Friday, October 22, 2010

ketika Phatlee bertasbih part 2

Friday, October 22, 2010
untuk bahagian satu sila ke sini.
------------------------------------
Selepas Imam muda PhatLee sedar akan kesilapannya,
die berikrar untuk membekukan title Imam Muda yang diberikan kepadanya untuk sementara waktu.

Kini PhatLee di beranda rumah sedang beristirehat di kerusi malasnya...

"Aku nak makan ape ye hari ini?" tanya PhatLee kepada dirinya sendiri.
Perutnya masih kosong sejak daripada pagi lagi.

"Kan bagus kalau kat sini ade nasi kerabu", ngomel PhatLee sendirian lagi.
Teringat dia akan Nasi Kerabu Pak Wahab yang biasa dibelinya di bazaar ramadhan pada suatu ketika dahulu.

Dan sedang PhatLee duduk relaks-relaks korek hidung,tiba-tiba dia perasan seorang wanita berbaju T bertulis 'Love is Cinta,Cinta is sucks' datang ke arahnya.

"Mak aih,giler syahdu kisah cinta minah ni",ujar PhatLee sendirian lagi.Tragedi dirembat dengan bola semalam benar-benar menjadikan penyakit bercakap sorang-sorang di dalam dirinya semakin menjadi-jadi.

PhatLee "Ye siapa lu ni? Nak cari saper?".
Wanita  "Mat,kakak tau ko kene rembat dengan bola semalam,takkan arini ko dah hilang ingatan kot.Dah jom ikut aku pegi pasar.Mak suruh beli ikan."

di pasar...

Si penjual  "Ye encik nak beli ape?"
PhatLee    "Ikan kembung ade tak?Mak gua nak masak asam pedas hari ni"
Si penjual  "Err..encik ini kedai jual kain je.Kedai jual ikan ade kat depan sana."
PhatLee    "owh ea? Damn damn."

-tamat bahagian 2-

p/s: tengah boring sebenarnya nih.tu yang panjang benar cerita gua arini.ehe

31 comments:

kata kila

ko bute eik.tk dpat beza kan kedai

anys-ann.

HAHAH funny you ;p

safarina adnan

kedai kain ngan kedai ikan pown xnmpk kn...lol funny...:)

mia

sengal...bengal..grrrr.....rasa nak baling kerusi je..bole?

☺[ai][sUmi]☺Chan

hahahaaa~ phat lee.. phat lee..

izee

hahaaah sengettt duuhhw phat lee ciann!

intan sofia

aku suka bca blog ko time aku tension. sengal.haha

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿

ko tak sihat eh ari ni? kena kesan daripada JEREBU ker? hadoiii cian ade ku sowang nih....

Coco

carilah kain bcorak ikan kembung. XD

SitiMashitahSaidin

hahahahaha... mmg konfom ilang ingatan~

amin

best, buat aku ketawa seorang ;)

Black_roses92

haha..mengong! kompem2 xjumpa ikan kat kedai kain.. apa daa.. haha

y@n@ M!B

kedai ikan dgn kedai kain??? jauh beza woiii..hahahahaha~ dasat penangan bola tu eh..ish³...dugaan~~~ =P

Cik Akma

hahaha mamai ke ape asik tersilap

Anna Boleyn

kehkehkeh.. lawak betol, akak sendiri pon tak kenal...

Anna Boleyn

p/s :hari ni anna boleyn happy sangat sebab :

2266 pageviews with 1145 unique visitors for Hana Love Nest!

Pinky Pixie

kasi hentak kepala kat dinding 44x utk betulkan saraf2 yg tersimpul.. hakhakk.. kidink.

Kimmy Ai

hahaha... apesal kau punye cerita mesti asyik salah tempat je? modus operandi ek? ;DDD

PIDUT ASiS

mesti sebab kedai tu pakai lambang ikan kan??hahahah

Post Terhangat...

Semuanya Tentang Hati

sab

haha.. :D

Wanie-san

apada hang ni!
meh nak tlg buat spek!

nadey

hahahahhaha kesan dr rembatan bola smpai mengong2....hahahahha xpe....bape hari je ...t ok la....

annfrendly

kui..kui..kui...
maybe orang yang jual kain tu menarik sangat kot.. tu yang tertanye ikan kat kedai kain.. hahahaha

✿ismi:Nauratul Nadiah✿

AHAHAH..
selamat pak cik tu xbalut je dgn kain2 yg dy jual tu..kui3;p

~eZmALiZa~

haha..tajuk entry gile xleh blah... :)))))))

K I E R A

Ape la kau

HAHA ;D

Nurul a.k.a Riko

Beshlah!!! Bravo...bravo. Tak sabo nk tunggu Part 3 pulak.

Cik. Bena

kalo ejaan kain ngn ikan xpe ag. ni ko da masuk edai kain tuh. xkan ko xnmpak pat leeeeeeeeeeeeeee! HAHAHAHA~

Un Phat Lee

nanti gua sambung okay? ehe XD

alexa yussida

Mak aih,giler syahdu kisah cinta minah ni",

hahahahah sengall

Uruchimaru @ kf

dah2 saket perut hambe !

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates