Monday, July 4, 2011

Apakah advantage seorang lelaki berambut panjang?

Monday, July 4, 2011
Ade tiga advantage kalo seorang lelaki itu berambut panjang...

First, melancarkan pembelian kotex (Ni kes kakak,awek,bini kirim suruh beli)

Biasanya kalo lelaki2 yang berambut pendek beli kotex mesti orang yang jaga kaunter tu cam dah dapat agak dah.Mamat ni beli untuk isteri,awek atau kakak die.Tapi disebabkan cashier tu orang melayu (orang melayu kan peramah) die mungkin akan tanye "Untuk saper ni?".Hal ini secara tidak langsung akan membantutkan proses pembelian kotex.Tapi kalau lelaki yang berambut panjang yang beli.Si penjaga kaunter takkan tanye pape..takut kang die tanye...

Cashier: Untuk saper ni?
Mamat berambut panjang: Untuk Aiiii(I) leww(lah)

Anonymus: Pulak dah.
Phatlee: Sekarang ramai beb orang tukar jantina.Kate teknologi perubatan dunia dah semakin maju.


*****
Second.Boleh dapat banyak duit dalam mase yang singkat.

Anonymus: Aku tahu ape ni.Jual diri betol tak?
Phatlee: Haisyh ko ni.Ke situ pulak.

Camni.Korang tahu tak kat johor.Sebelum pengantin lelaki nak masuk bersanding.Die kena bayar tol dulu kat penjaga2 pintu.Yang jaga pintu ni besenye kaum kerabat pengantin perempuan dan beware...yang boleh dapat bayaran tol ni hanyalah perempuan.Tapi kalo korang(lelaki) yang berambut panjang ade kat situ.Korang akan diberi jugaklah gaklah duit tol ni.

Anonymus: Sebab ape? Sebab die ingat kite pompuan?
Phatlee: Tak.Die tahu ko laki.Tapi Sebab muke ko nampak cam desperate sangat nak duit.Die bagi jelah.hahahaha.Takde kaitan pun sebenarnya ni ngan rambut panjang.

Third.Entahlah.Gua dapat pikir dua je sekarang ni.hahahaha.

Imam muda facing to the wall style picture

p/s: Rambut panjang takpe
Jangan jadi bapok sudah.
----------------------------------------------------------------
new song update!
wali band - nenek pahlawanku

gua tertarik dengan satu caption daripada lirik lagu ini...
"bila gugur satu.akan tumbuh sepuluh ribu"

selamat mendengar.
Piece. B)

37 comments:

ayuakira

ko suka advantage mane 1? no 2? mesti ko pnah buat kan? haha =p

Nurul a.k.a Riko

Suka tgk org lelaki berambut panjang pesen rambut cam Faizal Tahir...nampak rockkkkk!

Un Phat Lee

ayuakira: dua2 pernah buat.hahahaha.

nurul aka riko: boleh gua tuju lagu? haha.mahakarya cinta layan tak? hahahaha.

Nurul a.k.a Riko

Phat Lee: Mahakarya cinta? Phurrghhhh....terbaeeekkkk!!!

Siti Mashitah Saidin

phat lee!! sumpah rindu!! mana pegi.. wuaaa!!! T_T

suka la lelaki rambut panjang. jgn rambut curle sgt dah la.. kih kih~

Un Phat Lee

siti mashitah saidin: busy sikit.amek summer class banyak project pulak.hehe. B)

IMANSHAH

haha jangan2 kau yang dah tukar jantina..aww

namaakulynn

ini tak lain tak bukan entri nak bekup diri sndri yg brambut pjg.hahaa.

p/s:point 1 takleh blaaa.based on experience sendiri latewww.haha

i'm ezza haniza

rmbut panang banyak kutu! hahaha :)
i follow uu..woww...US!

Raji and Yeen

hahahhhhah ader kew weh..tp siyes aku x sker laki rmbut pnjang =.=

Asyila Zainuddin

haha.. kalo rambut ala2 korea tu kite minat la.. ngee..

zazaw

no 1 tak leh blaaaaa

aku rumuskan kat sinii
kau rambot panjang sebab busy nak g kedai gunting rambot
haha

Liyana Zahim

Lu sgt over bro.. Over okeh! Hahahahahahahahaha~

Izzaty Ishak

Aku suka lelaki berambut panjang. Macam oliver sykes okay gak. Tak pon aaron the almost ke. Kah kah

HonEyBuNNy

tersenyum ayat last tu...

rambut panjang xpe..tp jangan jadi bapok..ehheh

n!da

smpi sepuluh ribu? tipuu

IeRa

huhu..
menarik lirik lagu tu..
hihi ;p

Sufy

hahahahh...aah, tak terpikir pown..btw, nice blog lar..:)

YanaMIB

ko nk ckp rambut ko pjg lew teww..kehkehkeh~ =P

NuR 'aQiLaH

ish, kompius dah jantina lu -_-

anys-ann.

tapi kalau u rambut pendek lagi handsome aummm aummmmm okayyy! ;p

Seri

cantik rambut. pakai syampu apa. huahaha

BENA

pat lee, gua rinduuuuuuuuu lu wey ! haahahha ;)



gua nk puji lu ! rambut lu lawa laaaa . gune rejoice ke ? hehehe ~

Anne

"Imam muda facing to the wall style picture"..huhu..suka part yg ni..:p

Anne

eh!suka yg ni jugak -->"Third.Entahlah.Gua dapat pikir dua je sekarang ni.hahahaha."..huhu

Nor Hanani Haji Ramli

finally, berhapdet gak blog ni :)

Hunny Kitty

blogwalking.....cool kot lelaki rambut panjang..leh ikat ala samurai

ewanzalias

advantage- boleh main libas2 anak buah pakai rambut panjang.

maCy

eleyh. sbb dia rmbut panjang kn. huhu

fairuz

hamdoih alasan tak boleh digune pakai langsung! hahaha

Puteri Iqa Izyan

eleh. sbnrnye lu nk gtau org rambut lu panjang ^_^

Kimmy Ai

Gua suka lelaki rambut panjang.. ;)

izfanora

hahahah.. macam-macam lah laki nie yer.. lawak jer..

ntah2 alasan tak nak potong rambut.. :P

Nana (phoged)

bckp dri pngalaman r ni??

Un Phat Lee

nana: yup.dari pengalaman.

ada sya

xtahu nak komen apa..tp sy suka bc blog awak..best!

Anonymous

Laknat !

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates