Friday, March 25, 2011

phatlee bersama fantasi-fantasinya: makanan

Friday, March 25, 2011
Holaaa...lame kan gua tak update blog? hehe.Gua malas sebenarnya.Buktinya....korang tengok gambar kat bawah ni. *Gua beberapa hari ni suke amek2 gambar ngan 'dslr' gua

Keadaan meja study yang messi barcelona ngan makun(makanan).Messi sebab gua malas nak kemas.Untuk pengetahuan anda...skop malas gua tak terbatas setakat ini sahaja.Ia terangkum sekali dengan kemalasan gua untuk mengupdate blog.

Cube korang tengok balik gambar kat atas nih.Banyak kan junk food? Inilah rahsia kejayaan gua sebenarnya...

"berjaya keww?" tetiba ade seorang makcik bertanya *gua tengah berimaginasi nih.korang jangan kecoh2.takde mane2 makcik kat bilik gua sekarang nih.

Relaks2 makcik relaks.Saya tak habis cakap lagi.(masih lagi tengah berimaginasi nih.keh keh keh).Inilah sebenarnya rahsia kejayaan saya menaikkan berat badan.Dulu kan dah naik 3 kilo.Sekarang naik lagi 2 kilo beb.Amacam? 3 kilo + 2 kilo tak ke sejuta? K dah...aku dah mula buat balik habit lame aku nih.(habit lame = buat lawak hambar)

TAHUKAH ANDA? 
Phatlee adalah antara pelawak2 hambar yang disegani ketika di sekolah dulu.

Gua rase kalau pasni gua workout...gi gym..gua ingat next year time gua menjejakkan kaki kat KLIA...gua rase gua akan nampak awek2 sumer bawak banner yang berbackgroundkan gambar gua dan sambil2 tu jugak diorang menjerit....

"Oppaa..oppaa..." kah kah kah....jauh sangat imaginasi gua nih kan?.kah kah kah.

Sambung balik cerita pasal junk food.Junk food sangat enak dimakan tidak kira dimana jua kita berada....sama ada selepas kite brake dengan balak/awek kite....mahupun selepas kena sebat dengan ustaz/ustazah pasal lewat bangun subuh.Walaubagaimanapun...pengambilan junk food yang berlebihan boleh membawa kita terdedah kepada berbagai penyakit contohnya seperti....pancur air...diebetes...kencing manis...sweet pee...

"Bukan tu sumer same maksud ke?"Makcik fantasi gua tetiba bertanya.Sibuk tol makcik ni --'

Sebelum makcik ni pop out lagi dalam minda gua...gua nak akhiri entry gua dengan serangkap pantun yang iramanya obviosly sumbang:

makanan hamster itu koci
makanan perut itu roti nan cheese..nasi...nasi goreng belacan..nasi kerabu....
makanan ruji itu makanan asas
dan makanan hati itu ibadat.  *hihi

kepada saper2 yang tengah makan nasi kerabu time baca entry ni...ingat2lah gua di sini. *apsal aku tetiba rasa sayu ni?

Owh patutlah...aku tengah dengar lagu raya rupenye...
--------------------------------------------------------------------------------
New song update!


Best woo...lagu2 nih.cedengar...cendengar...

22 comments:

sab

haha. entry lu buat gua lapar. haih. =,=

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿

makanan diet ker dalam pic tu..?

(^^,)❤..

saljihitam

oppa.. oppaa..

rolling eyes. keh keh keh. kuat sungguh daya imaginasi lu ni kan. huahaha

nama.aku.lynn

'oppa..oppa'..teringat oppa kim joo won la weh!hahaha..

pantun tak da irama la pulakkss...hahah~

Cik Ungu Kamila

peh ! pantun mantap giler ! hahaha.

haih. gua lagi la malas nak update. skrng rajin baca entri org laen jek :D

Wahidah

lama tk singgah sini..byk new song gk la..suke2..


junk food sgt enak dimkn esp time stress n bosan...:P

ejat_laranista

wah abg path lee u..byk lah seyh mkan..hahaha..nie mkn kew ap bro???btw skew sgt starbucks !!! :)

Nurul a.k.a Riko

Anyong-haseyo!

Oppa...oppa!!!! Bangunlah oppaaa....Mak Cik Korea yg muka cam ala2 Han Hye Jin (heroin The Thorn Birds) dtg dgn sepinggan nasi kerabu. Nak solok lada ker or nak kimchi? *verangan tu free*

p/s: ahkak ada tag Lee...kalo free buatlah tag ahkak tu yer.

Gamsahamida!

Puteri Iqa Izyan

hahaha.ape ke benda yang tgh loading byk sgt kat mozilla tuh? ekeke

Atikah saleh aKa Yun Yun

wahh pringles sdp nye...:)

syarifah radiah ibrahim

pergh imagine sampai orang bawak banner untuk kau
haha~



sekarang ni korang tengah nak raya ape?
haha

Jeely jelly

oppa ?! haha.. tak leh blah.. nak jugak korea kat situ :)

pantun yang baris last.. sgt bermakne :)

IMANSHAH

nak nasik lemak?? boleh cikgu antar kan

kasturi jiwa

phatlee oppa!!!~~
weewwww...peliks..bunyi x jadik..hehehe
ptot ar asyik naek berat je...heh!

nabilah_2908

hehehe...menjadi juga la lawak tu...mampu buatkan sy ketawa sorang2 kat sini... :)

actually....tgh rindukan masakan Malaysia la kan..? hhehe..sabar la yupp... :)

bila makan cikedis tu..byngkn la tgh makan nasi kerabu.... :P

jom keAPA KATA HATI

safarina adnan

jauh sungguh imaginasi :p

hamzah ian

jadah pe weh.. hahaha

Oreo

oppa oppa.

Haha

d_LA

aku blk kg je, mak aku sogok nasi kerabu..sbb tu aku xleh blk salu..nt tingat kat ko..haha

Coco

HAHAHA! oppa!

nnt wa bt banner tempek muka lu + mcik imaginasi lu. amcm?

ayuakira

ko kne rase nasi kerabu depan maktab ak! siyes sedap bhai~

register a website

The excellent article assited me very much! Saved the site, extremely great topics just about everywhere that I read here! I appreciate the info, thanks.

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates