Wednesday, September 28, 2011

starfish

Wednesday, September 28, 2011
Starlight.Gua bese kena ngan abang2 gua mase gua kecik.Diorang letak tangan secepuk kat dahi gua.Tarik jari tengah ke atas dalam 2 3 seconds pastu lepas.Rase die? Macam makan roti nan cheese cicah sambal belacan tahap chancellor punyer pedas. Ape2 pun topik gua pada hari ini bukan pasal starlight tapi starfish. *Nampak tak intro gua ngan topik takde kena mengena? hahaha.dang lu phatleng.

Ni mase kelas tadi.Lepas dah abis discuss dengan group member gua pasal paper masing2 gua pun nak balik ke maje gua.Sambil duduk atas kerusi, gua kayuh pelan2 kerusi gua dengan kaki dan tetengah mengengsot tu...gua bertembung dengan sorang awek chinese daripada China.


 

"You should stand at the back of the chair.and push it from behind" kate awek tu lembut.

Gua cakap. "This is easier.more relax". sambil tersenyum.

Die pun tersenyum manis.

Die cakap lagi "You look like a starfish"

"What?" gua tanye sekali lagi.nak makesure gua dengar betul2 ape yg die cakap.

 "You...look..like....a STARFISH" ulang die.

Gua buat muke blurr.Jadah ape ak ni macam starfish?

" Did you know starfish?"

Gua buat muke blurr lagi.

"Okay2.I show you starfish".die gi kat PC berdekatan nak google jap.Tapi belum sempat die nak google dah ade budak lain nak duduk kat pc tu.Oleh itu die pun explain jelah bendalah tu kat gua.

"It is a creature that lives at the sea...like a star"

"ohhhhh.okay2" kate gua. Rupe2nye starfish kat China pun duduk kat laut. *apakah?

"The way you move before was like a starfish" kate beliau lagi.

"oooooo." mulut gua balas.Dalam hati still mencarut lagi ape jadah aku gerak tadi ngan starfish?

*****
Lecturer suruh gua bukak PC.check balik essay gua tapi gua malas.lagi 6 minit kelas dah nak abis.So gua gi balik kat awek tadi.

 "Can I read your essay?"

"Sure but my essay is boring.I don't even interested to read it". sengeh die lalu die tunjukkan essay die kat gua.

"Hurmmm...." gua buat muke gaya imam muda tengah berpikir. (Anonymus : Celaka.Macamlah die tahu.) hahaha.Lepas gua baca dua tiga baris ayat die gua terus buat conclusion:

"i think you put a lot of facts thats why its boring..."

"Oh.okay.thanks.So...whats your major? " beliau tetiba menukar topik.

"Mechanical Engineering." kata gua dengan muke yang inesen.Apekah kepentingan membuat muke inesen time ni pun gua tak tau.hahaha.  "You?" gua tanye balik.Tak reply pape kang mengajuk seminggu pulak minah ni nanti.*stereotype untuk awek2 msia.hihi  :P

"Im majoring in Environmental science"

 "You know what.In Malaysia we call Starfish...Tapak Sulaiman".

"aaa? Park Sheman?"  *alahai cuteenye cara die pronounce.hahahaha.Cam sioot perangai aku nih.damn.

Gua ajar die care nak pronounce Tapak Sulaiman.Pastu kitorang berborak sampai habis kelas."


p/s: Oh Mak...takpekan kalau awek Cina? hahaha.
------------------------------------------------------
New Song update!
merpati - jalan terangmu
opick - rumput bertasbih


p/s: untuk irine.gua tau lu suke opick.haha

20 comments:

Cik Ungu Kamila

wah phatlee, dlm hati ada taman. ekekeke :)

YanaMIB

ceh tetibe lak jd love at first sight..apakah?

fa-in

kelakar nyaa..ahah
patrick la ni

ChekNin

ok..kelakar.... :)

zati embong

wahh..hihi.da berputik ke?

hazimi_aziz

amboi ko...kemain ehhh.haha.nnt da dpt jgn lupa tunjuk kat aku

IMANSHAH

lama tak tengok tapak sulaiman..dah tak g pantai

fadh leyanie

seumur hidup tak pernah tgk park sheman (tapak sulaiman) yg real..sadis*

Siti Mashitah Saidin

phat lee, ko kan macam cina sikit. orait la tuh. park sheman. comel!

Aisumi Chan Kawa'i

amboi amboi amboii~ sambil ngorat le tuuu~

BENA

amboi lu patlee dah maju ehh . aku penah jumpe park sheman nihhhhh. comeiiii. hahaha ;)





ps-ok what awek cine. ececece~

Anies Anessa

wah kelassss kau!awek cina tue...

FariehanIbrahim [LBC]

ngahahaa..comel giler! xD

Puteri Iqa Izyan

hahaha. comel pulak die sebut park sheman.

NuR 'aQiLaH

takkan baru jumpak dah angau. wakaka

*tak sunat tu lu nak gak ke. err*

d_LA

kalo sebut starfish ni aku tingat kat patrick je..amoi tu minat patrick gak kot..borak2 tu, no.hp x mintak ke?

nida tecit

alhamdulillah. betambah sorang lagi umat islam.

ayiehulk

pak sheman pon bole.... +_+

ada sya

kelakarlah! park sheman..

Ca Cik Duyung

hehe..mmg cute kot dia pronounce tapak sulaiman tu..hehe...

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates