Saturday, August 28, 2010

Pressure dan depressed dgn formula pressure depth

Saturday, August 28, 2010
Berblogging sebentar setelah tension dengan formula physics yang mengelirukan.
Aritu gua belajar P(Y) = Po - rhoGY
Tapi kat dalam buku tulis lain pulak P(Y) = Po + rhoGY.
Hanya kerana perbezaan simbol,gua dah stuck berjam-jam.Dammit.

Physics diperingkat universiti memang susah.
Tak caya cube korang tanya Anney2 yang kerja kat kedai mamak tu.
Probably diorang akan cakap...

"Saya dulu mahu jadi  itu Energizer (Engineer),
tapi fizikal (physics) die manyak susah la machaa...
sebab tu saya sekarang tebar rotai canai sajaa."

p/s: Akibat kempunan tak dapat mencipta BMW,Lambhorgini,Boeing dan sebagainya.
Anney2 ini yang telah mencipta berjaya mencipta
Roti Nan,Roti Nan Tandoori, Roti Tisu, Roti Bakar dan sebagainya.
Hebat kan diorang.

p/s: giler panjang aku mengarut.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Physics macam math jugak.
Kena masukkan value ke dalam formula dan kira.
Tapi sebelum itu,lu kena berimaginasi dahulu untuk
mengetahui formula manakah yang sesuai digunakan.

Contohnya seperti: Mengapakah bola ping pong terapung atas air?
so lu imaginelah yang Mia Sara jadik lu punyer adik.
(takde kaitan.Suke tengok budak ni.Comel.ehe)

Mase gua kat Malaysia dulu,
gua sempat ke tadika adik Mia Sara dan bergambar dengan die.

Gua yang pakai topeng tu. :P

p/s: Sudah lari daripada tajuk asal.Damn lu PhatLee.

18 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan

sumi sndri pun dha keliru.. xpaham mende :P

diana

oooooo...
ye ke??

amira

pakai openg...wa pelik..muahahaha,, ke mata wa rabun??

Un Phat Lee

aisumi: haha.takpe2 tak masuk exam mende nih.ehe XD

Un Phat Lee

diana: nape.tak percaya ke? eheh. XD

amira: haha.lu rase cam ne? betullah yang lu nampak tu.mata lu tak rabun.ehe. XD

Nurul a.k.a Riko

Akak mmg x suka menda yg kena pikir2 nie...nanti migrain...ha..ha..ha.

Akak pun suka adik Mia nie..she is so cute!

She is f.A.z.A

huhu sgt faham ..
u tgh pressure ngan formula fizik u kan.. smpai Anney2 pon teringin jadi engineer =D

p/s: pic u ker..errkk???

anys-ann.

dari dulu kini dan selamanya tak suka physic :P time spm cukop cukop makan, teros tukar aliran. sekarang neh rasa mcm di syurga :)

e.l.i.z.@

alamak..gua x suka fizik ah..xreti nk imagine bagai.math gua bagus la hahah..dulu masa spm, org ckp kalu teror math, otomatik teror fizik..tipu..gua dapat A1 mod math, A2 add math tapi nape fizik gua dapat C4? * termengarut sudah


gua bari abih exam..lama sudah gua x jejak kt sini..

p/s: rajin betul budak tuh p masuk kelas org..lain kali tgk jadual betul² hahahha

Un Phat Lee

nurul: haha.so jangan pikir.nanti migrain husband lu jugak yang susah.ehe.

she is faza: terima kasih kerana memahami.ehe
haha.pic tu gua jumpa kat google.ehe. XD

Un Phat Lee

anys-ann: haha.bagus2.kalo tak boleh bawak nak buat ape ngengada ambil jugak en.menyusahkan diri je.U have made a right decision. XD

Un Phat Lee

eliza: loh.hebat seyh result SPM lu.ehe.entahlah mungkin lu study math je kot time tu.Tak concentrate sangat kat fizik.ehe.Gua raselah.huhu.

p/s: baiklah2.lain kali gua tengok jadual betul2. XD

ribena.illina

bena tara suka itu fizik lorr..sbb dulu time skola asik tdo..hahaha! slu kne ketuk sama itu ckgu fizik..ahaha

Un Phat Lee

haha.betullah tu lu tak minat.huhu.takpe2.banyak lagi subjek lain lu boleh amek.ehe.

cimut munniey :)

yeke itu phat lee? body laen la. lalala :)

Un Phat Lee

cimut: alamak kantoi.ehe

SitiMashitahSaidin

Energizer ??? hahahaha~

Un Phat Lee

sitimashitahsaidin: mamak tu lah.tak pape je die cakap. hehe XD

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates