tak tertidur time gua taip entry nih.

Gua terpaksa buang playlist gua buat sementara waktu sebab file hosting gua tetiba je buat hal.Mungkin pasal gua lupe nak tarik flush kot kat jamban tadi.Haih.Damn damn.

Orang yang sukakan keamanan pasti happy bile bukak blog gua.
Dan orang2 yang jiwa kacau macam gua pasti rase lagi kacau bile tak dapat
dengar lagu2 jiwang nih.
Jadi relaks, gua akan cuba setelkan masalah ini secepat mungkin.
Tapi gua tak janji pasal gua tengah busy sekarang nih.
Comment2 korang pun gua ade tak balas lagi en? emm...

sejarah: LeeosDOTfm ni nama panjangnya adalah LeeosDOT:fadhli mengarut.
Jadi lagu2 indon2 tu sebenarnya hanyalah bertindak sebagai side project gua.

Dan benar... Fadhli name gua.comel en name tu?haha
Gua saje tukar jadi Phatlee sebab nak nampak brutal sikit.
Tapi ingat!!! walaupun name brutal tapi kat dalam hati ini masih lagi ade taman.ehe.

Anonymus "Weyh aku tak tenang ah, mane lagu kau ni?"
Imam muda PhatLee "Jom baca Almaksurat sama2.InsyaAllah tenang hati lu nanti"

p/s: err...err.... B)

Monday, October 25, 2010

Cerita hantu

Monday, October 25, 2010 56
Mungkin korang tak boleh tidur malam lepas baca entry nih.
Jadi kalau korang rase tak mampu hadapi perkara ini.Gua rase korang tau nak buat ape.ehe.
-----------------------------------------------------------------------
Nak jerit atas gunung.Takde gunung di sekitar gua.
Nak jerit dalam jamban orang pasti akan tnye "susah sangat ke nak melahirkan kapal selam lu tu?"
Nak pukul member gua.Tak sampai hati pulak.Semua muke seposen je.haha.
Nak gelak tanpa sebab orang akan cakap gua giler...
Jadi tengok cerita hantu adalah satu medium untuk gua melepaskan tension....

"Aaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrgh" Phatlee menjerit.
Mael. "Come on lah Phatlee,cerita baru start lima minit,hantu pun belum keluar lagi ko dah jerit ape kes?"
Phatlee. "Err saje lepas tension.Susah dowh paper physics tadi.Damn Damn."

Amacam? nice en?

Semalam gua baru je tengok cerita Paranormal Activity 2 kat panggung.
Perrh....
Tangga tempat minah tu kena seret lebih kurang nak sama macam tangga rumah gua.Adoyai.

di rumah selepas menonton movie tersebut....

Gua "Ko takut tak nih?"
Mael "Come lah beb,tu cerita je tuh.Mane ade takut"
Gua "Aku nak turun bawah jap nak tengok TV.Ko takpe en kat atas nih?"
Mail "Err...err...Jomlah turun sekali"

Gua cube taknak gelak tapi... (kah kah kah)
Tergelak jugak.Damn damn.

Sila tengok gambar di bawah....


Hensem en?Emm.Habislah.Memang tak tidurlah korang malam nih.haha.(saper rase nak rembat gua silakan)

p/s:Yang laki kalau korang pun same jugak.Memang sah korang gay.

Friday, October 22, 2010

ketika Phatlee bertasbih part 2

Friday, October 22, 2010 31
untuk bahagian satu sila ke sini.
------------------------------------
Selepas Imam muda PhatLee sedar akan kesilapannya,
die berikrar untuk membekukan title Imam Muda yang diberikan kepadanya untuk sementara waktu.

Kini PhatLee di beranda rumah sedang beristirehat di kerusi malasnya...

"Aku nak makan ape ye hari ini?" tanya PhatLee kepada dirinya sendiri.
Perutnya masih kosong sejak daripada pagi lagi.

"Kan bagus kalau kat sini ade nasi kerabu", ngomel PhatLee sendirian lagi.
Teringat dia akan Nasi Kerabu Pak Wahab yang biasa dibelinya di bazaar ramadhan pada suatu ketika dahulu.

Dan sedang PhatLee duduk relaks-relaks korek hidung,tiba-tiba dia perasan seorang wanita berbaju T bertulis 'Love is Cinta,Cinta is sucks' datang ke arahnya.

"Mak aih,giler syahdu kisah cinta minah ni",ujar PhatLee sendirian lagi.Tragedi dirembat dengan bola semalam benar-benar menjadikan penyakit bercakap sorang-sorang di dalam dirinya semakin menjadi-jadi.

PhatLee "Ye siapa lu ni? Nak cari saper?".
Wanita  "Mat,kakak tau ko kene rembat dengan bola semalam,takkan arini ko dah hilang ingatan kot.Dah jom ikut aku pegi pasar.Mak suruh beli ikan."

di pasar...

Si penjual  "Ye encik nak beli ape?"
PhatLee    "Ikan kembung ade tak?Mak gua nak masak asam pedas hari ni"
Si penjual  "Err..encik ini kedai jual kain je.Kedai jual ikan ade kat depan sana."
PhatLee    "owh ea? Damn damn."

-tamat bahagian 2-

p/s: tengah boring sebenarnya nih.tu yang panjang benar cerita gua arini.ehe

Thursday, October 21, 2010

Diari Phatlee

Thursday, October 21, 2010 46
Seperti biasa,imam muda macam gua akan bangun awal pagi setiap hari untuk menunaikan solat fardu subuh.
Ape yang membuatkan gua ini unik berbanding dengan imam2 muda yang lain ialah diorang solat subuh pukul enam pagi tapi gua buat pukul lapan.haha.
Bukan salah gua.Serious.Alarm gua tak bunyi tadi.

Satu perkara yang best gua discover pagi tadi ialah asap keluar daripada mulut gua.
Perrh...
Gua jadi jakun sekejap.
Orang lain bernafas macam biasa,gua bernafas macam orang semput.
Gua tak kesah ape orang nak kate sebab orang yang hanya hisap choki2 macam gua nih bile mase lagi en nak tengok asap keluar daripada mulut.

Di bus stop.Mase tengah tunggu bas untuk ke kelas...
Macam biasa,awek2 mat salleh yang cun2 akan mengerumini gua.

Lokasi apartment gua yang terletak di dalam kawasan 'Sorrority House' (hostel perempuan) membuatkan gua seringkali bertembung dengan diorang.
Ade yang gua kenal, gua cakap "Dah sarapan pagi belum?"
Ade yang gua tak kenal,gua selamba je cakap "Tak sejuk ape pakai seluar pendek pegi kelas?"
Gua tau diorang semua tak paham bahasa Melayu

tapi saje best pepagi buta bagi minah2 saleh ni blurr.haha.

p/s: Gua janji gua takkan buat lagi.Segan jugak beb.ehe.

Monday, October 18, 2010

Phatlee karang novel?

Monday, October 18, 2010 75
Tadi gua baru je tengok cerita Lagenda Budak Setan.
Perrh... (sob...sob)

"Saya mencari Cinta,Saya bukan mencari wanita", antara dialog yang dilafazkan oleh Kashah,
hero dalam cerita tersebut.
Cool en ayat tu?

Mendengar dialog tersebut membuatkan gua teringat akan kata2 Azizah Ayob..
"Mat,ko pegi pasar kang cari ikan kembung tau,bukan ikan semilang".
Haha.Tu mak gua sebenarnya.(cayang mak.ehe)

Filem Lagenda Budak Setan ini adalah adaptasi novel hasil tulisan Ahadiat Akashah.

Bercerita pasal novel...
Gua dulu pun ade jugak mengarang sebuah novel.
Tajuk dan poster novel gua ade kat bawah ni...


Lagu tema die adalah lagu yang korang tengah dengar sekarang ini.
dan cerita die lebih kurang macam ini...

Imam muda PhatLee, "Leman,aku nak mintak diri dululah.Nak ke masjid sebentar nak solat Maghrib".
Leman, "Ko buang tebiat ape ni Mat.Zohor pun belum lagi ko nak Maghrib ape?"
Imam muda PhatLee, "Owh yeke? Damn Damn".

-tamat bahagian satu-

p/s: Novel gua memang pendek je.ehe.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Lagu tersebut adalah lagu baru daripada Duamata bertajuk Nurlela. 
Untuk mendownload lagu tersebut
sila klik di sini.

Wednesday, October 13, 2010

yang sempurnakanku

Wednesday, October 13, 2010 66
Gua dulu sekolah sejenis.All boys school.
Bila orang tanya gua "Apekah kejayaan yang paling bermakna dalam hidup anda?"
Gua takkan cakap
"berjaya tak tidur dalam kelas biology" ataupun
"kalahkan budak gemuk lumba lari seratus meter",
Jawapan gua ialah :
"berjaya menghabiskan pembelajaran di all boys school selama lima tahun".

Bak kata member2 gua,belajar kat sekolah lelaki ni tak best sebab takde perempuan.
Tak semangat nak belajar sebab tak ade inspirasi.Tu yang masuk kelas rase nak tidur je.
Tapi sekarang,bila di universiti masuk kelas pun same jugak tidur.
Jadi tidur dalam kelas dengan wanita langsung tiada kaitan.

Oleh itu,hari2 seorang pelajar lelaki di sekolah lelaki disempurnakan
dengan kehadiran cikgu2 perempuan dan juga makcik2 dining.
"dan kadang2 juga,sumber inspirasi aku datang daripada budak2 yang jambu." kata member gua Tambun.
Jadi, kesimpulannya ialah
"Tambun ko gay dowh.haha."

dan macam biasa,ini dia example gua utk tajuk ini...

"Saper yang sempurnakan lu?"
Anonymus 1,  "Awek gua"
Anonymus 2, "Balak I"
Imam muda PhatLee, "Allah Taala"

p/s: err.err..ehe.

p/s: Gua busy weekdays ni.Sorry beb tak dapat nak lepak blog korang.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Song update!

Lagu ini adalah request daripada Pinky Pixie
Daripada 6ixth Sense bertajuk Yang Sempurnakanku.

Untuk mendownload lagu ini
sila klik di sini.

p/s: Pinky,okay tak sound die? Sorry ek sebab lambat.

Sunday, October 10, 2010

Kamu boongin aku

Sunday, October 10, 2010 49
Boongin adalah bohong a.k.a tipu

Elemen yang penting dalam percintaan adalah bersifat jujur antara pasangan.
Ingat!!! Lu tak jujur,tak bertahan lame beb hubungan korang.
Contohilah pasangan kat bawah ni...

Awek. "Sayang...,sayang kentut ke tadi?
Balak."Aah.I punyer yang bau telur tu.
Awek. "I pulak yang bau bangkai tu..Hihi"

haa nampak tak? sifat jujur macam ni yang kita mahu.
(takde idea lain ke PhatLee?busuk betul example ko nih)

Selain pengguna2 skim cepat kaya,
orang yang mudah ditipu adalah kanak2.
sebab ape?
sebab diorang kanak2lah.(giler jelas explanation ko nih Phatlee)

Gua pun biasa jugak tipu anak sedara gua.
Best beb.

Gua, "Baik lu jangan masuk jamban tu.Sebab kat dalam tu ade hantu",
Sepantas watson nyambek,kakak gua sepak gua.
"Ko pehal nak takut2 kan aku?"

Owh Damn.Itu kakak gua rupenye.
Sorry kak.Gua tak pakai spek tadi.ehe.

p/s: weekend dah nak abis.Gua dah start jadi busy balik.
--------------------------------------------------------------------------
New song update!
lagu baru daripada Duamata bertajuk Kamu Boongin Aku
Best lagu nih.Sila dengarkan.

Untuk mendownload lagu ini
Sila klik di sini.

Friday, October 8, 2010

sabarlah der...

Friday, October 8, 2010 47
"Sabar itu separuh daripada iman"
benda yang kerap kali ustaz gua cakap mase kat sekolah dulu.

Cerita pasal sabar,adakah korang seorang yang penyabar?
Kalau ade orang datang kat korang pastu tiba2 lempang korang,apekah yang korang akan buat?
Lempang balik lah en.
Gile hape.Takde ribut takde takde petir tetiba je datang lempang tak tentu pasal.

Sepanjang gua hidup kat muka bumi ni gua dapat discover dua orang hamba Allah yang cukup penyabar.
First ialah mak gua...
Ape pun yang gua cakap kat mak gua,mak gua relaks je...

Gua. "Mak.Pasu bunga kat garden mak dah pecahlah,Amat tersepak tadi.ehe"
Mak gua. "Takpe2,esok mak beli yang baru"

Cool en mak gua?
Gua bagi satu example lagi:

Gua. "Mak,Amat laparlah"
Mak gua  "Tulah mak pun lapar jugak ni.Ko gi goreng nugget jap."
(yang ni ape pula kaitannya dengan sabar?)
Entahlah.Tetiba je gua teringat benda nih.haha.

p/s: Kalo gua rajin gua sambunglah nanti.Gua nak makan dulu.Serious tengah lapar nih.grrr... 

Wednesday, October 6, 2010

Menikahlah denganku

Wednesday, October 6, 2010 42
Pernah tak korang diajak berkahwin?
pernah tak?
gua serious pernah.
Betul lah.
Serious gua tak tipu (muka ganas)

Leha: U nak kahwin dengan I tak?
gua : Nak
Leha: Betul ke?
gua: Betullah
Leha: Kite kahwin sekarang nak tak?

tiba-tiba....

"Amaaattt! balik Mat oi.dah nak maghrib ni!!!."

Gua: Eh,mak aku dah panggil baliklah.Esok jelah kita sambung balik ea.
Leha: Okay.

p/s: teringat zaman budak2 dulu.main kahwin2.ehe.
----------------------------------------------------------------------------------------
New song update.

ini dia lagu baru...
daripada Duamata bertajuk Menikahlah Denganku

untuk mendownload lagu ini
sila klik di sini.

Monday, October 4, 2010

"I jual." Gua beli

Monday, October 4, 2010 25
nama lain untuk tajuk diatas ialah Shopping.

semalam gua gi shopping
Dengan wang sebanyak seratus dollar,gua dapat beli satu sweater calvin klein,
satu baju levis dan dua pasang kasut adidas.
Serious gua puas hati.Dahlah murah.Branded lagi tu.perrh.
----------------------------------------------------------------------------------------
Apekah tujuan kita bershopping?
untuk beli bajulah kan.takkan beli ayam percik kot.

Kenapa perempuan biasa dikaitkan dengan perkataan shopaholic(suka bershopping) ?

First mungkin sebab kat dalam badan diorang memang dah ade gene "aku suka shopping".
(saper rase nak baling bulldozer sila lah ye)

Second sebab perempuan ni gemar bergaya dan
diorang suka melihat kepada sesuatu yang cantik.
So dah nampak baju tu stylo lagi cantik.buat ape tengok2 lagi en.Belilah cepat.
Soal harga lain cerita lah beb.ehe.
Habis kalo dah semua benda kat kedai tu cantik macam mane?
haa..yang ini lu cepat2 lah beristifar banyak2,perasaan tamak dah mula menguasai diri lu nih.

Third sebab banyak baju2 yang berada di pasaran ketika ini adalah untuk wanita.
Tak caya cuba korang pegi butik2 baju hari ni dan korang lihat sendiri.
Hampir kesemua baju2 kat kedai tu adalah untuk perempuan.
Yang laki punyer kadang2 tak jumpa langsung section untuk diorang.Kesian giler en?

Aishah: Ko biar betul PhatLee.Aku pegi butik baju tadi takde pun nampak macam tu.Ko masuk kedai ape nih?
Phatlee:Victoria Secret
Aishah: Oii sengal.Tu kan butik untuk perempuan
Phatlee:Owh yeke?

Saturday, October 2, 2010

Terlanjur mencintaimu

Saturday, October 2, 2010 34
Gua pernah terbaca satu benda ni dulu....
"Senang untuk seorang lelaki melupakan perempuan yang pernah disukainya.
tapi sukar untuk perempuan melupakan lelaki yang pernah dicintainya."
Lebih kurang macam itulah bunyinye.
Nak ingat sebijik2 balik memang takdapatlah jep.Baik gua hafal surah albaqarah lagi bagus.

Tapi betul ke macam tu?
Entahlah.
Gua pun tak tahu.haha.
Korang buatlah research sendiri pastu bagitau kat gua.ehe

Jom baca kisah cinta sorang member gua nih,Aiman.

Aiman."Selama ni Aiman tak pernah sakitkah hari Amira.Kadang2 Aiman bagi Amira cokelat lagi.Tapi kenapa last2 Amira nak kahwin dengan orang lain? Ape salah Aiman?"

Amira."Amboi Aimaannnnn.Aiman kan kecik lagi.Baru umur sepuluh tahun kan.Kakak ni dah tiga puluh tahun sudah.Mestilah kena kahwin".

p/s: korang tengok.kecik2 lagi dah start menggatal.haih.
Korang macam tu jugak en dulu? ehe.
-----------------------------------------------------------------------------------
ini dia lagu baru
Terlanjur Mencintaimu by Taxi.

untuk medownload lagu ini.
Sila klik di sini.

Friday, October 1, 2010

jom ber'experiment'

Friday, October 1, 2010 17
tadi gua ke lab physics,

Macam biasa,gua takkan baca lab manual awal2 sebab gua malas.haha.
buat ape baca awal2,nanti dalam lab blurr jugak.

time kelas berlangsung...
Gua memang dah tau gua akan blurr,so mode muka blurr take action sampai ke habis experiment.

p/s: nasib baik hari ini gua dapat lab partner yang paham camne nak buat mende2 tu semua.ehe.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Apekah tujuan kita bereksperimen?
Untuk mengaplikasikan teori yang telah kita belajar lah kan.
Sebagai contoh korang belajar cara2 nak ngurat awek,
nak tahu berkesan ke tidak,korang kenalah aplikasikan teori tersebut,Contohnya:

Lelaki."Assalamualaikum,boleh saya tahu macam mane nak ke library?"
Pompuan."Hai abbaaangg,jom lepak sama2 malam ni,I cukur bulu ketiak you,you cukur bulu kaki Aiii"

p/s: Owh silap.Itu mak nyah rupenye.(ape punyer example ko bagi ni PhatLee?)

Monday, September 27, 2010

Love is Cinta

Monday, September 27, 2010 26
Busy sikit minggu ini.Anak2 dah nak start bersekolah,bini tetiba demam,
kucing gua pulak buat hal pegi buntingkan arnab parsi jiran sebelah.
Haiya.Manyak betul masalah.
Hope korang tak percaya mende2 nih sebab gua tipu je tu.ehe

Kembali kepada topik asal.
Apakah itu Love?
Anonymus "Cintalah bongok.Ko reti ke tidak tengok kamus nih?"
PhatLee "Owh yeke? tu bukan cokelat ke?"

Bak kata Ustaz  Kazim Elias
Cinta adalah penyatuan dua hati menjadi satu.
Tapi bagi gua CINTA adalah movie arahan Khabir Bhatia yang kakak2 gua tengok kat rumah.
Sampai dah nak tido pun meleleh lagi air mata diorang teringatkan 
Jack yang mati tenggelam kat dalam iceberg tu.(tu bukan titanic ke?)

Adelah gua baca kat facebook status2 cinta daripada member2 gua contohnye:
"Arnab tu dah beranak belum?" (owh silap.bukan ini)
"Oit,dah siap homework roger aku ek" (eh2, bukan jugak)
"Mat, online skype jap.Mak nak cakap"
arrrgh....tak jadilah nak cerita 
gua lupelah ayat tu.

p/s: Korang pernah bercinta tak?share lah story korang kat sini.
Nanti boleh gua compile kan sekali buat novel.(Iyolah tu)
------------------------------------------------------------------------------------------
p/s: tak dapat nak lepak blog korang sebab gua memang buzy minggu nih.
 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates