Saturday, November 6, 2010

dating laju-laju

Saturday, November 6, 2010
Tadi gua check emel gua
dan gua dapat satu invitation daripada universiti gua:
'Speed Dating Event'.
Fuyooo.menarik beb.

Tapi sebelum tu korang tau tak apekah 'Speed Dating' nih?
'Speed dating' ni adalah dating dalam masa yang singkat. (biasanya masa yang diberi adalah tiga minit)
Dalam masa tersebut korang bolehlah borak2,mintak no telefon,tanye soalan fizik ataupun untuk imam muda macam gua nih,berdakwah dan sebagainya.

Paham en? 
Cantek.Esok kalau korang kena buat karangan pasal pembangunan modal insan ataupun ataupun 
faktor2 hakisan tanah,korang ceritalah pasal 'speed dating' nih.
Sah2 markah korang kosong sebab takde kaitan.haha.

Ade ke event macam ni kat Malaysia? takde en?
Pasal ape?
Susah beb nak tackle awek2 Melayu.
Dalam tiga minit.Ape je lu boleh dapat.No telefon?
Nurlela "Sorrylah beb,you nak nombor telefon I ,you kena jumpa mak bapak I dulu".

Nampak tak?Susah en?
Contoh lain...

Tambun. "Ko gay ape mintak no telefon aku ni?"
(Grr...ni padahnya kalau lu dapat member yang sengal macam nih.)

"Nak mengurat...die jual mahal.
Nak kahwin pun...mahal jugak.Hantaran bukan sikit beb sekali diminta dalam tiga puluh ribu" kata Tambun lagi.

Jadi langkah penyelesaian?
Gua kena kumpul duit banyak2 nih.ehe.

p/s: takdapat nak lepak2 blog korang pasal macam biasa,gua busy.
---------------------------------------------------------------------------------
okey new song update!
Lagu baru daripada Mahkota bertajuk Rindu Yang Terlarang

Untuk mendownload lagu ini
sila klik di sini.

57 comments:

aTiKa aTeRkaH

tu yang best jadi awek melayu..susah dapat..susah lupa...hahaha...

misSbLurRy

aku rasa ada event nie....
sbb kwn aku mcm kata pernah pergi...

cool beb...jumpa org gile..ahahaha...3minit nak kenal org...gosh..ckp laju2 kot

tia

next time lu pesan laju2 kt dorang soh buat name card,
then time speed dating tuh tros bg, tapayah kenal2 kt ctu,
kihkih~

y@n@ M!B

management kolej ko aware kut mslh korang yg ssh nk tackle awek melayu..ngeh³ =P

K I E R A

Haha, susah nak jumpa speed dating kat sini.

Dlm novel ade lah.

HAHA ;D

nor

ada la awek melayu murah
ko cari je tepi2 jalan
loronglorong gelapp
waktu malam
jgnkan no phone
suma menda dia bleyh bagi
=_______="

syer.

ade ke event ceni??mcam stai gak...tapi konpem la laki tu kene rejek depan depan punya..naseb..

BENA

ohooooooo. lu busy rupenye . patut la en3 ko selalu selang panjang jekk . hhehehe


dah melayu susah tackle. ko kawen jek la ngn minah salleh kat sane. HAHAHA~

Wahidah

biarlah susah sket nk dpt..tp kena gayanya dpt je kan...hehehe


lagu br ne besh la..suke2...

.waniey jamaludin.

hhaha..lu ni mcm2 lah~huhu..

sab

tapi lu lepak blog gua! thanks! hehe.

ayumi pinkahana

agk2 dlm mse 3 menet, sblm dpt no fon dpt pelempang dlu. haha =p

azana

haha...jual mahal bukan mkna xmau..
nk bg nampak nilai harga diri tinggi ckit..

gReeN iS pEAce

speed dating xde tp speed track banyak ah sini :P

Un Phat Lee

aTiKa aTeRkaH:
tulah bila dapat...perrh nikmat.haha. XD

misSbLurRy:
itu kalau dapat orang yang pandai bercommunicate.kalo tidak..emm
baru nak bukak mulut.
tett...mase dah tamat.haha XD

tia:
owh ya bijak lu nih.sebenarnya dalam speed date nih memang setiap orang kena pakai nametag pun.ehe XD

y@n@ M!B:
haha.agaknyer lah. XD

K I E R A:
dalam novel? kantoi lu suke baca novel2 jiwang nih.haha XD

Un Phat Lee

nor:
emm.macam best je.haha
takmo2.gua tak suke yang itu.... XD

p/s: nasi kerabu die ade tak?gua mengidam lah.ehe XD

syer:
haha.sedehnye laki tu.dan kejam sungguh lu.ehe XD

BENA:
tulah.nak buat macam mane en.kerja gua makin banyak dan study pun makin lame makin susah.so belajarlah priority utama gua.ehe XD

emm.nice jugak idea lu nih.haha XD

Wahidah:
betul2 gua setuju.kena cara, niat baik,insyaAllah dapat je.betul en? ehe XD

selamat melayan lagu baru ini.

waniey jamaludin:
ehe. XD

Un Phat Lee

sab:
same2.(orang memberi,kita membalas lah en?ehe) XD

ayumi pinkahana:
ganas betul lu nih.kesian laki tuh.ehe XD

azana:
betul2.gua setuju dengan lu. XD

gReeN iS pEAce:
haha.adekah lu baru je kenas saman dengan polis2 kat nilai?haha XD

Farah

Pehh , speed dating . Tak tahan .

Raja Fiqri

amende speed dating? Speedometer tau la aku..

gi translate pakai gugel la. hihi.. :)


p/s : wah, imam muda singgah komen tempat aku. time kaseh.. time kaseh.. :)

maCy

komen ats skali xleh bla.. haha

ala better dpt sumone yg tros ley kasi lekat kn.. dari try test byk2..

kang mula la kenai kejap beria nak da dpt tgl.. ye dak? hee

Rebelle Me

hahaha! ni serious ke main-main ni? serious ada mende ni?

Syida Shukor

saya bagga jadi perempuang melayu ! ewahhh ! haha

Seri

3 minit
apa je yg boleh dibual

Mimi Saidi

speed dating maen tym zmn2 sem1 dlm klas english.best~

e.l.i.z.@

ouh macam tu ye speed dating ni..tapi gua susah la nk rely on lu nih..tajuk lain, content lain :P

amira

haha... 3 minit.. pandang tiga minit pun malas dah.. haha

Siti Mashitah Saidin

x tau la malaysia ada ka tak.. tapi ada baca novel, kat mlaysia ada.. teringin nak pegi... kot2 jmpa cinta pandangan ke -10?? hahahhaa

yana

dating laju-laju ! haha ! name entry pun dh kelaka.. :p

Abie

teruskan mengumpul duit XD

mizzura

ya betull...no money no talk..hehehe...kami rasa bahagia dilimpahi kemewahan..gitew...huhu..

HonEyBuNNy

kumpoi duit manyak2 yer...ehhehhe...setuju statemnt atika...awek melayu sush dpt n sush lupa..teringt some1 kata kt ila..hehehhe

SweetyMui2

dating cepat-cepat..kekeke

imanshah

ko tak nak no tepon chekgu??kuikui

Puteri Iqa Izyan

fuyoo!! speed dating! mcm best. haha

Wanie-san

ooo..
nak awek omputih la ni??
awek melayu susah nak tackle tp berqualiti kot..lalala

☺[ai][sUmi]☺Chan

nak ngorat susah.. kawin lagi susahhh~

Irine Nadia MaRceLLo

leee! gua mau no tepon lu! wa mau sebar2 kat tiang trafic light! haha.boleh tak lu kasi no lu kat gua? gua nak sgt nih! haha

Kimmy Ai

har har har.. sekejap sangat.. nak start "Hai" pun dah 2 minit stengah.. campur ngan sipu2 malu lagi.. ceh! ;DDD

nadey

kalo ade kt sini aku nk try mane tau pecah rekod cinta 3 minit!!!!!!! hahahahhah aku xnk buang mase aku terus ckp....

mau kawen ngan saya ato x....cpt ckp!!!!!!!! ckp yes....!!! bahahahah sure die cuak n ckp yes hahahhahahha

safarina adnan

gadis melayu kan pemalu...erk...haha

gReeN iS pEAce

hek..kat nilai ni nak cari polis pon susah..haha..

ke dulu kau pernah kena?haha

Black_roses92

hahaa..weyh, kumpul biar banyak2 aw.. t senang, kalau nak kawen, duit kawen tu ada lebey, ley wt beli rumah lak.. haha

edaolala

best gila uni u :D huhuhu. cam seronok je speed dating ni ! HAHA. ehh lagu u nice laa :)

Anna Boleyn

gile best kot uni lu. hakhak. jom kita dating nak? erkk.. hehe ;p

Coco

dating laju2 je ada? kawin laju2 xde ke? :P

mia

hebat phat lee..45 komen?huwaa..kelip3 mata ni bila nmpak..hehe..lama xsinggah sini..nk kawen da kamu phat lee?

Encik Tikus

kih kih, macam tue ek ? baru gua tahu

nabilah_2908

bestnya kt kolej ada speed dating..

betul juga tu wanita melayu kan penuh dgn tata susila...cewah....

tapi....ramai gak perempuan melayu yg dh tk mcm tu... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HAPPY 2ND ANNIVERSARY

Lia Edwin

oit..hihi..sory..terkasar sket..:)
suke wei baca ngn lepaks kat blog neh..

Pinky Pixie

gwa nk usha lu, lu tamaw.. hakhak..

syafiqah ezam shah

baru gua tahu ada speed dating ni.wahaa

Faarihin

ada ek event cam ni.. abeh pi join tak?

izee

mak aii 3mnt mmg xckup!!nak senyumm pon amik ms kott..huahuaaaa

Twinkle Lilis

part ptg ade komen Irine kat atas.i like giler giler beb.haha -___-

ooooh.gua ingt dating laju laju bila 3 min je time depa kasi utk gua ngn balak gua date.kau nak makan ke,nak tgk wayang ke,nak tarik tarik baju ke,sumer dlm mase 3min sajo.

Markonah

uwaaaaahhh ! macam best je evet ni.. hahah

annfrendly

eh ade gak event camtu..
best woo...

hahahaa.. untung kalau ngorat awek melayu dapat no fon..
kalau dapat penampor terbang cane?
isk... hahahhaa

fatinmmj

komen fatin,
kah2..dating2 laju2...speed track fast...dating..huhuhu..bek pi litar f1..dh konpem dating laju2..hahahah
fatinmmj

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates