Wednesday, May 1, 2013

Mama..mak..mummy..mamak

Wednesday, May 1, 2013
So tinggal sebulan lebih lagi untuk balik. Tiket flight pun dah confirm. Gua terpaksa naik Ketey (Cathay) jugak akhirnya. Mula2 gua dapat MAS. Pastu kene tukar ke Ketey. Then gua mintak tukar balik MAS sebab yelah...tiket balik ni di sponsor...ofkoses la gua nak naik flight yang best. Tapi disebabkan tiket MAS mahal dan terlebih bajet daripada JPA tetapkan terpaksa la gua naik ketey jugak. Ketey...pun ketey la janji rock!

Gua sekarang ni dah start training sebut nama 'MAMAK' jelas2. Almaklumlah da tiga tahun tak balik kan...tumpul sudah sebutan bahasa melayu gua nih (bajet duk sini speaking 24 jam sehari je.bluekk).

Training 1

"Mama...teh o ais onne satu!"
Awie: Der...onne tu dah maksud die satu..takpayahlah nak sebut satu lagi.Repetition in one sentence.Salah grammar tu salah. INI SEMUA POYO!

Training 2

"Mak...nak teh o satu"
Mamak: You panggil siapa? Mak kamu tada sini. Roti nan cheese adala.

Training 3

"Mummy...teh o ais satu"
Mamak: Bila masa saya mak kamu?

p/s: nampaknye gua kene lipat ganda kan lagi training gua.

0 comments:

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates