Tuesday, November 15, 2011

Asians dan barang2 mahal

Tuesday, November 15, 2011
Tadi mase gua dengan group members gua tengah sesibuk test solar heater kitorang. Ade sebuah kereta sport lalu dengan gahnye kat sebelah kitorang.Kami reramai pun memandang kereta dan orang yang membawa kete tu....

"What kind of model is that?" tanye Robert kat gua.

"Model2 kete ni jangan tanye aku.Aku tau name pokemon je."cakap gua kat Robert dalam hati.dan kat mulut gua cakap
"Sorry.Im not really sure."

"Why I always see Asians drive expensive cars?" petah Robert lagi sambil mengerutkan dahi die.Die pandang gua.Mahukan respon gua barangkali.

Dan gua senyap je.hahaha.Nak membalas tapi tengah main susun2 ayat kat dalam kepala ni jap.

"Mostly Asians that study here came from wealthy family...thats why they can afford to buy these fancy cars" celah Ryan.Menyelamatkan gua daripada menghadapi situasi awkward.


*********

Petang tu agak windy2 dan matahari pun agak terik.Keadaan cuaca yang sangat ideal untuk kami menge'test' prototype kami. Suhu persikitaran pada ketika itu adalah 25 celcius manakala suhu prototype kami setelah 10 minit 'testing' dijalankan adalah 48 celcius. Kire berjayalah project kitorang nih.

tiba2....
kereta sport tadi lintas balik kat sebelah kitorang...

kami ramai2 pun memandang kereta tersebut....
selepas kereta tersebut beredar sahaja daripada kitorang...kami pun gelak reramai..
hak...hak..hak...

"Jeeez....he's really want to show off his car." kata Robert.

maka kali ni gua pun menambah beberapa perkara yang telah gua pikirkan setahun yang lepas... (= = ")

"In our country this car is damn expensive.We can't afford to buy it.That's why we buy it here."

"Really?" tanye Robert.

"Yeah.Like iphone too. Im sure you guys realized most Asian students here use apple products like iphone,ipad, mac.Its because their prices in our country are very expensive. The only possible way to use these things is to buy them here." tu die gaya jawapan gua...macam jawab essay.... tapi grandmother(grammar) gua still tetap kelaut.hahaha.

oleh itu misteri Asians memakai iphone dan kereta2 mahal pun terbongkar.he he he.

*******

p/s: aritu gua jalan2 ngan classmate english gua.sorang mamat cina China yang umurnya dalam lingkungan 18 tahun.Sampai di suatu parking lot die keluarkan kunci kereta die dan

oing...oing.. *ni bunyi alarm.bukan bunyi babi ok

gua carilah mane kete die...tengok2 BMW 5 series weyh..perrrggh.
------------------------------------------------------------------------------------------
New Song Update!

Goliath - Mestakung
Kerispatih - Menjemput Impian


p/s: actually sekarang ni ak lagi suke layan lagu2 korea daripada indo.

18 comments:

::FAIZ FARISH::

baru prasan...
Ketika Phatlee Bertasbih... haha Nice

Umie Artoqiemie

pergh member loaded semua nih.. :D

K I E R A

bagus jawapan kau :)

eh, kalau layan lagu korea, suggest lah sikit mana lagu yang best. hihi :D

namaakulynn

finally!terhupdate jugak blog ni! :P


pss,nanti tlg belikan aipon satu!bwk balik sini.murah sikit. :P

Nor Liyana Mohamad Rosly

betul tuu pali, kat sini pon cina, india, pak arab pon semua kereta besor punya. kalah semua mat-mat salleh. kitorang ni rumah dekat dgn showroom BMW kot, tapi tak mampu laa nak beli lagi haha.

zazaw

tak berhagak memasing kan

say to easy=)

hahaha...ok.good reason.aku terkesima jwnpn tu

Anies Anessa

wah,tak terpikir langsung jawapan mcm tue..nice!

model pakaian muslim wanita

salam kenal dari saya,,sukses yahh dengan postingan nya

siti habsah

untung la.......

enyheartsdiamond

phatlee pun mesti pakai apple products kan :)

siti habsah

beb..... kat johor da de johor premium outlets..... mst ko xsabar balek msia kan....hahaha....

http://siha89.blogspot.com/2011/12/johor-premium-outlets-jpo.html

nida tecit

haha. menunjukkan dalam hati die ade taman.

model pakaian murah

salam kenal,,sukses yahh dengan postingan nya

Nyssa Nuar

Nah! Tu dia! Nak g keje sane lak ah! Ada job vacancies x? Hehehehehe~

ada sya

waaaa...tergelak pula baca entry ni..btw,bestnya study kat oversea..dari dulu teringin..

anamizu kaito

hahahaha mmg dia nk show off keta dia lettew =P


owhhh aah la! baru guwa tau psaipa depa pakat guna epal,iFon smue..heh~






luv,
cik ana

Hanie Dew

itula rahsia asians and gadget. haha..

tak kelas betul kete BMW 5 series bunyi oing oing. cis..

tapi dia mampu..huhhuuu.

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates