Wednesday, January 11, 2012

Sekolah? haih malas nye...

Wednesday, January 11, 2012
Hari itu hari pertama semester baru bagi tahun 2012.
Kelas gua start pukul 8 pagi.Kelas Engineering measurement and Instrumentation.
Sumpah orang minyak rase tak semangat,kepala rase berat nak beralih daripada bantal wangi + rase buntu macam orang hilang sepatu kat masjid.
Terase masam pun ade jugak time tu (terminum air liur basi sikit.grrr...)
Rase homesick apatah lagi.Dah setahun lima bulan gua kat sini.Tak balik2 lagi.haih.

Gua pun bangun dari katil.Tak ikhlas.
Saper suke bangun jam 8 pagi.
Ayam pun tak suke k
Diorang berkokok pukul lima..enam pagi korang tau sebab ape?
Sebab diorang taknak berkokok pukul 8.Diorang nak tido time tu.  *Damn statement nih.grrr...

Di kelas...lecturer memberikan ucapan introduksi kepada pelajar2
Daripada segala kata2 beliau.
gua dapat simpul manuk kan bahawa kelas ini adalah berkenaan tentang measurement.
Contoh perkara2 asas yang akan diajarkan kepada gua adalah ..mengukur saiz turbine bersama toleransi-toleransinya....mengukur berat badan cacing kerawit serta mengira had laju kentut awek bertudung yuna.  =.=

*************
Pukul 11.Kelas english.
Gua datang lambat tiga minit sebab gua kena tinggal bas *grrr....
Sebaik sahaja gua membuka pintu bilik darjah
Beberapa orang murid salleh menoleh ke arah gua dan memerhatikan gua sambil dalam hati menyindir...
"Ow.Handsome"  =.=

Sebelum duduk.mata gua melilau-lilau ke pelosok kelas.
Mencari Miyabi...
"Aloh die takde." *hampa

Lecturer memberikan sekeping kad kecil kepada gua.
Gua disuruh menulis 2 perkara yang benar...dan satu perkara yang salah tentang gua disitu.
Gua pun menulis...

1. My height is 5'10"
2. My first languange is mandarin
3. My favorite sport is soccer

"Now form a group of three.Tell the members what you wrote and ask them to predict what is not true about you" kate lecturer gua.

Gua pun form group dengan 2 orang budak lelaki.
Sorang Mexican.Sorang British.
Selepas membacakan ketiga-tiga perkara yang gua tulis tadi kepada diorang.
Si Mexican tadi membuat guessing...
"I think you height is not 5'10"  " 
gua mengeleng kepala.Tanda jawapan die salah di sisi undang2.

dan kemudian si British pulak men'guessing'
"Your favorite sport is not soccer"
Kali ini juga gua menggelengkan kepala.
"Nahi...nahi..." kate gua dalam hati.

grrr.gua rase diorang men'doggy' (menganjing) gua.
tahulah mate gua sedikit sepet.
-------------------------------------------------------------------
Okeh.Triple kill arinih.
Gua kasik link 3 lagu sekaligus.

25 comments:

IQBAL ZARIN

ish ish ish... pemalas tol. haha

Rtp Farra Arisha

CKCKCKCKCKCK

Wanie-san

org pun caye hang ni melayu tulen..mat salleh pikir hang ni bruce lee kot..:p

NOOR FATIN

hensem sangat kot, diorang pn konfius nak bagi jawapan yang sebenar..ekekke

Miss Anne

dari pandangan mata diorang nampak u ni cam cina lah tue..hehehe

sI nYemPerEnG

heee nsyallah wil do , hope i dpt teros aktif dlm bloggin . ngeee neway , ur word , "mendoggy" haha chumelll sgtssss !!!

BENA

hahahahaha ! bile lu nak balik sini makan nasi kerabu mak gua nak masak ni .


kesian lu kene nganjen gtu je kan . hahaha :) lex2

J.Syazwana

salu hari pertama rasa nak ponteng je. dan selalunya akan ponteng. ekekeke

nasha sanza

hehe..jangan malas2 belajar..wink2 good luck apa yg dibuat..

Faarihin

hahaha.. depa bajet ko golongan apek ler tu.. hahaha..

eh.. Hai Apek!..

XD

starzieti

hahaha. :D

♥ NuR 'aQiLaH ♥

ade jugak yang mengkaji ayam tidow bangun pukol bape ye?

El-Janna

ish9898

klau sy pun jawab 1 dan 3 hahah

Emmet

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

tia

ni la sebab aku malas nak further study. malas nak bgn pagi then masukkan ilmu dlm otak. haih!

nuyui a.k.a miss YUI

kembali ke alam belajar ea..hihi

Nurul ain

ahaaaaa.... =)

say to easy=)

ponteng kelas or malas ke kelas adalah hobi kesukaan saya..hooyeah!

Diera Tekikushika

aha. mula2 sem mmg gitu ah ! mls mmnjg... hehe

nazirah

ohoho permUlaan yang awesOme tu hehe

CekbOlat-bOlat

bak sini 2 org tu.. nk tnyoh belacanss ! hahah

Miss Nadya

tak mau malas2 tau..:)

smpai kene tinggal dgn bas..:)

CintaKhadijah

setahon 5 bulan xbalik... perggh.. klo ck homesick tahap kronik..=..="

Aien Not Alien

sepet je mesti cina ek? ohhh...mat saleh... :P

anamizu kaito

"gua sapat SIMPUL MANUK kan bahawa..blabla...." <-- lu dulu pengakap ea??? =p






LUV,
CIK ANA

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates