Thursday, October 21, 2010

Diari Phatlee

Thursday, October 21, 2010
Seperti biasa,imam muda macam gua akan bangun awal pagi setiap hari untuk menunaikan solat fardu subuh.
Ape yang membuatkan gua ini unik berbanding dengan imam2 muda yang lain ialah diorang solat subuh pukul enam pagi tapi gua buat pukul lapan.haha.
Bukan salah gua.Serious.Alarm gua tak bunyi tadi.

Satu perkara yang best gua discover pagi tadi ialah asap keluar daripada mulut gua.
Perrh...
Gua jadi jakun sekejap.
Orang lain bernafas macam biasa,gua bernafas macam orang semput.
Gua tak kesah ape orang nak kate sebab orang yang hanya hisap choki2 macam gua nih bile mase lagi en nak tengok asap keluar daripada mulut.

Di bus stop.Mase tengah tunggu bas untuk ke kelas...
Macam biasa,awek2 mat salleh yang cun2 akan mengerumini gua.

Lokasi apartment gua yang terletak di dalam kawasan 'Sorrority House' (hostel perempuan) membuatkan gua seringkali bertembung dengan diorang.
Ade yang gua kenal, gua cakap "Dah sarapan pagi belum?"
Ade yang gua tak kenal,gua selamba je cakap "Tak sejuk ape pakai seluar pendek pegi kelas?"
Gua tau diorang semua tak paham bahasa Melayu

tapi saje best pepagi buta bagi minah2 saleh ni blurr.haha.

p/s: Gua janji gua takkan buat lagi.Segan jugak beb.ehe.

46 comments:

Coco

sorority mcm game kt fb ke? XD

ribena.illina

haahahaha. time ko tnye cm tu.tetibe die balas. ternganga baru tau ko nati. hahaha~

nadey

betol ribena...mane tau kang die jwb kang...hahhaha

tp aku penah je buat gtu huhuhuhh

Wanie-san

pandai la hang nak sakat diorg pepagi ek??
hehe
nnt diorg tahu jawab hang gak terkedu!

Kimmy Ai

haha.. phatlee,, dulu aku masa awl2 pun mcm jakun gak bila asap keluar dari mulut bila bercakap.. hehehe.. ;DD

yana zuera

peramah gile la lu. tpi apakn daya, lu ckap tpi minah saleh tu xpham. haha

sab

best ar lu ni.. :)

Pinky Pixie

lu mmg xdak keje kan. ngorat minah saleh je.. haha

K I E R A

Skali minah saleh tu faham da -.-

Terkejut kau.
HAHA

SitiMashitahSaidin

pernah dulu, pegi masuk ruangan chat (ym) sembang dalam malay languange... mmg lawak ar~ hahahaha~

izee

lu punyaa ayatt memangg jadikk laa..kalah mat negro lwan ngan lu kompemm kalahh!!~~ngeheeeee

(ntah2 aweqz2 matsalleh tu paham tp sje je wat blur..haha) ;P

safarina adnan

haha...phat lee, ajar la minah2 saleh bhsa melayu....sng nk tegur pagi2..heeee:)

misSbLurRy

bro,

mesti ko monolog sendiri kan...ahahah halusinasi di pagi hari adalah cool

aleen aiden

lu jgn..wlopon wa xpandai ckp cina tp wa phm dow.moral?wa bg lu carik sndiri.hahah

anys-ann.

apsal notty sgt abah nih. aaaa tak suke tak suke!

Intan Tengku Bokhairi

HAHAHA
:D

tia

kihkih~
noty gak lu kann!
geram guaaa!

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿

lu...tak baik skodeng seluar pendek minah saleh..kurang pahala pepagi2 tu nak pi kelas..hahahahha

HonEyBuNNy

hahah..tah2 diorg faham cmne??uhuhu.ewah imam muda..ngeh3

Wahidah

hahaha..tp kdg2 mmg ckp sorang2..sbb tahu org len tk paham bahsa yg kite ckp..

tp kang diorang mesit pelik tkg ckp sorang2 ...:)

Farah

Eh , dekat sana ada choki-choki ke ? Sungguh ?


Pehhh . Budak yang dok overseas memang suka buat macam tu kan .

Black_roses92

cube lain kali cakap then bagi kain batik kat yg pakai suar pendek tu.. haha..amacam?? kompem dia blah kot.. ;)

mia

hhaa..imam muda ckp omputeh la tgur dorg..teringin gile nk tahu dorang balas ape..haha

azana

uish... klakar gak kalo ckp melayu ngn omputeh ni..hehe skali die paham..amek dia.. bru bulat mata den.

PIDUT ASiS

hahhaha..ko patut cakap kat dia.."JOM KAWIN!!!"..hahahhaha

Post Terhangat...

Dibakar Kerana Muslim Atau Orang Asing?

annfrendly

hahaha.. nakal betul..
kacau minah saleh aje...
mamat saleh tak kacau pulak ek??
hahahaa

Syida Shukor

haha nasib aik diorang tak faham haha

M I A J A M A L U D D I N

kamu ini!! hahaha..

✿ismi:Nauratul Nadiah✿

imam muda lah sgtt...hahahaXD

Un Phat Lee

coco: game kat fb? entahlah gua bukan tau sangat game2 fb nih. XD

ribena: nasib baik die tak balas.kalo tak....haih. XD

Un Phat Lee

nadey: lu pernah buat jugak.amacam? segan tak?haha. XD

wanie: err.saje bosan pagi2 tuh.ehe XD

Un Phat Lee

kimmy ai: yea.sepp sikit.ehe XD

yana zuera: nasib baik tak paham.gua memang berharap diorang tak paham. XD

Un Phat Lee

sab: best la lu ni XD

pinky pixie: mane ade. hihi XD

Un Phat Lee

kiera: serious diorang tak paham.gua yakin. XD

sitimashitahsaidin: haha.nice en?

Un Phat Lee

izee: ayat gua jadi ke? hooray. hehe XD

safarina adnan: nanti gua ajar.kelas bahasa melayu bersama imam muda phatlee.haha XD

Un Phat Lee

missblurrY: cool? yea...hehe XD

aleen aiden: perrh.susah nak moral nih.haih.damn2.physics pun tak susah macam nih. XD

Un Phat Lee

anys-ann: sekali sekala jelah.relaks2.haha XD

intan tengku bokhairi: XD

Un Phat Lee

tia: tak selalulah beb.gua sekali sakala je. ehe XD

yaniebudakgebu: gua dah beristifar lepas tu. ehe XD

Un Phat Lee

wahidah: best beb orang rase yang kite ni giler.lu trylah buat sekali.hehe XD

farah: choki2 takdelah (T_T)

Un Phat Lee

black_roses92 :emm...nice jugak idea tu.nanti gua try buat.tapi... gua takde pulak kain batik sekarang nih.damn2. XD

mia: nanti gua buat k?ehe XD

Un Phat Lee

azana: yeay2 diorang tak paham.haha XD

pidut asis: sekali die jawab "Jom" haa... macam mane tu? tak rase nak terkentut ke time tuh? haha XD

Un Phat Lee

annfrendly: owh tidak sekali.gua normal beb.ehe XD

syida shukor: fuhh..nasib baik.hehe XD

miajamaluddin: err...ehe XD

Wahidah

btw,dh try buat dh sekali.,dlm dok berspeaking arab ngan patient patient mrh2..kuar bahasa ibunda..terdiam patient..hahaha

Un Phat Lee

haha.nice one wahidah.Gua rase diorang paham tuh.huhu XD

alexa yussida

hahaha..kesiann blurr

ada sya

lawakalh ayat yg last tu

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates