Tuesday, November 16, 2010

Esok rupenye raya haji

Tuesday, November 16, 2010
Tadi gua check facebook gua.Gua terlihat ucapan2 'Selamat Hari Raya' memenuhi newsfeed facebook gua.Owh damn.Baru gua sedar yang esok rupenye hari raya haji.

Mungkin pasal gua ni orang Johor kot sebab tu gua tak amek kesah sangat pasal raya haji ni.Almaklumlah orang2 johor ni biasanya sambut raya haji tak semeriah mereka2 di utara sana.Ape2 pun sebagai seorang Imam muda merangkap  bekas ajk keselamatan kelas 5 khaldun(errk?),gua terasa rugi sebab gua terlepas puasa sunat hari ni.Arrrggghhhhh....(Muke penuh kekesalan)

Anonymus "Huh, iyolah tu kesal."

Tambah2 sekarang ni maghrib masuk dalam pukul lima petang.Jadi kalau berpuasa tu serious tak terasa.Yela....lepas sahur tidur.Bangun2 tidur tau2 je dah bukak puasa dah.haha.
Tapi janganlah ek buat macam tu.Solat subuh,zohor dan asar burn macam tu je betul tak? Jadi kepada member2 gua kat us ni,kita pikirlah same2 ok.ehe.

Phatlee : Weyh Karim.Raya haji yang mendatang ni ko tak terasa nak contribute sesuatu ke kat masyarakat?
Karim : Err...ak mane ade duit dowh nak beli lembu.Sekarang ni pun ak hidup dengan berhutang dengan orang...
Phatlee : Emm...aku tengok perut ko dah macam perempuan mengandung 12 bulan...Sihat pun pun sihat.Cacat....emm sempurna je ak tengok ko nih.Ape kate ko....
Karim : *&^%$#@!

Hassan : Apelah Karim.Kalaulah manusia ni boleh dibuat daging korban,serious ak nak.Sah2 masuk syurga beb.
PhatLee : Tapi ak rase ko tak bolehlah pasal ko pakai spek.
Hassan : Ape kaitan spek dengan korban?
PhatLee : Ko rabun jadi ko ni dikire cacat.So tak bolehlah buat daging korban.
Hassan : *&^%$#@!
(ini hanyalah gurauan semata-mata yek. ehe)

Jadi sebelum gua akhiri entry gua kali ini terimalah serangkap pantun daripada gua...

Cik Irine Nadia bertudung pelangi,
Selamat Hari Raya AidilAdha.

p/s: gua dah lupelah format nak tulis pantun camne.Damn damn.
---------------------------------------------------------------------
Bersempena dengan hari raya aidiladha ini,marilah sama2 kita dengarkan sebuah lagu baru
bergenre religi daripada Taxi bertajuk Sebelum Menutup Waktu.

untuk mendownload lagu ini
Sila klik di sini.

49 comments:

Irine Nadia MaRceLLo

huhauhauhauhauhauhauhauhuahuahuahua..sengal tau pantun 2 kerat bawah tuh!!! tau2 je kn irine peminat setia blog nih! wajib baca entry dengan pantasnye! :P

btw, kalo pakai spect kire cacat jugak ke? hauhuaa. seb bek irine x pakai spect..sempurna skit..tp jgn korban irine lak :P

Un Phat Lee

Irine: wah Irine,laju betul lu comment.Terharu gua. (T_T)

err...entahlah.member2 gualah yang cakap macam tu.ehe.Lu tak pakai spek? cantek.lu standby je lah kat depan masjid lepas solat raya nanti.haha. :P

p/s: actually gua pun pakai spek.he he he.

Encik Tikus

haha aigo~ gua pun peminat blog lu ! hehek

Jeely jelly

eyh2!! guA pun peminat blog lu juge lar.. hahaha..
korban ayam pun boleh kan ? :)

Puteri Iqa Izyan

hahaha..hampes. baru sedor!

pantun tuh comel. sebab tak habeh.

Lia Edwin

pantun 2 kerat..mmg kene kerat...ish3..

HonEyBuNNy

salam aidil adha~~~

shaffique

selamat hari raya haji jugak ! ;P


My latest entry : The Dipr - Sudu Khas Untuk Biskut Oreo

Yatre Hayati

Selamat ari ray aidiladha

Wahidah

pantun kamu tuh..hahaha..sepechless jap..


salam aidiladha..

hidayah

haha. aku ke yg memenuhkan news feed ko? sorry2. HAHAAHAHA.

Pinky Pixie

demm, lu saje ayat irene kan. hakhak..

salam aidiladha juga uncle. opss.

lu kutuk gwa, sebb gwa pakai spek kan? ciss2..

heppp, sila amek award di blog ok. =p

Rara Nasiha

gua tak sambut jugak raya haji ni. lain kali la sambut. boleh tak gitu? haha

imanshah

salam fadlee

ko korban ayam ke esok??haha

selamat hari raya ye

Heidi Shafiq

hehehe.. selamat hari raye beb.. sok pg masak rendang la br syok..

gReeN iS pEAce

haha..senget la kau nih..takut aku nak gi isu..kang jadi mcm kau n jaja :D

selamat hari raya la ek..kitorg beraya kat inti je nih..masak sebanyak yang mungkin..esok gi smyg kat masjid nilai then makan beramai2..sedih2 T_T

abah pulak kat makkah nun
lagi sedih T_T

y@n@ M!B

slmt hari raya...

hebat aa pantun ko..kalah senario..lalala~ =P

Nurul a.k.a Riko

salam eid al-adha Bro!

yaya

terbaik~~~

HonEyBuNNy

salam aidil adha...

Black_roses92

haha..ley lak dia lupa hari raye ek.. ey, johor kt ne?? kita pontian.. ;)

selamat hari raya aidiladha..

BENA

ko cacat . aku pon cacat gak ar . arhhhhh ! aku tak nk cacat nih ! HAHAHAH



weh2. mama aku masak nasi kerabu dan ayam percik wa ckp luuu ! lu xterliur ke? hahahaha

syarifah radiah ibrahim

tak cacat tak cacat
tapi jangan korban aku haha

selamat hari raya adil adha!

cimut munniey :)

cetttt!!! ayat irinie doe! HAHA

safarina adnan

phat lee selamat hari raya aidiladha:)

Cik Akma

selamat hari rayaaaa :D

siti habsah

camat ari rayer si cacat...hahaha.... abes klu pky lens cacat gak ke??? hihi....

kinah

selamat hari raya.. heheh...
:)

hamzah ian

sedih betul lu nih.. meh umah gua meh..

Coco

gua nk ucap salam aidiladha kt lu. lu xnk ucap kt gua ke? XD

syira qahira

thanx dyg blog syira.
tak makan daging la yea lau lupa raya..hehhee

kawan
kode tue kat blog orang lain tue..
boleh ke kita tolong buangkan??
hehe

Farah

Peh , Irine pengomen pertama . Bangga tak ? Haha =]

Tukar ah sikit pantun dua kerat tu .

NuR 'aQiLaH

pantun kat irene jer.
mentang2 beliau cantek.
arghh. -_-"

p/s: erk* lu kat mana ni mgrb pukol 5? huu

nadey

hahahahahahha aku pon peminat ko gak ehhhh peminat blog ko...eh same je la....damn name aku xsecantik irine hahahahahahhahahahah

annfrendly

hahahaa..
phat lee..
itu bukan pantun..
tapi mengayat...
hahahaaa...

eh.. hape susah2.. korban cinte sudeh.. hahahaa

Un Phat Lee

hidayah: haha.takdehal lah beb.XD

raya nasiha: boleh je gua rase.ikut suka lu lah.ehe.

green is peace: takpe2.next month ayah lu balik.lu raya puas2.raye aji dah abis? takpe lu sambut je lagi.ehe

bena: saje je en lu ni. (T__T)
gua nak jugak nasib kerabu dan ayam percik....grr....

cimut munniey: errr... ehem2.haha. XD

siti habsah: contact lens? emm entahlah.lu rase cmne.ehe :P

hamzah: nak blackberry lu.haha

coco: SELAMAT...SELAMAT...HARI RAYA...UNTUK LU...COCO.... (special untuk lu gua nyanyi.ehe)

syira qahira: emm...nanti gua try cipta satu alat untuk lu.bolelah nanti lu delete code kat blog orang.nak delete blog orang lain pun gua rase boleh kot nanti.haha

farah: ini dia pantun baru dua kerat gua: cik farah berbaju kebaya,Selamat Hari Raya Aidiladha.
(amcam? ok tak? Gua dah dah study dah beb format nak tulis pantun cmne.he he he)

nuraqilah: errr...gua di iowa.iowa di mane? google sendiri.he he he.

Diyanarghhh

macam pelik je pantun tu

BTW,Salam aidiladha

sembil9n

adoi la..ekau ni...rayo haji pon xtw...hahah

- zuriey -

selamat hari raya..

gReeN iS pEAce

haha..yela,nanti kat isu mesti raya x best..haha :P

Wanie-san

betul3!!
aku duk johor ni xmeriah pun raya haji..
kawasan aku ni mcm xde pape sgt...
nasibla family ak slalu wat open house..merasa juga la raya tu..^^

ayuakira

ko ni tgkap cinta ngn irine ke ape? hahaha
btw slmt ari raye aidiladha~ =p

nabilah_2908

menagis cikgu BM bila baca pantun dua kerat ni...hehehe..

selamat hari raya juga... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
AIDILADHA 1431H - PART 1

Myra Arshad (:

grr. sampai hati nak korban org pkai spek. hek. tk ptut! :D

btw, selamat hari raya aidiladha weehh! :))
jemput datang rumah ada buat daging rebus cicah air asam . hehehe

maCy

macy konpiden da komen. mne komenn tu??

maCy

isk2 ilang ler tuh. huk

Syida Shukor

okay serius kejam kan hahaha

azana

samat ari raye korban...moga mendapt keberkatan di ari mulia...

Siti Mashitah Saidin

aik.. phat lee skrg berbunga2,,, ahaks,... :P

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates