Saturday, March 12, 2011

hoo..hoo..hoo...balik kampung...

Saturday, March 12, 2011

Cube korang tengok pic kat atas.Ape yang pelik? Ade mamat tengah korek hidung? Salah.Takde orang korek hidung kat situ.Ade robocop? Salah gak.robocop dah lame mati....die kat kubur sekarang.The answer is....kelas lengang.Kosong...cam tin air mirinda strawberry yang dah abis diminum.Tak paham kan...takpe..tak masuk exam benda ni.

Actually kelas gua kosong harini sebab mostly American2 sumer bersiap-siap nak balik ke kampung halaman mereka bersempena dengan cuti Hari Raya Haji.Kat sini memang macam ni...raya haji kitorang lambat sikit daripada korang kat Malaysia.Nape? Tak caye? Ok memang gua tipu pun.haha.Diorang sebenarnya bersiap-siap nak balik kampung bersempena dengan spring break(cuti mid-sem) yang akan bermula mulai hari ini.(gua pun cuti jugak ok).Maksudnye lepas cuti ni berakhir....gua kena hadap balik assignment2,homework,lecturer dan yang paling gua tak sabar...group recitation gua.*Kedua-dua mereka adalah pompuan dan dua2 cun.hehe.

Lepas je habis kelas DE(differential equation) tadi...gua jalan2 kat sekitar bangunan utama universiti gua...Gua tengok berbondong2 parents datang bawak kete tuk amek anak diorang balik.Bagi mereka2 yang duduk jauh...diorang naik bas express.Yang kaye sikit naik flight.Amacam? Same kan situasi balik kampung ni cam kat Malaysia? Haa...kan gua cakap dulu (pernah lah pulak kan) diorang mat salleh manusia macam kite jugak...tahi same2 cokelat...bau kentut same2 busuk.Takdenye tetiba ade student melompat dari satu building ke building yang lain cam spiderman tuk balik kampung.

Melihat situasi ni semua membuatkan gua terfikirkan mat2 negro yang belajar kat negara kite.Korang pernah terpikir tak...time korang balik kampung...negro2 ni buat ape bile cuti? Nak balik negara diorang...takkanlah kot...harga tiket dari Malaysia ke Afrika sangatlah mahal.Buktinye....Korang ade nampak tak orang2 Malaysia kat TV time worldcup Africa tahun lepas? Tak nampak kan? Yang korang nampak pakcik referee Subkhiddin sorang je kan? haa...kan gua dah cakap tadi.harga tiket flight ke Africa mahal.Subkhiddin sorang je yang mampu beli.

So...ape yang mat2 negro ni buat time cuti? Berjalan sudah tentulah en.Kat Malaysia kan banyak tempat2 yang menarik sampaikan kite sendiri warga Malaysia tak pernah tersampai kat tempat2 tersebut.(Tu dia.Aku cam dah jadi menteri pelancongan lah pulak kan). So gua pun mungkin akan berjalan-jalan kat2 sini...tapi tak sure lagi jadi ke tidak.Tu semua bergantung kat member gua Luqman.*ak tau ko bace entry ni Luqman.haha

In the meantime....plan gua sekarang ni...nak tengok citer Secret Garden(Korean drama).Dengar orang citer..cam best.Nanti gua try tengok.Kalo best...dua hari gua boleh habiskan cam gua tengok dream high haritu.he he he.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Wahai kengkawan.Gua dah disabled autoplay system kat playlist gua.So pasni...kalo korang nak dengar lagu kat blog gua.Korang kena tekan butang play sendiri ok? Cun.

New Song update!
Kangen band - Jangan Merasa

42 comments:

syarifah radiah ibrahim

member aku dah tengok secret garden tu
siap ulang2 lagi
best sangat katenye
aku je tak tengok2 lagi
haha~

areteacar

yeah cuti!

Harmaya ;)

happy holiday! :D
erk~jelesnya dah tgk ceta dream high. grrr =='

Jeely jelly

yeah ! bestnyeee bile time cuti. lagi2 kat malaysia kan.. HAHA :D
org obersi x jeles ke ?? haha.

nama.aku.lynn

1)mati2 waa igt btol nak balik ry haji!hahahahha..dush2..

2)bljar DE ea??!waa..bagus2..sifuuuu,sila beri tunjuk ajarrrrr!pleaseeee..

3)secret garden??!!!gileeeeeeee tbaikk (eksaieted japsss..haha)

4)jenjalan?selamat la bjalan2 kalau jadi..^_^

5)okthnkxbye.

solo molo

wah br0...lu p0n layan cite k0rea jugak ek...

siti habsah

ak baru je abeskan citer playful kiss..... best gle!!! plan asal nk tgk dream high....tp xjd........so ak tgk PK dlm mse 2 ari......hahaha

tiNtA sAnG PenCinTa..

ko nak tket free, ko g wat riots mcm ktorg kat egypt. haha. konpem bley dpt tket free+cuti berbulan2.. XD

Atikah saleh aKa Yun Yun

hehe same cm situasi di IPTA kt malaysia... klu nk cuti mst kelas dh lengang belum cuti lagi tuu...

six.september

ehhh semacam je situasi kat sana dgn kat mesia. sehari sebelum hari cuti. kompem kelas kosong. aku je yang rajin masuk kelas. percaya?

{ finieViolet}

terima kasih singgah blog sy tadi.. follow sudah.. best gak blog nih kan.. sempoi..

Cik Ungu Kamila

happy holiday ar ! kimsalam orang kampung sana. hak hak hak :p

farahnabila

SG terbaik .

sila tengok.sila tengok. :|

♪..aq[daN]pUteraku..♪

slmt brcutii...:)

lama nya ang tk singgah blog sy yer..

Aisumi Chan Kawa'i

berbondong2? macam 1st time dengar.. maksudnye?

d_LA

ingatkan ko nk blk kg td..aku baru je wat review psl Secret garden tu..x sngka ko lyn gak cite korea..dan bg aku cite tu mmg best, lawak, sedih nak mati, eksen2 pun ada..

kasturi jiwa

hek eleh..

Miss Tira

Ada kucing laa kat situ.. Eh?

P/s: Balas balik.. :p

Nyssa Nuar

kalo bab2 jln ni yg gua suke ni..hahaha..gua pon blaja over the sea wat.. over the laut cina selatan...gehehehehe... secret garden mmg x di nafikan best! miahahahaha

Irine Nadia MaRceLLo

Asal tiap kali bukak blog ni je, nak tgelak gile2 punye. haha

WAHIDA ALIAS

mmg best pon secret garden..slmt menonton

ejat_laranista

hye abg path lee..xt'ingin nak balik m'sia kew???hehehe..rjin jugak abg path lee join cter2 korea ea???hihi

Nurul a.k.a Riko

Ahkak dah layan citer Secret Garden nie...mmg besh sesangat.

Hopefully member lu si Luqman tu leh temankan lu jenjalan....kalo ada awek kan besh...leh gi dating..kan..kan..kan. Opsss....

ayuakira

uiksss xmo balik msia ke? boley ak sedut cite korea kt ko..haha

e.l.i.z.@

gua igt taik dorang putih :P

IMANSHAH

aloo..tsunami dah kena jepun tu

NOOR FATIN

kalau bab cuti, selalu hari jumaat tu dah lengang kolej. khamis malam org pakat balik. kelas jmaat cnfrm xpegi. haha..

BENA

bagus ar lu . dah de gaye jadi calon menteri pelancongan . hahaha :)

Un Phat Lee

harmaya: kalo cam tu...gilah tengok cepat.ehe

jeely jelly: grr...sangat jeles.grrr... XD

nama aku lynn: boleh takdehal jadi tutor lu.tapi lu kena bayar lah. haha :P

solo molo: boring2 layan lah.cite korea kan banyak episode.hari ni...boring layan episod...esok boring layan lagi satu.hehe

tinta sang pencinta: kang gua buat riot kat sini tak pasal FBI tembak gua.adei.

atikah saleh: yup2 sebijik.

six september: gua caya.gua caya.walaupun hati gua cakap cam tak.haha :P

fineviolet: selamat datang.ehe

cik ungu kamila: santas claus jawab waalaikumussalam.ehe :P

farahnabila: baiklah. B)

aqdanputeraku: busy sikit time blajar ni.tapi gua dah datang kan? ehe.

join2.drama korea best.ehe



aisumi chan kawai: maksundnya banyak2.hehe B)

d_la: sedeh ke? arrrggh.gua nak kena standby tisu lah nih.haih.hehe

kasturi jiwa: apakah?

irine nadia marcello: gua saje nak kasik orang2 yang nak kawin release tension.haha. :P

ejat_larinista: teringin sangat.tapi nak balik wat mase terdekat ni memang tak boleh.ehe. XD

nurul aka riko: ramai gak orang layan drama ni ek.errr. awek....tengah mencari lagi kak.haha

ayuakira: tak boleh sebab cuti ni tak lame seminggu je.ehe

eliza: kah kah kah.putih.hahadoi.

imanshah: takziah untuk mereka2 yang duduk disana.

noor fatin: nampaknya gua jelah yang rajin.tak pernah miss clas walaupun dah nak cuti.hehe :P

bena: jangan lupe undi gua nanti.gua nak jadi menteri.haha XD

nabilah_2908

ada juga lelaki yg minat tgk cite korea... ingtkn org pompuan je.. :)

selamat bercuti la yupp... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
AYAM BERMACAM AYAM

Myra Arshad (:

tak balik ke wei ? hehe. happy holiday :p

mummysyafie

awak tak cuti gak ke..camne kela bleh kosong ni.

Wanie-san

selamat berholiday!!!!
:))

Kimmy Ai

hai phat lee!! hehe.. ouh.. take time la pegi jalan2.. n secret garden best!

ZaliHazali

PhatLee:
musim balik kampung skrg ni bro. hehe

nurkaloi

erkkk
raye haji
hahahah oke kaloi gelak

ea dah abes tgok dream high
alaa bestnyer
kaloi tak pat ag full citer tu
adess

Siti Mashitah Saidin

lepas nih lu pegi mintak keja jd menteri pelancongan... ada bakat nih... hahahha

Puteri Iqa Izyan

lu balik tak phat lee?
meh gua banje tiket flight. hahaha

tapi same la situasi mcm kat unibesiti sini :))

eyh.aku pun otw nk tgk secret garden.tp xtau bile.haha

aleen aiden

persoalannya 1 je.berbondong2 itu apekah?hu3

Nurul a.k.a Riko

Lee...ahkak ada tagged Lee...nanti buatlah...kasik blog lu nie gerak sikit..ha..ha..ha..

sab

gua rase mcm lmbt bce entri lu! haha

pehh..ni yg nk cri cite secret garden ni.

Anonymous

I love this game :)

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates