Tuesday, August 10, 2010

Blogging from the other side of the world

Tuesday, August 10, 2010
Alhamdulillah.
My friends and I have a safe journey,and now we're in Ames,
a city of Iowa,United States of America.

sedikit kisah tentang perjalanan:

1. Perjalanan kami mengambil masa selama 30++ jam.
Memang muaklah naik flight lepas nih.

p/s:Makesure korang makan dalam flight nanti.Nanti perut masuk angin
lagi masalah.Tiap2 mase rase nak buang angin je.
Kesian orang sebelah.

2. Di Los Angeles:

gua bertemu dengan satu pasangan American.
Dan hampir 1 jam lebih gua telah ditemu duga oleh mereka.
at one point they said.
"You speak a very good English"
(Ehem2....hihihi)

Seramai 7 orang rakan kami ditahan di imigresen.
Ini memang random pick.Jadi jangan gusar.Doa2lah
korang tak kena.

SERUNDING gua lepas beb.huhu.

3.Di chicago:

Member seislam gua beli burger Macdonald
dan didalamnye mengandungi pork.
Tak jadi makan.terus buang burger tuh.

sedikit kisah di sini:

1. Di sini 13 jam lebih lambat daripada waktu Malaysia.

2. Waktu siang lebih panjang daripada waktu malam.
pukul 8.30 malam baru nak gelap.

3.Apartment ktorang memang best.Macam hotel beb.
Jarak dengan kampus pun dekat.

4.Seniors kat sini memang baik2.
thanx K. Nabiha n K. Shira.
Buat beberapa hari ni kitorang makan kat rumah diorang.

5.Dah shopping dah sedikit barang2 kat Walmart.
Memang murah2 di sini.
But makesure don't convert it to rm or you will end up won't
buying anything.

6.Gua dah dapatkan a new phone number
Its from AT&T service provider.
To my friends who wants it,please alert me later.

p/s:kalo kat malaysia kite ade nampak bangla2 berkerumun+
bising2 kat depan kedai handset.
Kat sini ktorang jadi macam diorang pulak.
Baru gua paham sebab ape diorang jadi macam tuh.

7.Bank account pun gua dah bukak.
dalam masa seminggu nanti dapatlah debit card.

8.Game2 ps3 kat sini murah2.Ketar lutut gua sekarang ni.
Nak beli.Nak beli.Nak beli.huhu

-----------------------------------------------------------------------------------
Our orientation will start on august 13.
Therefore we have a plenty of time to go around and
play around.hahaha.
So,until here.
Karang nak pegi bestbuy beli barang. [edit]

18 comments:

Kimmy

wah, smartnye anda berpakaian kot! handsome2! ;DD

good luck in your studies~

Amalina

...Best giler dah sampai...
Good luck, study bebaik! All the best.

Meanwhile, budak2 kat Malaysia still cuak nak terbang~~~

☺[ai][sUmi]☺Chan

alhamdulillah.. berpuasa diperantauan la kamu yer?? miss ya..! lmbat nau update blog.. hehee..

anys-ann.

nak phone no yg dibeli di sana tuu sbb nak habeskan creds plus nak claim hadiah b'day this coming saturday all the way from sana :P HAPPY FASTING!

e.l.i.z.@

syioknye dh sampai sanaaaaaaaaaaa....aiyo geli la pulak mcD ada pork tu euww xleh wat ape la kan...eh gua xtau la pasal ape bangla² duk kerumun kt kedai hp tu..awat ek?

MOHD ASHRAF

all the best bro!!..jg diri di negeri org!!!

jiran

best buy beli perabot?kat situ x silap jual electronic device je cm laptop n etc.

haha.kesian kwn ko yang beli mcdonald tu.aku tumpang simpati.huhu

Un Phat Lee

Kimmy: thanx yo. XD

amalina: thanx!.persiapkanlah diri anda untuk berpuasa di sini.Kat sini panjang waktu berpuasanya.Haih.

Un Phat Lee

aisumi: nampak gayanya macam itulah.huhu

lambat update sebab busy skit.Banyak mende nak setelkan.

anys-ann: haha.membazirlah lu call gua.Baik lu simpan je baki kred tu.ehe. Happy fasting jugak. XD

Un Phat Lee

eliza: alhamdulillah selamat.
Sebab masing2 nak memahamkan satu sama lain plan yang disediakan oleh sesuatu service provider.Macam mxis advantage dia ini,celcom macam itu n etc. ehe. XD

acap: thnx acap.akan ku jagak diriku ini.hihihi. XD

Un Phat Lee

jiran: iyakah?haha.manelah ak nak tahu.segan2.hihi.

XD

sape yg ensem gila blah kanan tu?
mntak no boleh? XD

Un Phat Lee

XD: takkan nak mintak no diri sendiri kot? hahaha.kantoi. XD

Mus

Salam..
weyh gudlark kt sane..
Krm salam kt bbdak kt sane esp megat n ayoot..wahaha.rindu korg..
Slmt b`pose..

Un Phat Lee

mus: wasalam.thnx mus.Ko pun same.
Gud luck di sana yep.

megat cakap die rindu giler kat ko.huhu
Selamat berpuasa jugak yep. B)

cimut munniey :)

oh sane ade jugak ehy mcdonald burger pork. tataw pom tp skunk da taw :)

Un Phat Lee

cimut: kalo kat malaysiasumer makanan nak ade ayam je.Kat sini sumer nak ade pork je.

cimut munniey :)

dah mknan dye kang. isk! teruk!

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates