Wednesday, December 1, 2010

duit owh duit,bile lu nak masuk ni...

Wednesday, December 1, 2010
Gua rase gua nampak hensem kat dalam gambar ni.Jadi gua pun letaklah gambar ni kat sini.
(sumpah takde saper hack blog gua sekarang)
- gambar ini diambil mase gua kat Hollywood house of wax tempoh hari.

Okeh,kembali kepada tajuk asal....
Duit elaun tak masuk2 lagi.
Dan kini kebanyakan member2 gua kat sini semua tengah sengkek(takde duit)

"Kalau kat Malaysia sekarang nih,nasi bujanglah makanan aku tiap2 hari..."
"Duit Tinggal 17 dollar sekarang ni,please sponsor please...."
"Homeless lah aku lepas ni sebab takde duit nak bayar sewa rumah ("- -") "

Itu antara status2 member2 gua kat Facebook.
[status telah diedit sedikit supaya kelihatan tidak memburukkan mane2 pihak dan supaya difahami oleh semua pembaca]

sedeh en?
lagi2 status nih ....

"Handphone Nokia N-series yang baru aku beli semalam terjatuh kat dalam lubang jamban.sob sob sob.(T_T) "
Walaupun takde kaitan dengan topic sebenar,tapi gua rase status ni yang paling menyayat hati.haha.

Ape2 pun gua taknak complain akan kes duit elaun yang lambat masuk sebab gua dah cukup bersyukur kerana diberikan biasiswa untuk belajar di sini.
dan lagi satu sebab...duit gua sebenarnya banyak lagi nih.he he he.Ini berkat gua tak beli PS3 aritu.ehe.

Sebagai seorang insan bergelar kawan kepada member2 gua...gua tak lupe peranan gua membantu mereka2 yang yang memerlukan bantuan kewangan.
Yela...duit dengan friendship mane lagi penting?
Duit boleh cari beb.Kawan? Pun senang je nak cari.
Jadi terpulanglah.Nak tolong...pegi tolong
Taknak tolong...lu buat2 pengsan bile diorang datang nak pinjam duit lu orang.
(giler nice idea gua nih)

Irine: Assalamualaikum
Phatlee: Waalaikumussalam
(Sorry semua.gua dah abis idea dah.haha)

p/s: Mee maggi Harmee perisa udang gua dah abis.haih.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Okeh.New song update
Lagu baru daripada Butterfly bertajuk Pelampiasan Cintamu

untuk mendownload lagu ini
sila klik di sini.

62 comments:

DayangR

biasela mase jd student byk cabaran..hehe...btw,banayk bersabar la yek!hee... n mane la tahu tym skarang tolong kawan, mase hadapan, kawan plak tolong kite nnt...=)

::Miss Pikon::

ngeri eh tgk member sblh lu tu phatLee! ihikhikhik.. tp kan zaman b'gelar student mmg camtu kot.. gua dulu pun camtu gak.. balun megi je seminggu.. lepas tu sakit kepala mcm nak gila! hehe.. sekadar b'kongsi pengalaman :)

y@n@ M!B

maybe sbb ko duk sebelah gorilla so mmg nmpk ko jauhhhh lebih hensem lah..


lalalalarikkkkkk~ =P

Un Phat Lee

yana mib: aahlah.gua pun rase macam tu jugak.haha

Siti Mashitah Saidin

lu jatuh no 2 hensem.. gua rasa yg baju ijau tuh pon hensem gak... atau yg terbang tuh~ :p

IMANSHAH

berapa ang nak fadlee??habaq mai

annfrendly

seriuz..
rase sendu bace pasal hp jatuh dalam lobang tandas tu..
kesian weih.. camne nak kol gf dia nanti kan..pasti meroyan kejap..

owh..... phat lee.. sejak 2 menjak ni.. entry lu pasti ade name irine.. ni mesti ade kucie2 hotta hey dalam ati lu nih..
HuaHuaHua..

aNaYaNa

hehehe..buat2 pengsan xtahan owh..
sila janganla kejam..
tapi kamu baik tlg kawan..huhuhu

one2paii

sampai ati lu xperasan gua kt belakang lu masa tuh..yang ngah jg kaunter tuh..yang cantik tuh..ala yang cantik tuh la..huhu

husna

haha.mesti kau orang yang saving ni.bagus2.yang enset tu ta bole blah.

Irine Nadia MaRceLLo

Assalamualaikum :P

Un Phat Lee

Irine: Waalaikumussalam. XD

Umie Nadhirah

Handphone lu skang katne wey?
Sumpah entry ni buat umie nitis air mata,ok! Umie tipu.HAHAHAHA!

Wahidah

so sile berjimat yea..:)

henpon sape la agaknya yg jatuh dlm tandas tu yeaa

Pinky Pixie

rasanya mamat hijau tu pun hensem juga. haha..


gwa sponsor megi mau? kuikui

Kimmy Ai

ohoho.. stok milo gua dah kering! tulun2~ T_T

HonEyBuNNy

duit ohh duit...cepat la masuk.ehheh

☺[ai][sUmi]☺Chan

uihh~ ade fb.. xadd sumi punn??

tan

dude may be this week minggu hp masuk air kowt?? hp i pon masuk air sob i-i

Un Phat Lee

pinky pixie: mau2.betul ke ni.?ehe.

aisumi: err..fb tu ape? he he he. :P

tan: takpe. nokia 3310 je kan?esok lu gi beli baru.ehe. :P

Coco

nk gua hntrkn Harmee perisa udang x? XD

NuR 'aQiLaH

17x3.3=56.1

oke la tuu :P

yaya

Ahh. Siot je, irene betul bg salam kat lu. Wa jeles.

*Hai irene.

BTW, wa tumpang simpati mamat lu kehilangan handpon beliau. Handpon masuk lubang jamban dengan handpon kena buat baling anjing mana lagi sedih? =,="

BENA

HAHAHAHA . aku suke tengok gamba ko . sebab de gorilla jek okeh . =)


bagus dpt kawan cam ko nih . nk mintak tolong boleh pat lee?? ehem ehem . lalala~

Un Phat Lee

coco: fuyyoo mestilah nak.harmee perisa udang kot.cepat2 hantar.ehe

nur aqilah: gua ade tanya soalan calculus kat lu ke tadi?gua pun lupe dah

bena: boleh2 takdehal.lu nak ape cakap2.sawi? ikan bawal? anggur? ribena? lu beli je tu semua kat giant.ade sale rasenye sekarang nih.haha

Seri

kena cari kerja sampingan nampaknya

✿ismi:Nauratul Nadiah✿

comel ah king kong tu!hee~

e.l.i.z.@

sib baik x beli ps3 tu..ada gak la saki baki duit hihihi

mesti bestkan kt sana skang..winter kan?adusss tinginnya nk main salji

n0n0i♥a'n'l

Alalala.. saya rasa macam tiap hari saya sengkek (T__T).. outcome je ada, income tade hak hak.

hahaha.. kalau setakat nak share cket2 bole la.. kalau yg tak reti nak jimat pastu bila duit abes dtg lak cr kite , malas nak layan dah tu...

echah mashuri

adekah ayt megi katbwh tu adelah sttus lu kt fb?hahahaah

fairuz

kah kah kahh.. duit kau byk lagi eh? bak meh bagi aku sikit! pakwe aku kat poland taknak bagi, so aku mnx kau je bole? ahhaha

Un Phat Lee

eliza: yup2.semalam salji baru je turun.Jomlah datang sini.Gua jadi tourist guide utk family lu.ehe

echah mashuri: err.nak buat tapi seganlah.nanti semua orang tahu maggie harmee gua dah abis.ehe.

fairuz: baper lu nak? cakap je.tak cukup duit saidina gua banyak lagi nih.he he he :P

fatin hanani

wah2 bgus nya cik abg ni hehehe
slg mmbantu mcm ni kan bgus hehe

ehh gambr gozila blkg tu mnaktkan hahaha
mcm btoi

syafiqah ezam shah

sadis cerita lu..haha

syafiqah ezam shah

sadis cerita lu..haha

amira

haha... terkejut aku bila buka page hang ni.. ingat sedara hang yang mana satu la kat belakang tu

gReeN iS pEAce

kesiannya kat senior2 ku ni..sabar la ek..mmg pon,kat fb tu mcm2..haha

nadey

byk pe duit ko!!!!!!!!!!!! cube ko convert duit tu....ahhahahahahahah

sumpah enem gile gorila blakang ko! perghhhhhhhh sumpah aku dengki ngan ko.....mude2 lg dh g obersea....aku ni?????? uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

misSbLurRy

gua pon sengkek beb...
adoi....rasa mcm nak korek tanah bawah bank jerp..hadoi

Fakhrur Razi berkata

hahahaha kalau sengkek makan ap kt sana?
roti ke? ;P

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal

17 dollar bersamaan ? kene darab 4 eh ? hee :D

hamzah ian

entah kenapa gmbr gorila tu buatkan gua jeles sbb gua tak pernah pergi sana..

argh...

alexa yussida

nasib amik pic sbelah gorilla..bukan brad pitt..:p

jatuh lubang jambam?aigoooo..sape swoh g toilet bw henfon..kesiann..takziah utk die..huhu

- zuriey -

ala ciannya dia..maggi jelah jawapnya..anyway ensem gaklah gambar tue..hehe

Un Phat Lee

fakhrur razi: 10 bakul baju bundle untuk lu.selain roti kitorang makan maggi kalau sengkek sangat.ehe

Nur-za marlyana: 17 darab dengan 3.15
Kira dalam 53 ringgitlah.(emm banyak jugak.ehe)

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿

kalau duit elaun masuk....kita kongsi eh dik...

hehheheh (^^,)

nabilah_2908

bantu la kawan2 yg kekeringan tu..jgn lepas elaun dh masuk...tp wat2 lupa nk bayar balik dah la...huhu.. ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
GIULY SI DEMOK

cimut munniey :)

smart gileee ah lu! HAHA.

bak ah sini topeng lu tue! tapi gua nak yg sailormoon! HARHAR

ayuakira

antara ko dgn gorilla tu, ko jao lg ensem beb, walaupun hewan peliharaan ak kt asrama adlh gorilla, ak ttp nk kate ko lg ensem. haha
(jgn lupe belanje, penat puji ko ensem,haha =p)

Farra Zulkarnain

HUHU, phatlee i suke ur pic dgn kingkong tu. icon saya. weee~

azana

bagus idea lu bile org nk datg pinjam dwit buat2 pengsan...nk cuba la.haha

syarifah radiah ibrahim

nice yang teramat idea kau
haha~

ieqa

gua konpius, lu ke gorila tu yg lagi nsem sbenanye. hmmm :P

bagus laa ade kawan macam lu, hulurkan tangan ringankan beban.
esok-esok lu susah, diorang plak tolong lu kan? insyaAllah

hazimi_aziz

amboi2,,lu ni xabes2 irine.eheh ;p

Nurul a.k.a Riko

Baguslah Lee nie...akak tumpang bangga biler dgr lu tolong org dlm kesusahan.

Wa respek samer lu.!

Nice blog...terhibur baca entry kali nie.

Akak nak amik link Lee nie utk bloglist kt blog akak yer.

Lovely Bella

fuh nasib baik x bli ps3 kan... 1st time singgah sini.. tetibe cm best jerk rase golek2 kat sini..

♥cutebabygirl♥

ganas gilemuke binatang tu! haha

i pun tgh sengkek ni..sob sob T_T

Myra Arshad (:

elok la tu. selalu la berjimat. hehe

p/s : takziah utk hp nokia tu. :)

enyheartsdiamond

nasib baik eny makan sehari sekali.. jadi, bila hujung2 bulan sengkek, takde lah kebuluran sgt.. tehee :D

membantu kawan, amalan mulia :)

Cik Akma

yeahh mkn megi~~

maCy

eh. serious? fadli dulu dak sdar eh?

Un Phat Lee

macy: errr....mane lu tau ni? damn

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates