Monday, August 1, 2011

keranaku kau mati.dem

Monday, August 1, 2011
Satu hari tu mase gua kat meja study tetengah nak setelkan projek thermo...gua perasan ade seekor lalat berpusing-pusing mengelilingi gua sebanyak tujuh kali.

projek thermo

'ngeng...ngeng...ngenggg' *bunyi lalat terbang
"Dem punyer lalat.Aku dahlah tengah tension...lu tambah lagi tension gua.Dah syuh...syuh.Pi main jauh2".kata gua kepada lalat tersebut.

'ngeeeenggggg.....ngeeeenggggg.....ngeeeenggggg.....nget.'
 lalat tu tetiba park baik punya depan2 gua.Gua jadi surprised.
"Giler berani lalat ni.Kena sound pun still taknak blah lagi" kata gua dalam hati.

"Ke die ni tak paham bahasa melayu?OK.Fine.Aku buat cara lain pulak."

********

Kali ni gua gune bahasa body pulak.gua stare mate die lame2 lepas tu gua buat eskpresi muke suruh die chow daripada situ.Malangnya kaedah ini juga tidak berhasil.

Gua jadi bengang...
"nget...nget...nget...lu ngeng ngeng" gua cakap kat die dalam bahasa lalat.

translation: lu jangan main2 same gua.Gua lempang lu kang baru lu tau.

Tetiba lalat tu pusing belakang dan tunjuk bontot die kat gua.Dem.Gua tertengok bontot die.



"Eeeee....kotor syial". caci gua.

Tak semena-mena lalat tu terbang ke udara dan hinggap kat cawan yang masih lagi berisi air ditepi gua.Lalu die jalan2 kejap kat situ.Masuk sikit ke dalam cawan.Akhirnya....

"Plupp'
Lalat tu jatuh dalam air.
Innalillah.

p/s: Sorry lalat.Kerana gua keji bontot lu.lu bunuh diri.
----------------------------------------
New song update!

Radja - Kau Adalah Aku

32 comments:

IeRa

hahaha..
kecian lalat tu..
adOiii ;D

::FAIZ FARISH::

lol... hahaha

cunndaa

hahahhaaaa....
lalat ngah pening tu bro..
"pening2 lalat"

LiLy @ MumMyQiStInA

hehe..cian lalat tu.. ;)

LuN@_aiDi

Salam Ramadhan jua yea^^ semoga ramadhan kali ini lebih bermakna untuk kiter^____^

Nurul a.k.a Riko

Selamat berposer Bro....ala siyan betul lalat tu...agaknyer mmg dah tiba masanyer.

K I E R A

Takboleh blah ni.
HAHA

siti habsah

wahhh... da lame x jenguk blog phat lee......heee~ eh.... balek x raye ni????

Diyana

lalat tu nak jadi bestfriend lah tu

ILA HonEyBuNNy

Innalillah tamat sudah riwayat lalat tu..ehheheh

fairuz

haha riwayat lalat tu dekat cawan rupenye.

punye la siot cawan tu, kate lalat tersebut. kbaii

cik helena

bunuh diri plak!ahahaha

NuR 'aQiLaH

al-fatihah -_-"

Asyila Zainuddin

wahahahaha.. lawak2.. degil lalat tu kan.. ngee..

zazaw

DENGAN LALAT PUN KAU BOLEH BUAT MAIN

gahahahahahahha

enyheartsdiamond

heheee! lain kali, gunakan lalat tu mcm nabil dalam maharaja lawak sebelum ia bunuh diri:D

ChekNin

erk.. lalat pun leh jadi bahan.. ahahaha.....

n!da

pandai die pilih tempat nk bunuh diri kan. hoho

ejat_laranista

camat berpuasa bro..:)

♥e'in♥

hahaha.. tade benda len ke lu nk tgk der?

BENA

lu xmo mintak maaf ke kat lalat tu sbab lu keji dia ? hahahahah ;)

annfrendly

wargh.. tajuk agak horror.. takut gak nak klik tadi.. tapi macam tak munasabah lak blog phat lee ade genre seram2 gitu. tu yg klik gak.. wakakakakaa.. lalat tu haus sgt..tu yg sampai mati lemas..

Pinky Pixie

lu patot rase serba salah. kerana lu, lalat tu bunuh diri. baek lu cari pewaris dy cepat. kahkah

Umie Artoqiemie

lama gila x singgah sini huhhhhhuh

rindu pulak hahahaha

tia

woi dgn lalat pon jadi kaaa?

Nyssa Nuar

kesian seyh lalat tu..nasib la...

maCy

bwu pasan betape bengongnye ketika phatlee bertasbih. haha

fadli. besa da fadli ek..

Syida Shukor

Nampak sangat lalat tu nak buat tawad taw haha

Uchi kay-f @hmad

ngee..salam ramadhan phat lee..

ps:- raye tak balik ganu ke?

Nana (phoged)

hahah..ending dia lawak..
unxpected tol!!

Nana (phoged)

hahah..ending dia lawak..
unxpected tol!!

Aisumi Chan Kawa'i

hahahaaa.. sampai masa dia..

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates