Friday, June 3, 2011

aku nak story pasal Midwest Games 2011

Friday, June 3, 2011
Weekend aritu....gua join midwest games.Satu temasya sukan yang diadakan untuk student2 Malaysia yang belajar di bumi amerika ini. Banyak gak acara yang diadakan...Daripada sukan yang memerlukan kudrat tenaga yang besar hinggalah sukan yang simple2 macam congkak...FIFA 11(PS3) dan juga main baling2 kampit beras tu.batu seremban namanya.Tapi kat sni kitorang tak panggil batu seremban ah...kitorang panggil batu wisconsin sebab temasya ini diadakan di wisconsin.tak lawak en? Inilah dia kesan tak buat lawak berkurun-kurun lamenye.Idea lawak pun jadi hambar.damn damn.

 kadang2 gua terfikir....daripada baling kampit beras yang kecik2.baik baling terus beras satu guni.Baru betul2 challenging tol tak? haha


 Gua join sukan bola sepak aritu.Kalo korang power.Cuba teka gua yang mane satu?hehe.

Berbekalkan doa mak ayah kami serta semangat perjuangan yang tinggi antara kami pasukan bola sepak daripada ISU(Iowa State University) akhirnya kami telah berjaya dikalahkan oleh team daripada purdue university di semi final.Tampak semangat serta doa dan usaha kami masih belum cukup lagi nak dibandingkan dengan dak2 purdue.Diorang solat hajat lebih gua rase.Ape2 pun biasalah kan adat pertandingan...ade kalah ade menang.*ayat orang kalah biasa ah macam ni.haha.

Untuk pengetahuan korang....ini adalah kali pertama gua join temasya ini dan bagi gua event ini memang terbaik dan patut diteruskan lagi untuk tahun2 yang mendatang kerana ia mendatangkan banyak faedah.Selain dapat merapatkan hubungan silaturrahim sesama warga Malaysia.Peserta2 juga dapat mengusha calon2 yang sesuai untuk dijadikan bini/laki. Dengan ini secara tidak langsung kadar perkahwinan antara orang Malaysia dengan mat2/minah2 salleh dapat dikurangkan justeru dapat menghasilkan bangsa Malaysia yang tulen,bukan celup2 punyer.

Pepatah Melayu ade mengatakan "Bersukan-sukan dahulu...bertidur-tiduran kemudian". Jadi at least buat sit up dulu 5 kali pastu pastu baru tidor okay?*ape kaitan benda ni ngan entry aku pun tak tahu.main balun je ni.

So...sebelum gua mengakhiri entry pada kali ini...gua nak ucapkan terima kasih banyak2 kepada mereka2 yang concern kat blog gua.yang bertanyakan bile gua nak update blog...kenapa gua tak update? Sokongan serta concern korang telah membangkitkan semangat gua untuk menghasilkan satu entry pada hari ini.

Sekian,
Yang jatuh tersebam ketanah mase lawan Vandy(Vanderbilt University) aritu,
Phatlee.

p/s: kesan jatuh ketanah:Muka aku sedikit calar.Nampak brutal..tapi still maintain hensem.hihi
---------------------------------------------------------------------------------------
new song update!
d'bagindas - ay

19 comments:

tan

finely an update, hope u had fun

Puteri Iqa Izyan

lu nombor sepuluh!!
genius kan gua? haha

Un Phat Lee

tan: tq. XD

puteri iqa izyan: sah lu genius.ehe

ayuakira

no 10 nmpk cm hensem..gua teka lu no 10. HAHA

Amiey White

pura-pura tak tahu :- yang sebelah sana tuuuuuuuuuuuuuuuuuu kat hujung -.-"

Aisumi Chan Kawa'i

wiwit.. lama menghilang nih.. mana pigi?

anys-ann.

cantiknyaaaa rambutttt!

ejat_laranista

akhirnyee..abg pathlee kite pown updte blog..tahniah coz telah b'jaya d'kalahkan..hihihihi

NuR 'aQiLaH

hye abg obersi. keh keh

Siti Mashitah Saidin

puji gua lettew... hahahahaha

BENA

haddoiiiiiiiii . aku da lame xdtg blog ko . kutuk ko ! hahaha ;)




cop! ko kiuttttt ar bukan encem.
WAKAKAKAKA ;)



lawo rambut koooo ! ;)

Anne

huhu..rindu nk gelak2 baca entry phat lee..eh! phat lee yg no 10..( nk jwb gak ) hoho

n!da

baguss.. aku suke yg nmpk brutal tp hati kiut.. heheh

Siti Mashitah Saidin

lama lu tak update~

qielaaa

best eh midwest game?



nampak mcm best.

Nor Hanani Haji Ramli

bile nak hapdet ni? exam ke?

Kimmy Ai

The best thing duduk luar negara ialah bila ada program2 macam ni.. ;)

Nana (phoged)

ska sgguh ltk gmbr blkg ea?

Un Phat Lee

nana: letak gambar depan kang ramai yang jatuh hati.hak2 XD

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates