Tuesday, February 1, 2011

love story part 2

Tuesday, February 1, 2011
[background sound] lagu yang tengah korang dengar sekarang ini.

love story tempoh hari bersambung....

semenjak daripada peristiwa bermesej -mesejan tempoh hari...persahabatan gua dengan si dia semakin akrab.Ade sahaja mase free di malam hari...kami akan ber calling-calling an.Cukup sebulan kami berhubung...kitorang berjumpa.Hasilnya...dua2 puas hati...die cakap gua hensem...gua tengok die...cantik..comel.Perhubungan kami diteruskan sehinggalah pada tahun berikutnye...die call gua sambil menangis....

"Phatlee...I ade something nak bagitau you...i harap you dah ready untuk menghadapi apa jua keadaan lepas I cakap benda nih."

"Apa die? Cakaplah.You ni...buat I rase suspen lah...haih"

"I sebenarnya....sebenarnya....sakit perut".

"Ape..you mengandung???"

"Pale you.I saket perutlah.Gastrik."

Itu adalah satu antara ribuan gurauan kami.Gua saje letak satu kat sini nak kasi dramatik sikit cerita nih.haha.Sambung cerita balik...

Pada tahun _____ setelah tiga tahun kami berhubung...keputusan SPM diumumkan dan....alhamdulillah keputusan gua cemerlang tapi dia....kelihatan kecewa ya amat dengan keputusannya.Gua curious.Gua ade cube bertanyakan keputusan yang die dapat...tapi jawapan yang diberikan adalah .. "secret".

Mungkin disebabkan oleh kekecewaan yang teramat sangat...die dah tak contact2 gua lagi selepas tu.Segala call,miscol,sms,mms,video call gua semua diabaikan...tidak berjawab.

Gua pasrah.

muke tak boleh blah.kah kah kah...

Dua tahun sudah berlalu dan sampai kini gua masih lagi tidak menemui dirinya sama ade secara fizikal mahupun digital(facebook,friend finder).Dengar2 cerita...dia kini berada di Russia...menyambung pembelajarannya dalam bidang kedoktoran.Alhamdulillah...gua tumpang gembira...karna itulah cita2 yang dia idam-idamkan sejak dahulu lagi...

Andai kata umur gua panjang...dan gua diperjodohkan bertemu dengan si dia kembali.Gua berhasrat nak luahkan satu ayat yang telah lama gua pendamkan kat dalam hati ini sejak daripada dua tahun yang lalu.Ayat itu adalah.... "You dapat brapa SPM dulu?"

p/s: boleh ke macam tu? haha.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Lagu background cerita ini adalah single terbaru daripada Irwansyah bertajuk Tentang Perasaanku.

Nak download klik sini.

62 comments:

Farah

Alahai , comel betul ! :D

Pinky Pixie

ingat lu nak cakap i lebiu ke. haha. spoil betol la =D

nabilah_2908

hahaha...luahan ayat yg cukup menikam kalbu... ;)

ingtkn nk ucapkan kata2 keramat... :P

IMANSHAH

comel2..eh mujor US tak de tunjuk perasaan macam kat mesir

mira_nas

aih..kalau teruk bolek ke sambung ke Russia?

Puteri Iqa Izyan

lu rindu die kan? tsss T__T

nnt jumpe die tny la balik spm die brape.haha

Un Phat Lee

mira_nas: boleh kot.Kalau parents nak support.

ZaliHazali

phatlee:

ayat cover nampak...haha. semoga silaturahim kembali bertaut,eceh2 (gua support member ni)

She is f.A.z.A

yeay.. smbung agk akhir nyer

p.s : "Pale you" .. pale tu apakah?

atie

haha..boleh2..tnya la..

Nurul a.k.a Riko

ala...sangat sweet betul citer lu nie...dah cam ala2 citer Korea.

citer korea...w/pun muka hero ala2 bulih carik makan jer...tp kalo citer tu besh & meletop terus jadik hero idaman lepas tu.

ahkak doakan moga jodoh u panjang dgn Ms X tu.

nanti leh kasik munger sambil kata...3 words keramat tu...I Lap Yeww.

Ms Lya Bear

adehhhhhhhhhhhhh.. ada ka bg2 abg.. hihi.. abg jth cinta la 2 ngn dya..wkakakkakak

::FAIZ FARISH::

nice love story, leh buat drama

~~DucKneSs~~

we want more dramatic scene!!!

hamzah ian

gua geli.. kih kih

Azreen Amran

lol.. gila noob punya soalan~

HonEyBuNNy

sedap la lagu neh...i like....

safarina adnan

bnda yg nk tny simpan smpai 2 tahun tu plg tak boleh blah...:P

sab

peh..jiwang gak lu nieh. hahah

myra anne

hahaha..boleh2. kalo dh tau result dia meh share kat sni yek.

Hanis MY

wahhh so sweet kalau ada jodoh tak ke mana...moga kalian berdua belong together... i folo sini...

FariehanIbrahim [LBC]

suwet gler lar lue!
mogu lue dpt jumpe dye lgi. ^^,

E.d.Y

haha..keji betul soalan...

qasehraihan

haha..kotla nk tnya skang dh ada pggnti ai kerr??hehe

xpe2..ai ada boleh jd pgnti doktor yg blaja kt rusia tu..hehe

follow awk..

YanaMIB

haha aku suka ending tuh...dh dpt jwpn nnt story na~ =P

zaty luvlianncezzz

study kat rusia??

mst result dya gempak kn

i pn pnah dikecewakan

3 taun x penah jmpa dya dh huhu

Pink Diva

owwzz so sweettttt...!!

reminds me of my past..hahaha!!!

btw ..thanx for visiting..

hanun hamizah

aha.. comel and kelakar.. but msty tertnya2 lg an spm dye dpt baper..

ierayahaya

waiting for next part of love story kalau ada.. hehe~

kyo_9

SPM ko brape lak bro? haha..

ayeesha qist

hahaha tak hbs dgn spm :P

izee

hahaaa lawak la u ni

KizZ

Wahh....nice nice...besh besh...

nanti phat lee leh la tengok belog budak bulat..dia lebih kurang gak..style novel,tapi yang ni style bengong bengong...

Cik Eliza

peeeehhhhh !!!!

sadis seyyyyy!!!!

huhuhu !!!!

Cik Akma

hahaha siot je. asal sakit perut mngdung la ek? haha

cik bebel sentiasa

hahahaha..lawaksssss..



nice blog bro....

DOLCEshasha

kelakar :)

Oreo

slh soalan tu,tanyalah dia "awak single tak"

Uchi kay-f @hmad

pergh ni baru betul2 "lup setori"

eh ko pi ushar2 le kat sesawang blog..

lovelyfana

hahaha.. mcm sweet jerr..

fatin hanani

hahaha ingt an nak kata ayt cinta tadi hahahaha
sweet gak cita ni hahaha
smga berjumpa yar :D

Dilla Nur

penantian suatu penyeksaan...hehe...tp sabar tu x rugi...ada jodoh jupe lg nti...insyaAllah... ;)

Rara Farah

ye ye jew ayat yang terpendam tuh....suspen..hengatkan nak cakap ayat romentik...hahaha

ejat_laranista

sweet nyee korang..look soo cool n happy jew..sygnyee korg ptus kat tengah jalan..n i doa u jmpe dye blik..hehehehe...

Jeely jelly

harus x gua simpati n sedey ngn lu ? haha. mati2 gua igt lu nk ckp 'i love u'.. baru nk puji.. wah !! swettnye en.phat lee nie =.=

Lovely Bella

Sooo sweeettt!! anak sapa la ni... lame2 x jumpe tnye spm dpt berapa.. hakk tuii!! ( emo skit..)

e.l.i.z.@

hahahha tu la kan..gua nk tau gak dia dpt brapa spm..dh tu leh sambung sampai ke russia..kompom la best gak result dia

Wanie-san

kalau luah ayat tu mau pasni lu makan pkai tiub!xpasal2 dapat penerajang free..hoho

Anonymous

phatlee, siyez ke lu yg nyanyi lagu tuh? gua mcm xcaye je. :P

_coco cokelatism_

siti habsah

hahaha....... nk jugak taw rezat spm tuh......

ayuakira

alahai~ cinte ank2 skola~ =)

tiNtA sAnG PenCinTa..

hey encik phat lee.. wa rase wa tau sape..hahahaha.. adekah masih c DIA..??
papepon, wa doakan jodh lu yg tbaek..haha

bUskar

entry lu kali ni wat pompuan2 kechiwa la bro~
=)

Semarak Api

hehehe..klaka zmn budak2 bru nk knl cinta :p

carik la die.mst ade tu..nape x tny kwn2 die..

zazaw

kot lah kau nak cakap iloveyouverymuch td
HAHAHAH
kelakar

ishiko

erkk... bhahaha... mesty si dia teros tegelak.. kensel nk sedih3x..

NuR 'aQiLaH

skang gua ngah dgr lagu aku bukan bang toyib.

eh bia betik. huhu

syarifah radiah ibrahim

ceh itu je kau nak cakap?
hampehh~

Uchi kay-f @hmad

eh bape lame dah mo bertapok..

oh iyer jgn sambut valentine iye..sbb hang tu iman mude so geli2 pun masih blm halal lagi ngeh ngeh..ok Daa....:p

iedchan

hahha..soalan paling besstt...tunggu 2 tahun tu nak tanye :P

piNky LuCiA

haahahahaa

ada sya

hahaha..ingtkn nak cakap i love u

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates