Friday, August 13, 2010

Fasting

Friday, August 13, 2010
Bile korang start belajar berpuasa?
Gua start darjah satu lagi.
Namanya puasa setengah hari.
Kire bile dah tengahhari dah boleh makanlah.
Tapi lain jadinya...
Pukul 7 pagi gua dah bukak dah.haha.
Mane leh tahan,banyak ancaman.
Abang gua. "Mat,kat dalam peti ais ade puding jugung woo.
Sedap woo.ak baru je makan tadi".
Dammit.
Nak tak nak gua kena try jugaklah,
mane tau mak gua lupe taruk gula kan.

Gua start puasa penuh mase darjah enam.
Itupun setelah mendapat kata sepakat dengan mak gua.
iaitu satu hari puasa bersamaan dengan 5 ringgit.ehe.
Gua rase care ni paling efektif.
Boleh lah nanti gua apply kat anak gua...

"Ahmad Beckham,abah nak kamu puasa penuh tahun ini,
satu hari abah bagi 50 ringgit.Amacam?"

p/s: kalo 10 orang anak macam ni.Bankrupt aku.
-------------------------------------------------------------
p/s: sini puasa lame.
subuh pukul 4.53am bukak pukul 8.20pm.
-------------------------------------------------------------
New song update!
dengarkan sebuah lagu baru
daripada D'bagindas bertajuk
Ampuni Dosaku

untuk mendownload lagu ini
sila klik di sini.

20 comments:

amira

hehe.. teringat kecik2 dulu nakal.. makan kuih sorok2..pastu parents dapat taw.. abes kena rotan.. nge~~

S. Al-Farisi

nama anak ahmad beckham.. xleh blah.. agak2 apply visa us lepas x ahmad beckham tu? haha


anyway selamat berpuasa di us, pengalman ni yg korang akan rindu nti.. so enjoy puasa ini

HaNTwO

hahaha sertandet la bro...kalo bagi hang bg kete ferrari sebijik komfem aku pose penuh setahun hehe...

farhana fabulous

sayu gile lagu nih!
naseb baek msia puase tak lame..hehe..

ribena.illina

duk kat ne skg ni sampai lmbt berbuke tuh? heeee~

umo darjah 6 bru pose penuh ekkkk..heeee~

Nor Liyana Mohamad Rosly

wo lamanya siang korang. yela summer rite? mcm kitorang winter jadi siang pendek lah kan. xpe tu la cabaran baru. selamat berpuasa kat sana pali ;)

anys-ann.

hye abah, harini adik puasa penoh. mana 50ringgit bah? :P

Hamzah Ian

ceh... gua pose takde bayar apepun.. terer kan mak gua???

nirelwof

kat US ke?
lamanye puasa...
skrg musim panas ek kat sana?
lagi besar dugaan puasa di perantauan ni...
huhuu

Un Phat Lee

amira: haha.kire gua lagi pro la.Makan kuih raya kat stor n tak pernah kantoi pun.ehe. XD

Un Phat Lee

sheera: confirm lepas punyer.By the time the interviewer heard his name."Ok,U can get ur visa tomorrow" haha. (dah start mengarut dah.dammit XD)

selamat berpuasa jugak.bestnye dapat puasa kat malaysia.Dpt bukak awl n dpt pegi bazaar ramadhan. B)

Un Phat Lee

hantwo: gua xde ferrari lah.Lu amek jelah kancil gua.Then puasa setengah tahun.huhu. :P

farhana fabulous: tulah.puasa kat malaysia jugak best.ehe.

ribena.ilina: kat usa.
lambatkan gua start puasa? "well".haha XD

Un Phat Lee

nanaloly: aah.sini tengah summer.
Selamat berpuasa jugak B)

Un Phat Lee

anys-ann: ehem."abah balik nanti claim ea." haha.

hamzah: peh.terer2.
n lu pun lagi terer dri gua jugak.huhu.

nirelwof: yup2.sekarang musim panas.Memang besar gaklah dugaan.tabah jelah.hehe. B)

Kimmy

oh, mcm kat egypt jugak.. musim panas siang lebih panjang..

Un Phat Lee

kimmy: nampaknye kite same2lah kena berpuasa lebih lame ek.ehe. B)

MAZNI INZAM

abah, nak lamborghini satu ye, make sure color merah ye, saya dapat puasa sebulan abah tak kasiiii, siap saya kerjakan kereta kancil abah, hahahahhh ;p ;p ;p

Un Phat Lee

mazni: kalo nak lambhorgini kena tunggu lambat sikit.Tunggu abah grad dulu.Nanti baru abah transform kancil tu jadi Lambo.Time tu nak kaler pelangi pun takpe.haha. :PPP

e.l.i.z.@

ahmad beckham yg gua paling tak tahan tuhhhh :P

aiyaa siang hari lama ek kt sana..mahu lembik 1 badan ekkekek

Un Phat Lee

eliza: haha.tau takpe letih gua nak tunggu waktu berbuka puasa.adoi.huhu. B)

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates