Sunday, February 13, 2011

Rambutku keras...jadi ais.

Sunday, February 13, 2011
Suhu hari ini 1 celcius...2 celcius....agak ok lah banding dengan hari2 sebelum ni....negative 17...negative 23.giler sejuk.Sekali angin bertiup...bukan setakat bulu2 roma gua menegak...segala macam bulu pun semua naik.

Di pagi beberapa hari yang lalu....

Dengan rambut yang basah...gua lekas turun ke ground floor apartment gua...menuju ke tempat menunggu bas.Tiba-tiba...(bunyi suspens keluar) angin winter sonata mula bertiup-tiupan.Rambut gua yang tadinya 'steady still' mula berterbangan kesana kemari.Perrrhh.......feel gua ketika itu...rase macam tengah berlakon sebuah scene cerita korea je...

Sedang gua menggeletar kesejukan...bas 'cyride' bernombor 23 pun tiba betul2 dihadapan gua dan tanpa membuang masa...gua pun terus naik bas tersebut laju2.

Di atas bas...

Gua menarik keluar ipod touch yang tersorok rapi di pocket wind breaker gua...lalu gua tekan butang play di screennya...maka lagu2 indo gua pun mula berkumandang di earpiece.

Sambil duduk mendengarkan lagu 'tentang perasaanku'...gua mengangkat tangan ke atas kepala...nak baiki sikit posisi rambut gua....dan tatkala jari-jemari gua menyinggah ke rambut....omaigod....keras.Rambut gua sudah jadi ais lah beb.haha.

Bercerita pasal rambut.masuk bulan ni...dah dekat tujuh bulan dah gua tak potong rambut gua.Ini kalau mak gua nampak ni....confirm...tazkirah bersama Ustazah Azizah Ayob(mak gua) selama setengah jam.hahadoi.

p/s: This entry is just for the sake of updating this blog.

sedikit snippet di sini...


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
A few songs update!
Semua lagu baru....

Mahkota - Angin
Mahkota - Aku Punya Pacar

Matta - Jambu
Radja - Call Me
Melly Goeslaw - kembalikan senyumku
Melly Goeslaw - Apa bagusnya dia

31 comments:

NBLH

wah jalan cerita yang bagus.heheee

tingin jugak gua nak rasa rambut keras jadi ais!

Un Phat Lee

jom2...datang sini...hehe

nama.aku.lynn

hahahah..apesal xsnap rmbut ber-ais tuu..nak gile tgok..hahha~

Un Phat Lee

alamak lynn...tak sempatlah.haiya...hehe

NBLH

esok gua sampai. lu jgan halau balik pulak

kasturi jiwa

phat lee!! ingatkan tak update blog lagi dah..mne hilang? jadi ice ke..heheheh..

banyak laguuuu~good!

siti habsah

wahhh...bestnye.... nk jugak rambut jd ais...haha

echah mashuri

perghhh...tibe2 rase nk g obersea jugak;p

mira_nas

ko botak je la phat lee... haha

Uchi kay-f @hmad

bhahaha xyah pakai gel gatsby dah keras erkk!

oiit phatlee bile hang nk smbg cerpen KPB tue?

atie

nasib keras..dr gugur kan..hihi..

anys-ann.

whoaaaa! pic tu osemmmmm ;)

anys-ann.

whoaaaa! pic tu osemmmmm ;)

anys-ann.

whoaaaa! pic tu osemmmmm ;)

anys-ann.

whoaaaa! pic tu osemmmmm ;)

.:padie_eyla:.

bako je bako je rambut tu. buat unggun. hahaha!. =p

izzah

rambut pnjg baru cool!!kehkeh

~~DucKneSs~~

hahha..superb btoi..rambut ais tuh..

ayuakira

lect ak cakap..rmbt panjang baru macho. haha

Nurul a.k.a Riko

kasiklah tempek gambo rambut yg keras tu...ahkak nak tengok.

lamer jugak ahkak menunggu entry lu nie...punyalah lamer tak gerak2...he..he..he.

chow

nabilah_2908

ramai yg request nk tgk rambut beku tu...apa lagi tunjukkan lah.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BILA MOOD KE LAUT

ejat_laranista

path lee lmenye x updted blog...igt dh xnk updted ag dh..hehehe

syarifah radiah ibrahim

tujuh bulan?
isk isk~

Oreo

belajar kat sana ke ??

BLUR BLUR

Siti Mashitah Saidin

wua.. besh... nati bawak balik salji tuh ke msia, k... hehehehhe

effenddy

gler best, tggu ak dtg weyh..hahaa

Kimmy Ai

baru last week ke Bursa, Turki main salji. suhu 1-2 degree. Already missing it!

eh, nanti nk ke us la plak. hohoho~

Lovely Bella

lengkali ko tgkp gmbo... bagi aku nengok rmbut ko keras ke x.. hehehe

Nasuha Salleh

nampaknye..
dah tiba masanya "kedai gunting mamak@india" buka cawangan di luar negara..
kui3

My Recent Post: Mac Makeover - Epis.2

epaa chenta

eh sila pegi potong rambut! haha.

piNky LuCiA

dengar tazkirah sekali sekala dr mak, syok pe. bila mak tak de nnt, mesti kamu rindu. =)

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates