Sunday, July 17, 2011

Harry Potter and the GOBLOK of fire.

Sunday, July 17, 2011
"If you want to improve your writing.You must read english novels".kate cikgu BI gua kat gua.Gua angguk je sambil berkata "Teacher ni comel la..." *gua cakap dalam hati je ni.

Petang sikit mase prep gua jumpa BFF gua...mintak satu novel English kat die...
"Bun...kite tido kat library amcam? sane sejuk".Okay lepas tu baru gua mintak buku tu kat die.

"Bun....ade pape novel English tak? aku nak baca"
"Nah...ni die".

"Harry Potter and The Goblok of Fire.Best ke buku ni?" *actually its Goblet
"Best.Cube ko try bace first chapter dulu"

Mula2 gua baca first chapter.Pastu tetiba rase nak sambung second chapter pulak.then third.fourth.Nak masuk fifth dorm pulak kena lights off.(sudah pukul 11pm time tu).So gua pun amek port baik punyer kat dalam restroom sambung bace kat situ.(dalam restroom ade lampu).Gua baca dengan suara yang kuat just in case kalau2 gua terdengar bunyi2 yang scary sekurang-kurangnya bunyi suara gua lagi kuat daripada bunyi scary tu. *apakah?

Tiba-tiba...

"Eh.Abang Unnnnnnn.Abang Un tengah buat ape tu?" tanye seorang junior yang nak gi berak gua rase membuatkan gua automatically diam seribu bahasa.
 "Adakah aku nampak macam tengah build jambatan KLCC? aku pegang buku kot." gua cakap dalam hati je...kang cakap terang2 kang terguris pulak hati budak ni...kang berak berdarah pulak kat jamban tu.

*****
Tiga hari yang berikutnya gua gua khatam sudah baca buku tu.So gua call mak gua lepas tu nak share kejayaan gua dengan die...

gua: Mak...orang dapat abiskan 1000 pages novel english.
mak gua: alhamdulilah...bagus anak mak.Al-quran tu plak dah abis bace belum?"

fuhh mak aku...

p/s: tengok harry potter and the deathly hallows part 2 semalam.best2.gua bagi 9/10 B)
------------------------------------------------------------------
New song update!

Wali - Salam Rindu
D'bagindas - Yang No 1

24 comments:

d_LA

aku kalo novel english mau 3bulan baru abes..haha..dah bace smbil selak kamus bila nak abis..
soklan mak ko mmg pedih abes..tp betul tu..aku vote tuk mak ko

Kimmy Ai

Tung! Kena atas kepala satu das.. Hahaha.. Terbaek ah mak kau.. ;D

nn

pergh. sentap! haha.

nur onie

hoho..mmg tu slh stu cre nk imprve englsh kn.. =)

fairuz

eleh padahal nak gtau yang kau dah tgok siri last tu kan. haktuihh la! haha

Liyana Zahim

Pahni lu wat entry katam quran 10 kali lak oke~ Hahahah~

syAzAnA

kann dah terkenaaaa. haha. sengal!

10 mitos tentang rambut. tahu?

saljihitam

goblok


hahahaha

ABU

pantasan la aku goblok.. sbb malas baca buku..

ILA HonEyBuNNy

hehe..

ha..kan dah kena dengan emak...hahha

Cik Ungu Kamila

tudiaaaaa.. sentap tak sentap tak ? :B

Siti Mashitah Saidin

keh keh... cer story cerita harry potter tuh... den tak reti baca novel english.. kah kah kah

dochi

novel english 3hari ?

peghhh aku mmg tak lh hahaaaa .

Puteri Iqa Izyan

hik3. kalau aku novel omputih tu setaon tak habes2 =P

BENA

hahahahaahhaha !

gua suke pertanyaan mak lu tu pat leee ;)

☆ ★ e m m a N Y ☆ ★

Hehe, Alhamdulilah emak bg peringtn asal jgn lpe.. gud luck

Nurul a.k.a Riko

Anak ahkak...si Cha tu..ajak abah dia tgk movie Harry Potter nie..instead of Harry Poter..dia ckp.." Abah...nak tgk movie Helipkoter....helipkoter yg ada magic2 tu...". Pengshan ibu dia.

e.l.i.z.@

perghhhh 1000pages? gulpppp......hahha padan muka terkena ngan mak..kompom tak abih baca quran :P

Asyila Zainuddin

kite kalo harry potter tgk movie je.. ngee..malas nk bace novel dy..

maCy

im reading an eng novel now. couldnt wait to finish it! its fun ya know. better thn malay novel. n i dnt read those jewang novel..

♥e'in♥

e'in xbape minat nk bace buku english.. huhu..

Nazatul shima

hahaha..pedihnye ayat dari mak ko kn..hihihi..kesian...tula..da khatam lom al-quran?hehe..

NuR 'aQiLaH

hye abg unnnnnnnnnnnn. kehkeh

ai x suka heri poter

kbai

ada sya

seksa nak bc novel omputih..fuh~

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates