Monday, December 17, 2012

Kambing sedap

Monday, December 17, 2012
Gua semenjak dua menjak ni gian nak makan kambing walaupun kadang2 lepas gua makan kambing gua rase pening2. Namun antara kambing yang tak hensem dengan merak yang cantik tu...gua tetap pilih kambing. haaaa. Ade pulak orang makan merak kan.Kalau ade pun bukan gualah. hehe.

Gua tak tahulah ape yang  sedapnye kambing ni...tapi member gua pernah kate...benda yang sedap2 ni besenye ade babi. ok ni memang lawak kasaq.grrr....

************************

Gua terima call daripada Azhar ritu. Die ajak gua ke Des Moines nak jemput anak kak Farah dari airport.Gua dengan semangat sahut ajakan Azhar sebab gua plan nak singgah sekejap di African cuisine di sana...nak makan kambing.

Sesampai sahaja gua di sana...gua berjumpa dengan seorang budak kecik arab yang umurnye lingkungan tujuh lapan tahun dan die pandang gua dengan muke macam die owner dekat situ."Heh budak pi main jauh2." desis hati gua. Budak tu pandang gua lame2...gua senyum je. "Mungkin ni first time die tengok mamat Asian yang hensem kot". ngomel gua.

"What do you want sir?" tanye budak tu. Gua macam tak caye budak ni yang amek order. Anak sapolah ni...main masak2 kat sini. Gua pun layan jelah..

"I want goat meat with rice"
"One only?"
"Yes.one."

Budak tu pun masuk dapur dan berkata something dekat tukang masak. Anak owner agaknye.ceh.Tapi gua respect same lu budak kecik.Kecik2 dah tolong bapak berniaga.So sweet.hihi.

5 minit kemudian.makanan gua pun sampai...


Nikmat oh nikmat. Thank you Allah.

6 comments:

Ca Ezah

sedap ea? ca xbape suka lak daging ..tambahan lagi ade migrain..mkn memang jap lagi pecah pale.hehe

CekbOlat-bOlat

budak arab ? wahhh makan nasi arab buatan org arab sndri .

Fairuz Zainal

aku tak pernah makan kambing. eh tipu. aku pernah cuit sikit je la daging kambing tu. dan aku tak suka rasa dia =.=/

Izzat Aziz

kambing memang orang kata bagus, tapi sampai sekarang aku still tak leh trima rasa dia.

Anonymous

[url=http://www.freewebs.com/atorvastatin]lipitor buy canada
[/url]atorvastatin leg pain
atorvastatin lactone
lipitor generic
lipitor zocor
atorvastatin reviews

EmmyLisPR@blogspot.com

same too same...I pn mnat mkan kambing..sedap!!
p/s: mnat gak ngan penyakit..huhu

 
LeeosDOTfm ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates