Wednesday, January 18, 2012

Ku hustler skiing

Wednesday, January 18, 2012
Melalui tingkap bilik.Gua pandang ke luar rumah.Gua lihat salji dah cair...
Jalan2 yang disandwichi ais semalam semua basah.
Ibarat seperti diorang mandi wajib *jadah?
Gua tengok laptop gua pulak.Usha suhu tempat gua tinggal: empat celcius.
Patutlah....[sigh]

Tiba2...
"Phatlee...siap.pukul 3 karang kite gerak" kate megat roommate gua.

"Hah? Jadi ke? Salji bukan dah cair ke?"

"Tak kot.Tempat tu kalo takde salji.Die buat sendiri salji die."

"Tapi takkan tak cair...suhu lebih kosong kot sekarang"

"Emm.entahlah.kite tengok jelah nanti"

************

Di bellybutton skii (Pusat skii) ....

Ya benar.Salji memang tak cair.
Gua rase owner tempat tu letak bedak sejuk(impurities) kat salji tu...pasal tu tak cair.
Ibarat seperti Lisa Surihani diletakkan kat depan Arif Alfian.Rase2 korang die cair ke? Takkan?
Samelah macam salji tadi. *Damn anologi nih.damn

Dah bersiap segala dengan kelengkapan untuk bermain skii.
Gua pun berjalan ke tempat main skateboard. =.=
Maksud saya....ke tempat bermain skii.
Sebelum naik ke puncak bukit.Gua di ajar cara2 nak pakai alat2 tersebut,cara untuk break,cara untuk bangun bila jatuh dan cara untuk berjalan supaya tak jatuh.
Maka selepas itu...gua pun naik ke puncak bukit.

************

Di puncak bukit...

Gua pilih untuk turun di bahagian tengah bukit.
Sebab kalau gua turun dari tepi...gua pikir gua akan mudah tercampak ke luar trek.
Tambahan pula mase gua sekolah dulu...gua sikat rambut belah tengah. *watefish?

Jadi menggunakan teknik berjalan itik pulang petang
gua pun ke bahagian tengah bukit.
Di situ...gua ternampak seorang mamat cina berambut belah tengah.Damn2.
Gua rase macam nak kapak je kepala die dengan pembaris besi.grrr.....
Sangat lurus line dikepalanya.grrr....

Gua tolak skii gua pelan2 ke cerun bukit dan secara otomatik...skii gua menggelungsur ke bawah....

**********

Srrooot....srooot...srrooot *bunyi skii langgar ais..

"Pergggh.laju..Tapi pehal aku makin ke kiri nih?" carut gua.cemas.
Gua cube bengkok-bengkok kan badan gua ke kanan.Tapi masih gua menuju ke kiri.
Tiba2...gua hilang kawalan.Skii gua bergerak makin laju dan laju....
akhirnya....
'Gedebuk...buk...buk'
Gua jatuh terduduk macam nangka busuk.
Dahi gua yang tegang...licin lagi berkrim ni...berkerut ibarat dahi Dr Rozmey membuang tahi di jamban office beliau.

p/s: seminggu ni ku buang hadas compem tak smooth.grr...

Itu adalah papan snowboard.Bukan skii.Gua poyo je nih.tak main pun.haha. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------
New song update!
Zivilia - Aishiteru 2  *Sambungan lagu Aishiteru gua rase

31 comments:

CintaKhadijah

kompius2.. main ke tak ni.. ^^"

CekbOlat-bOlat

kahkahkah.. eh.. anologi lu mcm haremm! demm.. hehe

Un Phat Lee

cintakhadijah: gua main lah.tapi skii jelah.bukan snowboard.heh.

cekbolat-bolat: hihi XD

Uchi kay-f @hmad

pergh salji sey!

wey phat lee..hawau U..hihihihi

Aien Not Alien

teringin nak main salji, sekali cukuplah sebelum mata tutup rapat..



*yang pasti yusri pasti cair dengan lisa surihani :p

Uchi kay-f @hmad

ni blog lah ade lagi lah..

http://uruchimaru-kf.blogspot.com/

Wanie-san

best ler main salji..beku2..bio la jtuh mcm nangka busuk pon..:))

Hamizah Binti Zulkifli

wah..seronoknyer....=)

mashitah ismail

best nyer main salji... i love snow tapi mashi benci suasana sejuk :(

anamizu kaito

perhhh salji! guwa eksaited gile bile nengok org study obersea plus dpt men salji gitu.. uwawawawa





-ehem~ RUNNINGMAN tu mcm best gak..
karang guwa nk buat research =P

-mekaseh singgah blog guwa..wewiit~








luv,
cik ana

Rtp Farra Arisha

sounds funny! interesting pun ada...:) gonna get such this bittersweet experience too ^^

Ca Cik Duyung

tang nampak cina rambut belah tengah tu nape tak puas hati sangat? hahahaha..adoi~

BENA

hahahahahaahaha ! lu kalo dah xreti . xreti jugak . lu kene pergi belatih tiap2 hari okeh !



#meh balik msia, gua suh mama gua masak nasi kerabu tuk lu patli . hahaha:P

Hanie Dew

xde pix ko jatuh macam nangka busuk???

Teenager Housemaid

wah, walaupun tak main, tapi ada kat sane je pun macam best tu!
arha~

nasha sanza

hehe..ingatkan main..tapi dah pg tmpt tu pun kira best gak!:) jaga kesihatan dimusim sejuk! sejuk ker?

saya dewi

haha. baca dengan muka serius nak tahu ending acaner. bahaha. jatuh ke? meh nak tolong gelak. wakakakaka!


ohokkkk. baik larikkk awal awal sebelum kena pelangkung dengan papan snowboard yang dipegang rapi tueh. :P

ツ Bieaz ツ

wahhhh bestnya salji ^______^ rase nak golek2 :)

hehe lah ingatkan main..hehehe
siap ambik gambar ngan snowboard :)

Un Phat Lee

uchi kay-f: kabar baik der.Lu sihat en? gua tau..gua tau. =.=

aien not alien: iA satu hari nanti dapatlah tu.Tuah ayam nampak dikaki tuah manusia hang tuah pun tak tau

anamizu kaito: meh datang sini jom.main... ehe

cik ca duyung: line kepala die lurus sangat.gua pun tak lurus cmtu.grrr...

bena: kalo pegi tiap hari..alamatnya bankruptlah gua.nak masuk kena bayar tiket.grrr...

pos boleh tak nasi kerabu? XD

hanie dew: tak sempat amek loh.tp kalau ade...gua takkan letak pun. hak2. XD

teenager housemaid: gua mainlah.yg gua tak main snowboarding tu...

nasha sanza: mekasih.lu pun sama jaga kucing lu baik2.

sini sejuk. -11 celcius temperature arini.

saya dewi: dem lu gelakkan gua.dem.grrr....

bieaz: gua tak main snowboard.tapi gua main skii. :)

Uchi kay-f @hmad

OIT PHAT LEE..gong xi fa cai...aiyah teda ang pow utk guwa ka?

Azham Vosovic

wah...syioklah!

boleh main salji! hehehe

Jue

Umpama lisa surihani diltk dpn that guy *lupe pe nama* seyesly lol
Best la best la dpt skiing pastu jatuh gedebuk..and feeling nak kapa rmbt blah tgh yg x thn tu haha

teyn teyn

mcm best je ..

teringin pegi ~~~~~~~~~

nazirah

hahaha pandai ek umpan.. eh sbnrye main ke tak ni .. kalau tak main mcm rugi je.. best kot heeee ( kte pun tak penah main ) tp tingin nak cube :)

ILA HonEyBuNNy

napa tak main lak...

lau org..habis guling2...wakakka..besttt tu..hehhe

♥ NuR 'aQiLaH ♥

function bedak sejuk sama dgn garam ke?
gua nak try analogi ni..

*arif alfian tgok lisa surihani x cair, tp gua syak keras kot~ kbai

fatenhjikhsan

lame x lepak sini...singgah jugak akhir nye..

say to easy=)

fine,main salji x ajak.hanya mampu main salji dlm peti sejuk je

tiNtA sAnG PenCinTa..

lama lu tak update, semakin busy kah? haha. btw, still sdih tmpt wa xde salji. >.<

Ema

seriusly i like your writing. haha.

Kimmy Ai

gua addicted kot maen ski. huih rindu plak nk maen lagi~

malangnye memang kena kluaq dari egypt baru dapek salji.. heheu.. =.="

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates