Wednesday, January 5, 2011

Menang BMW 5series selepas berazam tahun baru

Wednesday, January 5, 2011
Alhamdulillah...dah selamat sampai rumah.
Lepas ni gua boleh tidur puas2 di tilam sendiri.tak perlu lagi sakit2 badan tidur kat dalam kereta dan berhabis duit menginap di motel.
Ape2 pun roadtrip gua buat julung2 kalinya di us ini memang 'awesome' seperti kata orang putih dan 'terbaik' seperti nama tempat di Pahang, 'Janda Baik'  *apekah?

Selamat tahun baru semua.salam perpaduan.salam satu Malaysia.
Salam tangan mak lu sekarang sambil berkata: "azam tahun baru saya nak dapat tempat terakhir dalam kelas..."
insyaAllah esok mak lu bawak lu gi jumpa ustaz.buat air doa...

Excited ke korang semua melangkah ke tahun baru ni?excited macam lu orang tengok bunga2 api meletup mase countdown haritu? Ke korang lepak sajer di rumah melihat gambar bunga cinta lestari kat google sambil medengar lagu bunga2 cinta di youtube? *aku merepek lagi.damn


Tahun baru...semangat baru...azam pun mesti baru.
Untuk tahun 2011 ni...gua ade 3 azam baru.
Ya 3 sahaja.Pasang azam banyak2 tapi satu pun tak menjadi baik tak usah betul tak?
Macam beli makanan untuk berbuka puasa jugak.Beli makanan2 banyak2 tapi akhirnya tak makan...adalah suatu pembaziran. * ade kaitan ke?

Azam pertama gua...gua nak memahirkan diri memasak.Taip2 hari makan maggi kari membuatkan gua terfikir...kan bagus kalau gua sendiri reti masak kari.Kandungan MSG yang terdapat dalam maggi disahkan tidak baik untuk otak dan dikatakan juga mampu mengubah rambut lurus seseorang kepada rambut kerinting.Jadi adakah anda sudah bosan berambut lurus? Makanlah maggi banyak2 yek.ehe...

Dua...gua ingat gua nak start cari calon menantu untuk mak gua tahun ni....bukan untuk adik beradik gua...tapi untuk...  ehe. *muka malu2.
Ade sesiapa sini yang masih single? Silalah promote diri anda di mana2 Kelab badminton berhampiran...dapat sorang lagi yang single..boleh bergabung tenaga main double.Percayalah...main double tak sepancit main single.

Ketiga....gua nak menang blog pilihan malaysia untuk tahun 2011.boleh ke? Blog gua dahlah bising dengan lagu2 indo...update blog pun tak consisten...isi blog pun merapu lagi tiada informasi.Ade chan ke?
Boleh kot.Kena optimis.Benarkan dalam hati..mengakui dengan lidah dan beramal dengan anggota. *ini bukan maksud iman ke?

gua dah bagitau gua punyer azam.
anda pula bagaimana?

p/s: giler tak boleh blah tajuk gua.

59 comments:

YanaMIB

klu btol menang aku mmg nk ngorat ko..bkn utk aku lah..utk adek aku..kira ko jd adek ipar aku lah..dpt merasa nek bmw..lalala~ =P

azam aku nk buat duit dgn jayanya dgn blog..oke x? ^_^

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿

salam 1 blogspot

hehehhehe

yana zuera

smoga tercpai la azam lu tahun ni. :D

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal

hahaha tajuk mmg xleh bla . gua nk rambut kerinting bole la gua mkn magi byk2 lg kn ahahaha

NuR 'aQiLaH

org dah nak balek kampus.
lu baru nak balek baringbaringlentok kat umah
-_-"

::Miss Pikon::

patot la rambut gua dh start kerinting sket2. sbb megi rupanya ye. ahaks!

anna green

ala..rilex la pali..muda lagi..haha

Azie Azra

wa masih single.bole msuk line x?muahaha.tade lah!tp mmg xelok mam megi :)

combi

wahhh ! tingkatkan usaha utk azam baru . yeay !

**sHiKinn**

eh..blog merapu pun sy suka..sy ceria tgk blog kamu..oren!

sab

gua nk kawen. tapi..lelaki xnk. macm mane? haih. =,=

e.l.i.z.@

happy nu year!
alamak betui ka megi leh wat rambut jd kerinting? xmo ah mkn megi lg :P

Seri

semoga azam tahun ni tercapai

☺[ai][sUmi]☺Chan

camat tahun baruuu~ ^__^

izee

gileeerr igt betul BMW td..walaaaaweeeiiii t'kezuttt waaa..bru nk ngorat lu..hahaaaaaaaa

nil

yeahhh, pasni penuh blog ni dgn gmbr mskn. i like!

faradeeba

ces! tajuk tkde kene mngene dgn entry.
lu suh je mak lu crikkan jodoh untuk lu.
kurg azam lu satu.
tk pyh pening2.
heeeee :P

*peh main wa lu wa lu plak hohoho*

ayuakira

ko nk awek? ak boleh carikkan..hahaha

Black_roses92

hahaha...semangat gila la bro!
Syabas deh!! hahaa..

hepy new year.. ;)

p/s: yg bertuah tu, scare tak sengaja jela.. dah tuah dia dpt. nk buat mcm mane.. hehe..m ;)

tiNtA sAnG PenCinTa..

wa single..amacam? nk double ngan wa x?haha..

Kimmy Ai

azam aku tahun ni : nak cari calon menantu utk mak aku jugak.. kau nak isi borang?? hahaha! ;D

WAHIDA ALIAS

hahahaha....itu mksod iman la..hehe..takpe..pon boley

IMANSHAH

kau join blog pilihan indonesia leh

Ct Arina

blog yg sempoi giler! ~_^

ANATI SOKI

anat pakai azam tahun lepas ja weyh.. wakakakakka

one2paii

abg fad..adik masih single dan meletup dikalangan rakan2 adik..mahukah abang menjadikan adik sebagai teman istimewa abang..pasti mak akan bergembira bila abang bawak adik ke rumah mengenalkan diri adik pada seluruh keluarga abang..
-sekian dari adik yang cantik

::contengan hati::))

wah semoga berjaya dengan azam tahun baru yer ;)


nk tolong untuk azam kedua 2 tapi lu baru lahir tahun lepas an xjd a miahahahahhaha ;))
rambut kerinting howt taw!!!

aleen aiden

mak wa nak bawak wa g berubat kat pekan,apekes!hu3

fyna

indon2..haha sama la..i pon minat lgu indon =P
nak kawen kah? gatai ni!haha

sissyira

salam

tingginya azam tu :D

HonEyBuNNy

hehhe....jap nak cari azam jap..ahhah

CIK TOM

cik tom single...boleh ngorat??wakakkaka....plg best part mahirkan diri memasak..good luck!!

Puteri Iqa Izyan

tajuk lu cume angan2 je.. haha

Peminat Katie Holmes

selamat tahun baru brother.

Fxysche Nas

calon menantu?

ehem..

assalamualikum 'mak'

=p

Nurul a.k.a Riko

Azam yg no.3 tu...ahkak rasa lu mmg layak! Ahkak suka & terhibur dok baca entry blog lu nie.

Well done!

syarifah radiah ibrahim

pertama ; jangan makan megi ah
tak bagus!
aku dah lama tak makan megi

kedua ; aku suka main badminton
hahak

ketiga ; percaya pada diri sendiri
yakin boleh!

muahaha~

Cik Akma

happy new year imam muda :p

MIA

tajuk takda kena mengena dengan isi, haha tapi best :D

peah @ peps

betul single ni? Cik Peah nak rokomen someone ni...

New Entry: Nasi Kukus Ayam Berempah, Desa Pandan

maCy

kuat berangan. keke

AdiaLuze

Salam Kenal...oooo single mingle lagi la ni yee...Haaa...anak2 dara yang luar tu apalg...isi la borang cpt2..hikhikhik...

P/S : Azam akak nak dpatkan anak kembar tahun ni...Aminnn...

eja kamel

haha..title sgt xde kena mengena. tp semoga blh menang la 5series tu ok.

Jeely jelly

lu patutmye tmbah lagi 1 azam baru... nk jadi ustaz.."Benarkan dalam hati..mengakui dengan lidah dan beramal dengan anggota." :)

nabilah_2908

hehehe..kt sini xde kelab badminton la nk promote..lagi2 BAM tgk krisis... :P

iyerla...moga segala apa yg di azamkan tercapai.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HARI BUSUK

.sweet-ants.

ehemmm ehemmm haktuiiihh
sy masih single :)
slmt tahun baru yer semoga 2011 sukses sokmo

nohfee

azam aku, aku nak scholarship. *wah, budak skema*
tak larat aku nak bayar duit ptptipu tu..

Amirrah Zawani

semoga semuanya tercapai tahun ni :)

Farra Zulkarnain

AZAM yang sangat murni. HAHA. tape tape janji ada azam . jgn tade suda. payah nnty. tahun ni den akan vote utk hang utk blog pilihan malaysia 2011. tapi kalau kalah gak hang cuba tahun depan. kalau kalah jugak hang tutup je acc. HAHA ;D gurau je, kalau blog ni tade - tade la tmpt den nak gelak guling -guling. terusskan usaha anda ! yang penting .

iwan_dextrous

insyallah leh dpt semua tu..ahakz

Dextrous cyber life

Wanie-san

amboi2~
leh tercapai ke idak azam lu sume tu..
hoho

Akulah Aqilah Itu

dodol itu masam. *tetiba

NuSaNa NoSa 91

woooo~ azam semua hebat2.. semoga berjaya ye.. ^_^
btw, stuyd kt us ea?? =.=

~~DucKneSs~~

hahahha..cam serius ja nak cari calon..misi mau ka?adik aku single lagik..

Siti Mashitah Saidin

azam lu yg kedua tuh sama ngan gua~

ejat_laranista

apsal lah tajuk 2 menarik sgt..rupenye azam jew..hehehe..pape pown klo btul lah the 3rd azam 2 dpt..jgn lpew bwak i nek kete 2..hahahaha

d_LA

apakah???gua rasa tuk subject ni lu telah gagal sbb salah pendahuluan, isi kandungan malah rumusan bleh kot 5 markah...muahaha..anyway aku single tp aku rs oke jerr..haha..

Akulah Aqilah Itu

pastikan calon menantu mak lu tu boleh masak kari yang rasa sebijik cam megi okeh.!

n!da

tajuk ko mmg tabole pechaye der.
aku klw singgah tu bace entry jelah. abaikan tajuk. bengong. hehe

bole2. ade chan nk menang ni. ade.
shin chan ade. maruko chan ade.

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates