Sunday, September 30, 2012

gangguan2 malam pertama

Sunday, September 30, 2012
Habis jamming dengan memember gua tadi dalam kul 2 pagi.Aliff ajak gua lepak Perkins. Perkins tu disini kami ibaratkan macam kedai mamaklah jugak sebab die bukak 24 jam. Cume beza die ngan mamak: 

1. Kaler kulit pekerja antara dua kedai ini berbeza seperti kate pepatah bagai langit dan pluto.
2. Mamak jual roti canai..perkins jual pancake.
3. Kalo mamak kite order je teh ais...diorang selalunye akan bawak air lain misalnye air sirap takpun kopi o panas. Tapi perkins nih kalo kite order teh ais...diorang akan bagi teh ais...tapi!!! tanpa gula. Jadi...orderlah dengan lengkap lain kali "i want sweet ice tea" instead of "i want ice tea". *aku dah terkene tadi.grrr...

**************
Tetengah tunggu turn untuk mengambil tempat duduk. Gua ternampak ade satu family masuk dan bersame-same mereka ade satu bride yang gua tau die bride sebab die pakai baju pengantin. Yang husbandnye gua confuse yang mane satu sebab ade 2 laki bertuxedo kaler dan fesyen yang same.

Laki tuxedo 1 and lelaki tuxedo 2:  Melalui pemakaian diorang yang casual gua agak diorang baru sahaje bergangnam style pulang daripada majlis yang grand. Majlis apekah itu dapat gua simpulkan dengan interaksi mereka dengan bride tadi. Ape yang buat gua rase insecure dengan mamat dua orang ni diorang cakap between each other sangat rapat sehingga gua rase diorang berdua macam nak comolot je. Gua dahler duduk rapat dengan diorang. Dengan body yang tough (--) dan muka serta rambut yang hensem ala Siwon super junior gua takut gua kene ngurat je nanti. Jadi sebelum terjebak gua lari jauh2.fuhhhh.... *hak3.dem perasan.

"Ehhh.pengantin ni...memalam buat project la.pegi makan lagi sini buat ape?" komen Gborn.

"Eh kau...diorang sebelum kawen dah project tadenye terburu-buru macam orang kite kul 9 malam dah masuk tido" celah Arip.

****************

Bercerita pasal project malam petama ni gua ade terpikir gaklah...ade bestnye jugak kalau dapat kenekan sesaper mase malam pertama diorang.hehe.

Probably...mungkin kite boleh:

1. Mintak password internet kat diorang.

Tukk...tukk...tukkk *bunyi ketuk pintu
ngeeettttt. *bunyi pintu dibuka sambil abang/kakak lu buat muke ju on disebalik pintu.
"Ye mat..ade ape mat?"
"Tak nak tanye...password tenet rumah kite ape eh? orang lupela"

2. Mintak sejadah.

Walaupun melambak lagi sejadah dekat rumah tu.sejadah kat bilik diorang jugak korang nak.Jadah? haha

3. Mintak tumpang tido situ.

Biasenye pangantin baru akan dapat bilik yang paling best dekat rumah. Contohnye bilik tu ade aircond, katil die best, bilik kalis bunyi dan sebagainye. Jadi daripada guna bilik yang best dua orang korang mintaklah dikongsikan dengan korang jugak.

4. Mintak bukak hadiah diorang.

Tukk...tukk...tukkk *bunyi ketuk pintu
ngeeettttt. *bunyi pintu dibuka sambil abang/kakak cube buat muke tenang macam tade pape yang berlaku kt dalam bilik tadi.
"Ye mat..ade ape mat?"
"Angah..orang curious la ape ade dalam kotak kaler hijau tu...orang nak bukak yang tu dulu boleh tak?

p/s: cubelah buat.silap2 boleh dapat kaki.haha.

11 comments:

Datin

mintak tumpang tido situ xtahan 2..haha..

Ayu Ibn Ghaff

kau ni kalau buat2 betul mmg penampar la makan die. haha ;p

Arryana Nasution

hahah..sengal...

LynnAiza

hahahhaa. tak menahan idea tu. mohon jgn laksankan kat sesape. rosak mood pengantin baru. lol

Affan

letak jam loceng kat luar pintu bilik. pastu cepat2 nyorok. hahaha

MAZNI

"gangguan". ingatkan cita hantu tadi. haha.

Ca Cik Duyung

haha..ade gak yg fikir cmni... hehe..lawak..

Wanie-san

haha saje nak kaco projek org..kang org kaco projek lu nanti..hihi

CikSpek

hakhakhak! senget betoi idea2 'gangguan' tu...

Kik0 ♥ QiLaH

lama x kemari. hiks

tumpang dengau lagu indon best.

Wani Tralala

HAHAHA dah takde keje lain. btw lawak :PP. dah lama tak baca blog ni

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates